UPDATE Patronul unei firme de publicitate, pus sub control judiciar de DNA in dosarul Apa Nova. Alexandru Zamfir si doi directori Apa Nova ar fi creat un circuit comercial si financiar fictiv

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 16 octombrie 2015, 12:40 Dosare Anticoruptie


DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de Zamfir Alexandru,  administrator al unei societati comerciale pentru complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si complicitate la spalare a banilor intr-un dosar legat de Apa Nova, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie. 

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 - 2014, Roche Bruno-Daniel-Paul si Lalague Laurent, in calitate de administratori ai S.C. APA NOVA S.A. Bucuresti si directori generali ai aceleiasi societati, beneficiind de complicitatea lui Zamfir Alexandru, au participat la realizarea unui circuit comercial si financiar fictiv ce a avut drept scop inregistrarea, in contabilitatea S.C. Apa Nova S.A. Bucuresti, a unor achizitii fictive avand ca obiect presupuse prestari de servicii si achizitii marfuri de la un numar de 3 firme, printre care si cea administrata de acest din urma inculpat. 

Aceste firme procedau la emiterea unor facturi false care sa favorizeze S.C. Apa Nova S.A. Bucuresti, utilizand ca mod de operare, reducerea artificiala a profitului impozabil si a TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale "tip fantoma", arata DNA. Prin aceste operatiuni ilicite se urmarea deducerea nelegala a TVA si diminuarea bazei de impozitare (impozit pe profit). 

De asemenea, pentru a crea aparenta caracterului licit a sumelor de bani pe care le-au rulat prin intermediul societatilor fantoma, cele trei persoane operau retrageri de numerar imediat dupa alimentarea contului, ridicau frecvent sume de bani in numerar, in valori mari, avand drept explicatii "achizitii marfuri" si efectuau rulaje deosebit de mari in conturile persoanelor fizice implicate, fara justificare legala. 

Spre exemplu, doar in cazul unei facturi a fost stabilit un prejudiciu minim in suma de 263.820 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA legal datorat bugetului general consolidat al statului, la care se adauga suma de 817.842 lei, reprezentand prejudiciul minim produs prin comiterea infractiunii de spalare a banilor, mai noteaza DNA.

Un om de afaceri, administrator al unei firme de publicitate, a fost retinut, joi, de procurorii DNA Ploiesti in dosarul Apa Nova, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de cumparare de influenta si trafic de influenta, au declarat joi dimineata surse judiciare citate de Agepres.

Potrivit acestora, Alexandru Zamfir, administrator al SC Funvertising, a fost retinut, in urma unor audieri, sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani. 

Surse judiciare au explicat ca Alexandru Zamfir ar fi persoana care organiza scoaterea si plasarea de bani din firmele implicate in acest dosar. 

Procurorii DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale in dosarul Apa Nova fata de Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu si fata de francezul Bruno Roche, fost director general al Apa Nova Bucuresti, acuzatiile aduse celor patru fiind de cumparare de influenta si trafic de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3440 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by