UPDATE DIICOT: Un judecator a primit 80.000 de euro pentru a ajuta o grupare ce vindea bunurile unor firme in faliment la preturi subevaluate. Prejudiciul adus bugetului este estimat la 6 mil. lei. Magistratul era cercetat disciplinar din luna mai

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2015, 10:34 Dosare Anticoruptie


UPDATE 16.42 Judecatorul Nicusor Maldea, anchetat de DIICOT, este cercetat disciplinar de Inspectia Judiciara inca din luna mai pentru mai multe abateri, inclusiv privind obstructionarea activitatii inspectorilor judiciari, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru. 

El a precizat ca, in 4 mai, s-a dispus sesizarea din oficiu a IJ pentru efectuarea de verificari la Curtea de Apel Timisoara si Tribunalul Caras-Severin, iar in 31 iulie pentru verificari la Tribunalul Caras-Severin, ca urmare a unor indicii privind savarsirea de catre Nicusor Maldea a unor abateri disciplinare. 

Oficialul IJ a mentionat ca prin rezolutiile din 3 august, respectiv 10 august s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de judecatorul Maldea pentru abaterile disciplinare: "nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile", "nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de legi sau regulamente", "obstructionarea activitatii de inspectie a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace" si "exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta". 

"Ulterior inceperii cercetarii disciplinare cele doua lucrari au fost conexate. Cercetarea disciplinara este o etapa confidentiala si obligatorie a procedurii disciplinare in cadrul careia se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, precum si orice alte date concludente din care sa se poata aprecia asupra existentei sau inexistentei vinovatiei persoanelor vizate", a subliniat Alin Alexandru. 

UPDATE 14.14 Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat luni perchezitia la biroul folosit de judecatorul Nicusor Maldea in Tribunalul Caras-Severin, magistratul fiind vizat in dosarul DIICOT, informeaza un comunicat al CSM.

In sedinta din data de 12 octombrie 2015, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia la biroul folosit de domnul Maldea Nicusor, judecator in cadrul Tribunalului Caras Severin, birou situat in incinta instantei mentionate.  Hotararea a fost luata in baza art. 42 alin (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

DIICOT  efectueaza cercetari fata de un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, bancruta frauduloasa, luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, informeaza un comunicat al Directiei.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepind cu anul 2009 a fost constituit un grup infractional organizat sprijinit de catre un magistrat judecator care, fiind investit cu solutionarea unor dosare privind insolventa unor societati comerciale, a pretins si primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societati. 

Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, avand calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vanzarea bunurilor acestor societati in faliment, la preturi subevaluate, catre alte societati controlate de catre membrii grupului, societati care, la randul lor, au valorificat bunurile respective catre terti la o valoare mult mare. 

Prejudiciu bugetului de stat in valoare totala de aproximativ 6 milioane lei. 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala efectueaza o perchezitie domiciliara pe raza municipiului Resita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2043 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    putin offtopic (Miercuri, 14 octombrie 2015, 10:41)

    axismundi [utilizator]

    Radeam de Nea Selfie, sef la DIICOT... mi se pare mie sau chiar a prins viteza institutia asta in ultimele luni?
  • 0 (0 voturi)    
    putin bre... (Miercuri, 14 octombrie 2015, 11:07)

    lucyan [utilizator]

    doar 80000 euro? era la prima abatere?pacat...
    eu zic sa-l pensionam, sa-i facem o pensie de vreo 10000 lei sau, prin mila politicienilor, sa-l mutam la un alt tribunal, poate asa se invata minte...
    sistemul juridic cu prea multe legi, este un sistem corupt, la noi aproape ca nu este lege care sa nu prevada fel de fel de exceptii...
    adica, pe romaneste, legile sunt pentru prosti si saraci, ca daca ai banni, iti cumperi dreptatea la alegere, ori la avocat, ori la procuror, ori la judecator...
    astia oricum sunt stat in stat, sunt super-oameni, sunt deasupra tuturor legilor, nimeni nu-i poate atinge si chiar asa, cine sa-i mai traga la raspundere?
    • 0 (0 voturi)    
      USCATURI SUNT DE CAND LUMEA ! (Miercuri, 14 octombrie 2015, 13:52)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

      Tocmai vorbesti despre unul care o sa fie tras la raspundere,(pana la excluderea din magistratura va fi suspendat, pensia si-a pierdut-o),asa ca... Exagerarea asta, ca argument pentru ideea ca justitia e corupta tinea pana acum cativa ani. Nu te contrazic cand spui ca legile sunt pentru prosti si saraci . Totdeauna se va putea gasi un avocat (pe bani multi) care sa fie mai bun decat un avocat (pe bani putini). Totusi sunt tentat sa-mi dinamitez parerea proprie : "Bani iti cere advocatul, iti cere judecatorul, Sextus, tu asculta-mi sfatul si plateste-ti creditorul." Martial, acu vreo 2000 de ani
  • 0 (0 voturi)    
    care-i noutatea ?justitia n-a scapat de raie !!! (Miercuri, 14 octombrie 2015, 14:33)

    andreesanu [utilizator]

    Asa cum caprele nu scapa de raie tot asa si justitia nu scapa de mafiotii in robe !!!.
    S-a pus batista pe tambal in procesele lui Barsan Puscoiu,pandrea,Corbu .
    S-a tras cu buretele peste golania lui Costiniu ,dovezi clare ca pestele de la cap se impute !!!.
    Si inca puteeeeeeeeeeee !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by