Reactie Apa Nova: Tarifele Apa Nova Bucuresti sunt pe pozitia a 17-a, iar cele practicate de Apa Nova Ploiesti pe pozitia a 33-a, intre tarifele practicate de operatorii din tara

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 25 septembrie 2015, 15:12 Dosare Anticoruptie


Tarifele pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare practicate de Apa Nova  Bucuresti sunt pe pozitia a 17-a, iar cele practicate de Apa Nova Ploiesti pe pozitia a 33-a, intre tarifele practicate de cei 33 de operatori mari de servicii de acest tip din Romania, sustine Apa Nova intr-un comunicat de presa. Compania citeaza date statistice primite de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) pentru luna martie 2015.

Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de Apa Nova, tariful impus de firma acopera cheltuielile de operare, intretinere, reabilitare, dezvoltare si modernizare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare, conform cerintelor Contractului de Concesiune, pe intreaga perioada a concesiunii (25 de ani).

"In concordanta cu Contractul de Concesiune si actele aditionale ulterioare, Apa Nova Bucuresti considera ca a respectat reglementarile in domeniul specific de activitate referitoare la calitatea si continuitatea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare. Reglementatorul tehnic al concesiunii, in prezent Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice, a emis la termenele contractuale toate deciziile privind atingerea si mentinerea conformitatii nivelelor de servicii", arata sursa citata.

Apa Nova mai sustine ca ajustarile tarifare au respectat intocmai prevederile Contractului de Concesiune si ale H.G. nr. 1019/2000, redand prevederile in discutie:

*Ajustarile ordinare (tarifele sunt actualizate in functie de rata inflatiei si de cursul de schimb Leu/Euro; aceste ajustari se pot aplica doar atunci cand inflatia creste/scade cu cel putin 5%) au fost verificate, inclusiv veridicitatea datelor incluse in solicitare, si aprobate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC);

*Ajustari extraordinare (tarifele sunt actualizate pentru a compensa clientii/ Apa Nova Bucuresti, (ANB) in urma aparitiei unor evenimente neprevazute (de exemplu; modificari ale legislatiei, acordarea de fonduri nerambursabile etc.) au fost verificate de catre Comisia Internationala de Experti  tinand cont de evenimentul extraordinar invocat, impactul acestuia asupra fluxului de numerar al ANB, corectitudinea calculelor si au fost emise recomandarile in cadrul unui Raport de Expertiza adresat ANRSC, ANB, Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) si Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), intr-un interval de 30 de zile de la primirea solicitarii. ANRSC a aprobat sau respins implementarea ajustarilor extraordinare in intervalul prevazut de la primirea Raportului Comisiei de Experti, bazandu-se exclusiv pe concluziile si recomandarile cuprinse in acesta.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA, la data faptelor, a fost retinut joi de procurori, alaturi de fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, si de fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, informeaza DNA.

Procurorii DNA Ploiesti ridica, vineri, documente de la sediul Apa Nova Ploiesti, furnizorul de apa si servicii de canalizare care are contract cu autoritatile din municipiu, la o zi dupa ce au ridicat documente si de la Apa Nova Bucuresti si de la o serie de institutii din Bucuresti, anunta Mediafax, citand surse judiciare. Procurorii DNA au retinut joi trei persoane acuzate de trafic de influenta in acest caz.

Apa Nova Ploiesti si Apa Nova Bucuresti fac parte din grupul francez Veolia, iar ambele opereaza pe piata romaneasca din anul 2000. Apa Nova Ploiesti are ca actionari grupul Veolia, cu 73%, si municipiul Ploiesti, cu 27% din totalul actiunilor.

Apa Nova are incheiat la Ploiesti un contract de concesiune pentru serviciul de alimentare cu apa si canalizare pe o durata de 25 de ani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3377 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Si mita pentru ce ati mai platit? (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:26)

    ouyang [utilizator]

    Asta e reactie dupa un asemenea scandal? Nici o demisie, nu-si pune nimeni cenusa in cap? Tupeu de pontas!
  • +9 (9 voturi)    
    toate asociatiile de locatari sa va dea in judecat (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:28)

    21unas [utilizator]

    ne vrem banii inapoi!
    sunteti niste hoti ordinari, ApaNova!
    sper ca managerii tai francezi super-smecheri sa fie dati afara din tara in suturi!!!
    iar toti trepadusii romanasi sa putrezeasca in inchisoare!
  • +9 (9 voturi)    
    Bine, bine (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:40)

    Soljenitin [utilizator]

    Spaga si furtul cum le motivati?
  • +7 (7 voturi)    
    Apa si canal (Vineri, 25 septembrie 2015, 15:44)

    SG [anonim]

    Nu se pune problema pe ce loc sunt tarifele celor de la APA NOVA. Problema este daca au dat sau nu mita. Poate cei de pe primele locuri au avansat sume mai mari si de asta sunt fruntasi.
    Dar despre preturile pentru canalizare nu spuneti nimic? Facturati apa meteo chiar daca sunt luni in care nu ploua !!! Bineinteles ca totul este legal?!?!?!
  • +6 (6 voturi)    
    Pret pentr m3 de apa (Vineri, 25 septembrie 2015, 16:40)

    taro [anonim]

    Iaşi - 3.97 lei
    Craiova - 3.82 lei
    Timişoara - 3.53 lei
    Cluj-Napoca - 3.26 lei

    Bucuresti 5.75 lei.

    La Constanta e mai scump, este 7 lei dar acolo-i orasul lu Mazare...
    • +1 (1 vot)    
      pret combinat - apa+canalizare (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:46)

      Andrei [anonim] i-a raspuns lui taro

      per total la Bucuresti e la fel ca la Timisoara, depinde cum se factureaza canalizarea:

      Apa Nova (Bucuresti)
      apă potabilă: 5,75 lei/ mc (TVA inclus)
      canalizare: 1,28 lei/ mc (TVA inclus)

      Aquatim (Timisoara)
      apă potabilă: 3,53 lei/ mc (TVA inclus)
      canalizare: 3,53 lei/ mc (TVA inclus)

      Concret, eu la bloc pentru 3,6mc de apa rece am platit 25 RON. Canalizarea inseamna ca e inclusa pentru ca nu apare separat pe lista de cheltuieli
      • 0 (0 voturi)    
        ai uitat... (Duminică, 27 septembrie 2015, 9:17)

        vizirul [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

        ai uitat BRASOVUL! Aici apa+canalizarea costa 7,7 lei/mc,si nimeni nu se intreaba cum se justifica acest tarif. Nu am auzit de nici un raport al Curtii de Conturi, in schimb s-a scris in presa locala de intentia nesimtita a conducerii companiei APA de a-si mari salariile in functi de incasarile din facturi. Nesimtirea lor nu are nici o limita!!!!!
  • +1 (1 vot)    
    ulciorul... (Vineri, 25 septembrie 2015, 17:51)

    johngood [utilizator]

    ulciorul nu merge de multe ori la apa :)
  • +1 (1 vot)    
    cum e la altii (Vineri, 25 septembrie 2015, 19:52)

    gheorghe sandu [anonim]

    Cred ca se impune anularea contractului cu francezii , nationalizarea serviciilor de apa si canal . Ce mare desteptaciune e sa maresti tarife ca sa faci lucrari . Pentru asta nu trebuie sa fii francez o poate face si primaria , fara alde oprescu (cu o mic , bineinteles) bineinteles .
    Consiliul general nu trebuie constituit din oameni de partid . Fiind in calatorie la Bristol (UK) m-am interesat si am aflat ca acolo munca de consilier local nu se remunereaza si este facuta de persoane cu recunoscut inalt statut moral , in general persoane mai putin active , chiar pensionari din randurile fostilor profesori , medici , ingineri , oameni cunoscuti in comunitate cu realizari in profesia lor si fara partid . Aceste persoane (sunt alesi periodic) se informeaza despre nevoile orasului , ale cetatenilor , se intalnesc , discuta si stabilesc ce trebuie sa faca prmarul pentru a rezolva chestiunile ce le-au fost sesizate sau pe care le-au sesizat . Primarul si aparatul lui duce la indeplinire hotararile consiliului local si basta .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by