Victor Ponta, citat la Inalta Curte pe 6 noiembrie, in dosarul in care este urmarit penal

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 21 octombrie 2015, 11:47 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta
Foto: Agerpres
Premierul Victor Ponta a fost citat la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru data de 6 noiembrie in dosarul Turceni-Rovinari, in care este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor, fapte petrecute pe vremea cand actualul prim-ministru era avocat, anunta Digi 24.

Primul termen al procesului a avut loc pe 21 septembrie, Victor Ponta nefiind citat de instanta. In schimb, Dan Sova, urmarit penal in acelasi dosar, a fost prezent in fata judecatorilor.

In 17 septembrie, premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1529 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Eroare (Miercuri, 21 octombrie 2015, 12:08)

    Costin [anonim]

    Victor Ponta nu este urmarit penal, a fost depasit acel stadiu, el este judecat!
    Daca aveti pretentia ca va pricepeti,documentati_va!
  • +2 (2 voturi)    
    mai draga... (Miercuri, 21 octombrie 2015, 13:05)

    ..13 [utilizator]

    Poate Ponta imi face o bucurie si anunta, in preajma de ziua mea, ca NE LASA!!!!

    Preventiv pregatesc cupele de sampanie!
    Ponto, sa nu faci sa ma pregatesc degeaba!

    Deci PONTA LASA_NE!
    Du-te bland pe unde a fost si mentorul tau...
    Poate acolo apuci sa faci o teze de doctorat care sa nu fie plagiata si sa aiba si substanta!

    DU-TE PONTA!
    Din dragoste de viata..
  • +3 (3 voturi)    
    Viorele baga-ti banii de la KamunaiGas in fata ! (Miercuri, 21 octombrie 2015, 15:11)

    Plagarus [utilizator]

    Asta-i cel mai " mititel " dosar la cate smenuri ai facut , mai "draga "
  • +3 (3 voturi)    
    Ponta (Miercuri, 21 octombrie 2015, 15:40)

    CititorulComentator [utilizator]

    Ce lista cu boli ti-ai pregatit? Precis aflam cat de distrus esti, ca Oprescu...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by