Inalta Curte a respins recursurile in casatie depuse de inculpatii din dosarul 'Mita la PSD'

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2015, 13:38 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae
Foto: Hotnews
Inalta Curte a respins miercuri, ca inadmisibile, cererile de recurs in casatie formulate de Gheorghe Bunea Stancu, Ioan Niculae, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu in dosarul 'Mita la PSD', in care Bunea Stancu a fost condamnat la 3 ani inchisoare, iar Ioan Niculae la 2 ani si 6 luni cu executare, potrivit Agerpres.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie, de Curtea de Apel Bucuresti, la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani inchisoare cu executare, in dosarul 'Mita la PSD'.

In acelasi dosar, Gheorghe Teodorescu (actionar al SC Insomar SRL) si Viorel Barac (director al SC Interagro SA) au fost condamnati la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

Curtea de Apel a admis pe 2 aprilie apelul DNA, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, printr-o decizie data pe 20 noiembrie 2013.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu si omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1987 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    MBA la Brutarie (Miercuri, 14 octombrie 2015, 13:40)

    un domn [utilizator]

    vor iesi mai Buni si Docti de a colo ! success in intreprinderea literara pentru P$D ei !
  • +2 (2 voturi)    
    ioan niculae (Miercuri, 14 octombrie 2015, 13:52)

    andreitr [utilizator]

    acest securist-kgb-ist recunoscut, obișnuit să ne dea cu tifla după ce a furat toată România. În sfârșit acest oligarh român stă unde trebuie. Bravo DNA și la mulți ani cu executare!
  • -1 (1 vot)    
    JUSTITIE (Miercuri, 14 octombrie 2015, 13:57)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Scriu 2-3 carti si is repede. Ramin si cu averile intregi. Toti mafioti securisti au patit la fel caci in ROMANIA JUSTITIA ESTE DOAR DE FATADA, fiind in serviciul scursorilor care au saracit tara si s-au imbuibat.
  • +2 (2 voturi)    
    da (Miercuri, 14 octombrie 2015, 14:18)

    george [anonim]

    sa-si ia si elefantu' in celula, pentru inspiratie..
  • -1 (3 voturi)    
    Justitie cu doua viteze, (Miercuri, 14 octombrie 2015, 15:24)

    xrogo [utilizator]

    pe repede inainte,in cazul dosarului "Mita la PSD" si pe repede inapoi sau diloc in cazul dosarului "Mita la PDL",ce sa-i faci,asa-i justitia la noi!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by