Bruno Roche, fost director al Apa Nova Bucuresti, a fost pus sub control judiciar si nu are voie sa paraseasca Romania

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:46 Dosare Anticoruptie


Bruno Roche
Bruno Roche, fost director al Apa Nova Bucuresti pana in 2013, are interdictia de a parasi Romania si a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru o perioada de 60 de zile, anunta Digi 24.

Bruno Roche si Laurent Lalague, fosti directori francezi ai companiei Apa Nova, au fost citati miercuri la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiati in calitate de suspecti in dosarul de cumparare de influenta si trafic de influenta care vizeaza compania, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Potrivit surselor citate, Lalague nu s-a prezentat in fata procurorilor, la sediul DNA sosind doar avocatii acestuia, carora anchetatorii le-au adus la cunostinta acuzatiile care i se aduc fostului director al Apa Nova.

Cei doi sunt acuzati de cumparare de influenta in dosarul in care este implicata compania Apa Nova, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu.

Potrivit datelor din dosar, Bruno Roche a fost numit director al Apa Nova Bucuresti in anul 2008, detinand aceasta functie pana in 2013, el fiind anterior acestei perioade director al Apa Nova Ploiesti.

Din 2013, functia de director general al Apa Nova Bucuresti a fost preluata de Laurent Lalague pana in iunie 2015 cand in acest post a fost numita Lavinia Saniuta.

Cei doi sunt fosti administratori unici ai Veolia Apa Servicii, iar Bruno Roche este in acest moment membru al Consiliului de administratie al Apa Nova Bucuresti.

Procurorii sustin ca cei doi francezi sunt gestionarii unor conturi secretizate care fac imposibila determinarea platilor efectuate de societatile grupului Veolia, conturile respective fiind folosite pentru plata sumelor cu destinatie ilicita.

Procurorii mai arata, in documentele din dosar, ca omul de afaceri Ovidiu Semenescu derula activitatile ilegale care vizeaza compania Apa Nova avand complicitatea 'directa si interesata' a celor doi fosti manageri ai companiei.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Roche Bruno-Daniel-Paul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: 
a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat,
b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,
d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,
e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Bruno-Daniel-Paul Roche risca, in cazul in care nu isi indeplineste obligatiile, sa fie arestat la domiciliu sau preventiv.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3374 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:53)

    [anonim]

    • +4 (6 voturi)    
      schengen nu are nici o treaba (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:40)

      adyQ [anonim] i-a raspuns lui

      cu pazirea granitelor sau cu coruptia, dupa cum se observa de mult timp grecia italia si altele nu pot face nici cat ar face romanica cu paza la granite
      astia vor sa li se dea iar diverse companii romanesti moca...din cate am aflat de mult olandezii ar cam vrea destul de tare portul constanta, altii au luat firmele de distributie electrica si nu au bagat nici un ban doar au supt, altii petromul moca, dar mai vor destul de multe si nu cred ca ar trebui sa li se dea nimic.
  • +8 (10 voturi)    
    bravo DNA (Miercuri, 7 octombrie 2015, 16:01)

    Hehe [anonim]

    In ultimii 15 ani, pretul apei a crescut de 17 ori.

    refren:
    Frere Jacques, Frere Jacques
    Dormez vous? Dormez vous?
    Sonnes les matines, sonnez les matines,
    Din, din, don. Din, din, don.

    P.S. Veolia et Apa Nova , où va notre argent ?
  • +8 (8 voturi)    
    Bravo DNA! (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:21)

    cititoare [utilizator]

    Curatenie si printre straini ca sa se invete minte!

    Cine mai vine in Romania cu scopul de a fura sa se mai gindeasca o a doua oara.
  • +13 (13 voturi)    
    ahaa (Miercuri, 7 octombrie 2015, 17:37)

    Marcel Ionita [utilizator]

    Deci acum vad de ce a fost decorat Oprescu de francezi.

    Practic, mafiotii s-au decorat intre ei.

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/sorin-oprescu--decorat-de-ambasada-frantei-370945
  • +6 (6 voturi)    
    schengen (Miercuri, 7 octombrie 2015, 18:55)

    calator [anonim]

    Iata un francez care si-ar fi dorit sa fim in Schengen :)
  • 0 (0 voturi)    
    speram ca DNA va actiona consecvent (Miercuri, 7 octombrie 2015, 23:14)

    hehe [anonim]

    pana la capat fara sa conteze cetatenia suspectului !
    inceputul este bun, altfel se poate constata ca a existat o pauza intre arestarile romanilor in acest dosar, informatia din presa privind vinovatia (evident nedovedita inca) a directorilor francezi si audierea acestuia ! (aproape 2 saptamani)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by