Perchezitii intr-un caz de fraude cu dosare de pensionare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 27 octombrie 2015, 13:26 Dosare Anticoruptie


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie efectueaza marti 13 perchezitii, dintre care 3 la sediile unor institutii publice si 10 domiciliare, intr-o cauza care priveste savarsirea unor infractiuni de coruptie referitoare la eliberarea, in schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale in fals (diagnostice medicale nereale) care au servit la intocmirea de dosare de pensionare, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DGA, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie vor pune in executare 50 de mandate de aducere pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, printre institutiile perchezitionate se afla si Spitalul Ministerului de Interne si Casa de Pensii a Sectorului 1.

Anchetatorii sustin ca beneficiarii acestor inscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate ca, in realitate, nu sufereau de afectiuni medicale sau afectiunile erau mult mai usoare in raport cu gradul de invaliditate solicitat in dosarul de pensionare.

Ca urmare a verificarilor efectuate cu privire la activitatea infractionala, a rezultat identificarea, in cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 de persoane, ce domiciliaza pe raza mai multor judete.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

Perchezitiile au fost efectuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei (BSIJ).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1454 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by