Directorul suspendat al RAPPS si fostul sef al CJ Buzau, trimisi in judecata de DNA. Surdu i-ar fi oferit lui Bigiu, 3,9 mil. lei pentru facilitarea unui contract de 48,7 mil. lei

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 22 octombrie 2015, 16:56 Dosare Anticoruptie


Cristinel Bigiu
Foto: Agerpres
DNA i-a trimis in judecatat pe directorul suspendat al RAPPS, Gabriel Surdu si pe fostul presedinte al CJ Buzau, Cristinel Bigiu pentru cumparare de influenta, respectiv trafic de influenta, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii august 2013, Surdu Georgian Gabriel i-a oferit lui Bigiu Marian Cristinel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, suma de 3.894.301.91 lei (878.222,47 euro), reprezentand 8% din valoarea unui contract (48.678.773,89 lei - 10.977.780,91 euro), avand ca obiect "Proiectarea si executia modernizarea drumurilor de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare in comuna Ghergheasa, jud. Buzau", urmand ca suma de bani sa fie data in mai multe transe, la momentul efectuarii platilor catre societatea executanta.

In aceeasi luna, Surdu Georgian Gabriel a remis, printr-un intermediar, lui Bigiu Marian Cristinel, drept prima transa, suma de 75.000 euro, pentru a interveni pe langa primarul unei comune din judetul Buzau, in vederea atribuirii contractului de lucrari respectiv. 

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea: In cursul lunii august 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat lui Bigiu Marian Cristinel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau, pentru o firma pe care primul o administra prin intermediar.

Bigiu Marian Cristinel a fost de acord cu cererea lui Surdu Gabriel Georgian si i-a promis acestuia din urma ca-l va sprijini sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva, intr-o comuna de pe raza judetului Buzau. 

La randul sau, Surdu Gabriel Georgian i-a promis presedintelui Consiliului Judetean Buzau ca-i va remite, 8% din valoarea contractului, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei. 

De asemenea, cei doi au convenit ca o prima transa, de 75.000 euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi lui Bigiu Marian Cristinel printr-un intermediar. 

La data de 21 mai 2014, tot in baza celor stabilite de Bigiu Marian Cristinel, intre primaria comunei respective si firma controlata de Surdu Georgian Gabriel a fost incheiat un contract de lucrari avand ca obiect "Modernizare drumuri de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare", in valoare de 48.678.773,89 lei (10.977.780,91 euro). 

DNA precizeaza ca procentajul de 8% din valoarea contractului, promis lui Bigiu Marian Cristinel de Surdu Gabriel Georgian se ridica la suma de cca. 878.222,47 euro, din care acesta din urma achitase o prima transa de 75.000 euro.  

In cauza, s-a instituit masura sechestrului asigurator asupra a doua imobile aflate in proprietatea lui Bigiu Marian Cristinel, pana la concurenta sumei de 75.000 euro. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. 

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, se mai arata in comunicatul citat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























556 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by