Student trimis in judecata pentru tentativa de mituire a decanului Facultatii de Medicina din Brasov

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 1 octombrie 2015, 12:04 Dosare Anticoruptie


Un student si mama acestuia au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov sub acuzatia ca au dat mita decanului Facultatii de Medicina din oras, in schimbul ajutorului pentru promovarea unui examen restant, anunta Agerpres, citand un comunicat al Parchetului General. Studentul Andrei Bud a fost trimis in judecata pentru dare de mita, iar mama sa, Aurelia Lucica Labina, pentru dare de mita si complicitate la dare de mita. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Brasov.

Potrivit procurorilor, in perioada 28 - 30 august 2014, Aurelia Lucica Labina s-a deplasat in repetate randuri la domiciliul decanului Facultatii de Medicina Brasov (denuntator in dosar), titular al disciplinei "obstetrica-ginecologie", cerand insistent sa poarte o discutie cu acesta, promitandu-i suma de 1.000 euro, in schimbul promovarii fiului sau, Andrei Bud, la examenul de specialitate "obstetrica-ginecologie", pe care urma sa il sustina in sesiunea de reexaminari de la inceputul lunii septembrie 2014.

La data de 4 septembrie 2014, dupa ce a picat examenul in sesiunea de reexaminari, Andrei Bud, impreuna cu mama sa, s-a deplasat la locuinta decanului si i-a lasat acestuia in cutia postala un plic ce continea suma de 3.000 lei, in scopul permisiunii ce ar fi trebuit sa-i fie acordata de decan de a participa la sesiunea de restante la materia predata de acesta, pe care studentul nu il mai putea sustine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminari anterioare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1145 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Bun asa (Joi, 1 octombrie 2015, 12:14)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    DNA face treaba si fara sa faca nimic :))
    Sa nu-mi spuneti ca ditamai decanul de medicina nu a luat mita pana acum. Daca era asa, se stia deja ca nu poti "rezolva" asa cu el si nu ar fi incercat. Sau ar fi incercat, dar nu ar fi insistat.
  • 0 (0 voturi)    
    Dupa model (Joi, 1 octombrie 2015, 12:36)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Daca s-r continua, 50% dintre universitati ar trebui inchise din pricina studentilor care dau si profesorilor care iau mita. Dar nu se va intimpla, de vreme ce in fruntea tarii e un guvern de hoti corupti care cer mita, un partid de mafioti care stiu doar sa fure si primari ca Oprescu, ticalosi si spagari. ROMANIA e o tara corupta in toate fribrele ei, o rusine printre tarile din Europa, iar JUSTITIA doar se face din cind in cind ca mai face ceva. MARII corupti sunt toti cu averile intregi, chiar si securistii care au devalidat BAcnorex


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by