Sorin Oprescu ramane in arest, dupa ce judecatorii au respins plasarea fostului primar in arest la domiciliu sau sub control judiciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 21 octombrie 2015, 16:58 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu, cu cateva ore inainte sa fie retinut
Foto: Captura YouTube
Tribunalul Bucuresti a decis miercuri ca Sorin Oprescu sa ramana in arest preventiv in dosarul in care primarul suspendat al Capitalei este acuzat de luare de mita. Tribunalul a respins cerera lui Oprescu o cerere de inlocuire a arestului cu o masura mai usoara - control judiciar sau arest la domiciliu. Decizia nu este insa definitiva, iar Sorin Oprescu o poate contesta, potrivit Agerpres.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

El a trimis si o plangere la Ministerul Sanatatii, in care solicita efectuarea de verificari in legatura cu tratamentul medical pe care il primeste in arestul Politiei Capitalei. In plangerea depusa de avocatii sai, Sorin Oprescu ii cerea ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa verifice daca ii este respectat dreptul la sanatate, deoarece in arestul Politiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzator.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, potrivit procurorilor DNA, din acte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1568 vizualizari

  • -15 (15 voturi)    
    pacat (Miercuri, 21 octombrie 2015, 17:09)

    xanti [utilizator]

    Omul asta a salvat mii de vieti ca chirurg si e haituit mai rau decat un violator.
    E o valoare de exceptie in medicina si il scupa oamenii lui Basescu.
    Rusine justitiei romane ,mare rusine.
    • +8 (8 voturi)    
      intrebare... (Miercuri, 21 octombrie 2015, 18:25)

      PaulSöze [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Dar de ce furat? Nu-i ajungeu cibucurile?
      Cu cate guri manca? Ca nu cred ca in caitate de director la municipal ... murea de foame!
      E adevarat ca poate sa fi fost un chirurg bun, dar banu' e ochiul dracului. Daca statea in banca lui putea sa intoarca banii cu lopata, DAR !!!!!!!!!! fiind fiul unui general de securitate (aka taica-su) a fost reactivat si ordinul a fost: Noi (oamenii lui Iliescu) te vrem la Primarie! E un ordin Tovarasul capitan de M.I. Opescu.
    • +8 (8 voturi)    
      Sigur (Miercuri, 21 octombrie 2015, 18:33)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Sa inteleg ca daca un mare chirurg, sa zicem Oprescu, iti violeaza nevasta, ar trebui lasat liber, ca doar e mare somitate si nu merita haituit. Gindire tipica altor vremuri...
    • 0 (0 voturi)    
      PARADOXAL, LENEA POATE SALVA VIETI ! (Joi, 22 octombrie 2015, 0:09)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Mii de vieti ! Ma faci sa rad. . Oprescu era un lenes printre medici, tot asa cum Antonescu era un lenes printre politicieni. Vrei sa spui poate ca a salvat mii de vieti pt ca nu i-a operat pe oamenii respectivi. Asa da!
  • +11 (11 voturi)    
    Eu nu am luat spaga, MA! (Miercuri, 21 octombrie 2015, 17:11)

    Johanis [utilizator]

    auzi, ma, stai acolo si nu-ti mai provoca singur diverse probleme medicale! ai destule de descurcat, d-astea penale!
    ai nenorocit bucurestiul!
    au ajuns cainii sa ne manance copiii, in timp ce scumpul tau baiat a mancat milioanele de euro alocate tocmai sa scapam de maidanezi!
    • 0 (0 voturi)    
      La copilul ala m-am gandit si eu azi (Miercuri, 21 octombrie 2015, 23:03)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      a trebuit sa moara un copil ca sa nu mai conduca nebunii orasul asta...
  • +9 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 octombrie 2015, 17:30)

    [anonim]

  • +9 (9 voturi)    
    DLE ? MIILLENNIUM ... (Miercuri, 21 octombrie 2015, 18:22)

    arheopterix [utilizator]

    Sigur habar n-aveti despre ce vorbiti . Este de notorietate in lumea medicala Bucuresteana ca ,,celebrul ,,chirurg Oprescu nu opera decit citeva operatii minore pe an , era trecut in protocoalele operatorii fara sa participle , uneori chiar cind era in strainatate . Lucrarile sale stiintifice , nu apar la paginile si in revistele unde scrie el in CV ca ar fi ....samd... De amuzament pot sa va spun ca ciracii lui speriati de falsurile grosolane din dosarele de promovare ( de ex dosarul conferentiarului sau ) , au incercat sa-l tempereze si el ar fi exclamat : SI CINE O SA NE CONTROLEZE PA*NOI BA !...Acu ca-i festila la poponetu* lui se da bolnav . Da*planu* de furaciuni care de la 300 000 E trebuia sa ajunga la 1000 000 000de E...ala nu se pune ?.. Dl millennium ? Eu nu cred ca sunteti cinstit si ar trebui sa va fie rusine!.
  • +8 (8 voturi)    
    Wikipedia (Miercuri, 21 octombrie 2015, 18:29)

    PaulSöze [utilizator]

    Sorin Oprescu s-a născut pe 7 noiembrie 1951.
    Tatăl său, Mircea Oprescu, a fost înainte de Revoluția din 1989 general de Securitate, membru al conducerii Serviciului D (Dezinformare) din cadrul Departamentului Securității Statului.
    Oprescu ar fi fost prieten cu Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu.
  • +7 (9 voturi)    
    Ce mai zice presa.... (Miercuri, 21 octombrie 2015, 18:32)

    PaulSöze [utilizator]

    Sorin Oprescu este fiu de general de Securitate iar familia sa de origine evreiască a fost beneficiara prosperă a venirii la putere a partidului Comunist după 1948. După Revoluţie Sorin Oprescu a devenit, la propriu, un fel de fiu (politic şi sentimental) al preşedintelui Iliescu. Acesta a vegheat asupra carierei sale zbuciumate, pentru că puţină lume ştie că Sorin Oprescu a avut o a două tinereţe după ’90 plină de femei frumoase, o viaţă mondenă pigmentată cu tot felul de bârfe. Oprescu este un noctambul notoriu, nu doarme noaptea, mergea la birou după amiază târziu. De aceea a fost reţinut în toiul nopţii când se îndrepta spre o întâlnire. Crescut aşadar în mijlocul nomenclaturii PCR, adoptat de puterea neocomunistă a lui Iliescu, nu întâmplător singurul fiu al lui Oprescu, Mircea, a ajuns prietenul fiilor lui Adrian Năstase, în special al lui Andrei Năstase. Cum ar veni, fiii de nomenclaturişti, între ei. Andrei Năstase a devenit cu largul concurs al primăriei Capitalei deţinătorul unor restaurante de lux în Nordul Capitalei, pe terenurile primăriei evident. V-am spus toate astea ca să trag următoarea concluzie: noul sistem de putere a decis ca vechile umbre al PCR şi ale Securităţii să fie eliminate de la conducerea României. Pentru că, trebuie să fim serioşi, Doctorul Oprescu trebuia să fie operat demult de corupţie, încă din vremea în care împărţea contracte uriaşe la spitalele Universitar şi Elias din Bucureşti. Sau pentru afacerile grele cu medicamente şi dispozitive medicale făcute prin intermediul prietenului şi asociatului său Aurel Galea. Acum când vechii securişti, păzitorii Sistemului, au trecut la pensie sau la cele veşnice a venit vremea decontului. Cu Oprescu se termină în sfârşit un mare mit, al comunistului cu faţă umană, creat de securitate şi reasamblat de Perestroika anilor 90. Fireşte, Oprescu a sfârşit că un găinar, o mită de 25 de mii de euro pentru anturajul din care face parte primarul general este o glumă. Oamenii ăştia au învârtit miliar
    • 0 (0 voturi)    
      De unde pana unde bagi (Miercuri, 21 octombrie 2015, 23:06)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui PaulSöze

      "origine "? Bai, voi astia, o sa-l scoateti si pe neamul prost din Scornicesti, rroman verrde tot "de origine". Nuuu, e strain, de-aia fura... Puii de lele autohtoni n-au existat si nu exista, Nici aia din Plescoi n-o fi rromanca.
  • +3 (3 voturi)    
    Deci (Miercuri, 21 octombrie 2015, 19:13)

    tudor74 [utilizator]

    Conform legii, daca nu il revendica nimeni pe Oprescu din puscarie in urmatoarele 14 zile acesta sa fie eutanasiat .. cu lopata !
  • +2 (2 voturi)    
    D-le Paul, (Miercuri, 21 octombrie 2015, 19:30)

    vasile [anonim]

    va multumesc, in numele celor interesati de viata acestei scursuri comuniste, leat cu altruistul nastase, care a dus o viata de Nabab, protejat de sistem,
    cine are ochi si minte sa citeasca si sa inteleaga cum acest individ, arogant cu p.ulimea putea sa fie director la 8 spitale?, si cum a folosit "baza da date" ale spitalelor, in vederea inscrierii in cursa pentru primarul Bucurestiului,
  • +4 (4 voturi)    
    Mos Sorine nu te lasa,bruiaza-i cu avocatii (Miercuri, 21 octombrie 2015, 19:58)

    Plagarus [utilizator]

    Poate candidezi la chirurgul sef al spagilor din 2015 !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by