REFERAT DNA Chirurg hi-tech: Sorin Oprescu folosea un aparat de bruiaj pentru telefoanele mobile. Banii, lasati sub o perna de pe canapeaua primarului. Mita de circa 1 milion de euro de la un denuntator

de Red. Stiri     HotNews.ro
Duminică, 6 septembrie 2015, 18:01 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu
Foto: AGERPRES
 documente
Primarul Sorin Oprescu avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile in timp ce discuta despre primirea spagilor la el acasa, arata procurorii DNA in referatul de arestare (vezi fisier atasat). Oprescu folosea aparatul intr-un foisor din curtea casei sale, iar participantii la discutii erau obligati sa-si lase telefoanele mobile in acest dispozitiv de dimensiunile 1 m x 0,75 m, potrivit sursei citate. De notat ca, potrivit DNA, toate discutiile despre mita de la domiciliul primarului aveau loc noaptea.

Un martor citat in referat arata ca i-ar fi dat lui Oprescu mita de circa un milion de euro in timpul a circa 20 de vizite acasa la primarul Bucurestiului.

Banii primiti de Oprescu in 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita încasată de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor din Complexul Mogosoaia, iar sumele remise lui Sorin Oprescu în anul 2014 proveneau în parte de la lucrările de la „apă şi canal” efectuate la una dintre institutiile aflate in subordinea Primariei, se mai arata in referat.

In acelasi referat al DNA se arata ca unul dintre denuntatori a declarat ca i-ar fi dat mita lui Sorin Oprescu 10.000 de euro intr-o punga de carton folosita pentru cadouri, moment in care Oprescu i-ar fi indicat sa lase punga cu bani sub o perna ornamentala aflata pe o canapea din livingul casei primarului.

  • "Acesta din urmă i-a arătat banii pe care îi avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mită de 15.000 euro), într-o pungă de carton, tip pungă de cadou iar Primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele două canapele din living, i-a indicat să-i pună acolo să-i pună banii acolo, ceea ce (…..) a și făcut. Inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA a spus simplu „Mulţumesc”, după care l-a întrebat pe (…..) „Alte probleme?” și, cum răspunsul celui din urmă a fost negativ, întâlnirea s-a terminat". (fragment din referatul DNA)

Acelasi martor din dosar a relatat, potrivit referatului DNA, ca Sorin Oprescu i-ar fi cerut sa fie precaut cand vine la el acasa, indicandu-i sa ocoleasca si sa verifice daca nu este urmarit:
  • Tot cu această ocazie inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA i-a mai spus lui (…..) să fie atent când vine acolo, în sensul de a se deplasa pe mai multe străzi din (…..) înainte de a ajunge la imobil şi, totodată, să se uite în spatele său ca să verifice să nu fie urmărit. Tot pentru viitor, Primarul i-a mai solicitat lui (…..) ca, atunci „când mai este cazul”, să vină la el la Primărie şi să-i spună la ureche „Cum ne vedem?” ori „Când…pe câmp?”, urmând ca inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA să-i specifice în ce zi şi la ce oră se vor întâlni la (.....) (Referatul DNA)

Reamintim ca Sorin Oprescu a fost reţinut de DNA duminica, fiind acuzat de luare de mita.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























33961 vizualizari

  • +18 (20 voturi)    
    Cavaler al Ordinului Legiunii PSDerbedeilor (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:19)

    Plagarus [utilizator]

    Incompetenţa, lipsa de viziune şi corupţia unui primar precum Oprescu trebuie " premiata " de justitia romana.
    - aprobarea construcţiilor ilegale în numeroase zone protejate şi distrugerea unor repere ce ţin de memoria comunităţii: un exemplu fiind proiectul de înlocuire a unui astfel de reper, oprit de cetăţenii Bucureştiului cu mari eforturi – fântâna de la Universitate, loc de întâlnire al bucureştenilor şi de adunare pentru manifestaţii, inclusiv Revoluţia din 1989 şi manifestaţiile reprimate sângeros în timpul mineriadelor;
    - nerespectarea legislaţiei referitoare la urbanism: exemplul Penetraţiei Ciurel, proiect declarat ilegal în instanţă, dar bugetat în continuare.

    - ruinarea patrimoniului istoric şi arhitectural prin lipsa intervenţiilor specifice, responsabile, de restaurare şi reinserare în circuitul cultural şi economic: Hotelul Concordia, Casa Miţa Biciclista, Hanul Solacolu, Restaurantul Cina şi Piaţa Palatului, Casa Nanu Muscel ;

    - lipsa de transparenţă în activitatea primăriei generale, ignorarea problemelor cetăţenilor: transportul în comun, calitatea aerului, reducerea spaţiilor verzi şi aşa insuficiente, lucrările de reamenajare a trotuarului pe segmentul Unirii-Romană, încă nefinalizate, executate de mântuială, cu multe pierderi şi care deja necesită reparaţii, la 1-2 ani de la realizare;
    - distrugerea sistematică a patrimoniului arhitectural al capitalei: 90 de case demolate în cartierul Matache–Buzeşti; menţinerea în ruină a zonei Lipscani; clădirile demolate în str. Christian Tell la nr. 16 şi 18, construite în 1895 şi în 1920, unde a locuit Dimitrie Ghika (1867-1954), un personaj de prim rang în diplomaţia românească, împreună cu fraţii săi, monseniorul Vladimir Ghika (beatificat de Biserica Catolică în anul 2013) şi fratele său Alexandru, pictor; Restaurantul Casei Regale „Flora”, de pe Şos. Kiseleff la nr. 39; copia în miniatură a grădinilor de la Versailles, care se aflau în curtea unei vile tot pe Şoseaua Kiseleff dar la nr. 45; casa pri
    • +27 (27 voturi)    
      Tovarasul Oprescu (Luni, 7 septembrie 2015, 0:06)

      mvr [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      ...pe vremea cand profesa medicina avea o vorba: "de cand Fenicienii au inventat banii, multumirile pacientilor sunt de prisos".

      Acum, in sfarsit, are si el sansa sa-si primeasca plata cuvenita :)

      Respect DNA!
      • +10 (10 voturi)    
        Vorba (Luni, 7 septembrie 2015, 7:50)

        Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui mvr

        Dar pe aia cu "Primarul bestial care face totul legal" o mai stiti? :-)
      • +12 (12 voturi)    
        Si Oprescu, pe cine a invatat "meserie"? (Luni, 7 septembrie 2015, 9:57)

        O zi proasta, doar 600 euro de la pacienti [anonim] i-a raspuns lui mvr

        In spitalul universitar al dlui Oprescu nici un fel de promovare nu s-a facut altfel decat cu bani.

        Asistentii sai universitari erau cei care adunau plicurile de la pacientii operati, sistemul era bine organizat si nu puteai scapa fara sa participi pentru ca erai expulzat rapid si ti se termina cariera universitara.

        Unii dintre asistentii care carau plicuri au folosit la randul lor sistemul si au ajuns acum conferentiari si sefi de clinici exact dupa aceeasi metoda, a spagii la comisiile de examinare si a organizarii "colectarii".

        Personalul spitalului nu indraznea sa spuna nimic, o parte era partas, o alta parte se temea, pentru ca se dusese vestea ca Oprescu e protejat politic (si s-a confirmat dupa ce si-a cumparat si slujba de primar general), iar unii dintre asistentii ajunsi conferentiari au drept sot/sotie procurori.

        Draga Hotnews, verifica cuplurile medic/procuror din spitalul lui Oprescu si averile lor, cu case de vacanta la Bran, jeepuri si barci pe Snagov, veti avea surprize interesante, mai ales cand veti descoperi si conexiunile directe cu Oprescu.

        Verificati care dintre cei din spitalul lui Oprescu s-au declarat public in favoarea legalizarii spagii, in direct la Antena 3.
      • +11 (11 voturi)    
        Nu e șpaga...e "Apreciere" (Luni, 7 septembrie 2015, 10:00)

        _MaG_ [utilizator] i-a raspuns lui mvr

        ...este recunoștința pacienților către "doctor" domnule!

        Poate a uitat sa o declare!
  • +22 (24 voturi)    
    Greata romaneasca (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:20)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Premier si vicepremier plagiatori. Primarull capitalei un corupt care ia mita. Un parlament plin de hoti si complici. Ministri penali. Nu poate decit sa te apuce greata de aceasta tara de hoti. Ptiu!
    • -16 (18 voturi)    
      Ia cu lamaie, (Luni, 7 septembrie 2015, 9:13)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      poate-ti trece greata,in alta ordine de idei,mars afara din Romania,daca ti-e greata de aceasta tara!!!
  • +19 (19 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:22)

    [anonim]

    • +4 (6 voturi)    
      VideaNU? (Luni, 7 septembrie 2015, 8:51)

      aniod [utilizator] i-a raspuns lui

      redivibus?
    • 0 (8 voturi)    
      Cum cine, (Luni, 7 septembrie 2015, 9:13)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui

      votati Videanu!!!
  • -6 (14 voturi)    
    Referat... (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:28)

    Nobody [anonim]

    ... plin de erori materiale la greu. Date calendaristice alandale si gresite (se pare ca azi suntem in 6 august?), ghilimele incepute dar neterminate, etc... In plus, o gramada de "puncte puncte" si prescurtari.

    Cea mai tare e ultima pagina, in care se specifica de DOUA ORI ca data inceperii arestului de 30 de zile sa fie 7 septembrie, iar data incetarii sa fie 6 septembrie!

    Presupun ca intr-o tara civilizata un astfel de document ar fi invalidat pe loc de cel mai lenes avocat cu putinta, iar inculpatul ar pleca linistit acasa vreo 2-3 ore pana procurorii vin cu un document mai bine dactilografiat :)
  • +15 (19 voturi)    
    Oprescu era și prost. (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:39)

    mircea [anonim]

    Să ții un aparat de bruiaj a telefoanelor și să crezi că nimeni nu se va întreba de ce,înseamnă că ori te crezi cu sprijin politic puternic,ori ești prost.
    • +5 (9 voturi)    
      aparatul de bruiaj (Luni, 7 septembrie 2015, 5:01)

      Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      ... era de fapt o simpla cusca Faraday care bruia pasiv. Adica anula comunicatia dispozitivelor depozitate inauntru.

      Cuptorul cu microunde este la fel o cusca Faraday. Nu lasa radiatia de 2.45GHz sa iasa afara, altfel ne prajeam si noi odata cu mancarea din interior daca stateam pe langa el. Telefoanele mobile merg in 0.9GHz, 1.8GHz sau 2.4GHz. Cu cat tehnologia e mai noua, cu atat frecventa este mai mare (2G, 3G, 4G).

      La fel, Oprescu ar fi putut sa-i roage pe invitati sa-si puna telefoanele in cuptorul cu microunde si nu mai aveau semnal.

      Asta e, daca lumea mai mergea pe la scoala si invata fizica de'a 7-a sau a 8-a, ar fi stiut aceste "trick-uri".

      https://www.youtube.com/watch?v=tw9vEiys2Zk
      • +4 (4 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 septembrie 2015, 10:26)

        [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

      • 0 (2 voturi)    
        Cuptorul de microunde (Luni, 7 septembrie 2015, 14:37)

        ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Marcel Ionita

        e solutia perfecta. Daca dai pe "defrost"...
    • +7 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 septembrie 2015, 8:36)

      [anonim] i-a raspuns lui mircea

    • -4 (8 voturi)    
      Mirciulica draga, (Luni, 7 septembrie 2015, 9:14)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      acel aparat amintit de DNA nu a fost gasit,e un aparat virtual!!!
  • +20 (20 voturi)    
    Mafiotul suspendat (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:39)

    CititorulComentator [utilizator]

    Gargaragiu mistocar sef...cu atitudine asemenea. Acum va deveni un pârnăios ordinar.
  • -19 (25 voturi)    
    frumos (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:41)

    millenium [anonim]

    Cusuta cu ata DNA,cica.banii sub o perna ornamentala bine ca nu erau in seif sub carpeta cu "rapirea din serai"
    Oricine poate sa planteze "dovezi"
  • -17 (19 voturi)    
    foarte amuzant (Duminică, 6 septembrie 2015, 18:44)

    evoque [utilizator]

    un dispozitiv de 1m x 0,75, foarte concludent :),
    acum ca a luat, asa o fi, o sa vedem, insa "un denuntator sustine ca ar fi dat un milion" este exact cum as spune ca si eu am dat un milion, adica vax ....
    • 0 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 septembrie 2015, 8:39)

      [anonim] i-a raspuns lui evoque

    • +7 (7 voturi)    
      marturia falsa (Luni, 7 septembrie 2015, 9:17)

      natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      se numeste dperjur, si se pedepseste;
      te bagi?
  • -34 (64 voturi)    
    Nu cred (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:03)

    abcd5 [utilizator]

    Nu cred! Pare prea cusut cu " perna alba ".
    Oprescu nu ia mita.
    • +20 (20 voturi)    
      e de necrezut, fireste (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:10)

      dorel [anonim] i-a raspuns lui abcd5

      Normal. El doar o primeste.
    • +11 (11 voturi)    
      Glumesti???? Sau chiar nu ai habar??? (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:48)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      Nu ai habar cum functioneaza sistemul mafiot romanesc???
    • +5 (7 voturi)    
      + pentru ironie (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:00)

      boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      ;)
    • +11 (11 voturi)    
      Iti dau dreptate. (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:08)

      Alius [anonim] i-a raspuns lui abcd5

      Nu ia mita, ia spaga.
    • +3 (5 voturi)    
      fina ironia (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:53)

      ijohn [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      :)
    • +9 (11 voturi)    
      asa e (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:05)

      Reader [anonim] i-a raspuns lui abcd5

      el nu ia mita. dar daca cineva, din intamplare scapa vreun plic cu bani pe sub o anumita perna, acum ce sa faca omu ... ii pastreaza.
      • +3 (3 voturi)    
        Om fin (Luni, 7 septembrie 2015, 8:53)

        aniod [utilizator] i-a raspuns lui Reader

        Spune totusi : "Multumesc"
    • -12 (18 voturi)    
      de ce nu spuneti si partea serioasa (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:06)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      Si anume ca "nu au putut organiza flagrantul" pentru ca erau oameni in zona care nu trebuiau sa stie de dosar (de parca arestarea primarului capitalei se poate face in secret, sau de parca o data prins in flagrant nu urma sa fie ridicat si sa afle toata lumea). Spun ca l-au gasit mai tarziu cu niste bani insemnati. Asta e o prostie. Bani inscriptionati pot sa ajunga la oricare cetatean. Pot sa-mi vand masina si sa primesc bani inscriptionati, iar in drum spre casa a doua zi imi spuneti ca luati mita.

      Nu decid daca e vinovat sau nu, dar serios.. eroarea asta de procedura a stricat tot.
      • +8 (8 voturi)    
        Vi s-a intamplat des? (Luni, 7 septembrie 2015, 8:54)

        aniod [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

        Sa aveti bani inscriptionati primiti rest la Tutungerie?
        • -3 (3 voturi)    
          in fiecare zi (Luni, 7 septembrie 2015, 10:44)

          NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui aniod

          de cate ori platesc cu hartia de 100 000 euro un pachet de tigari primesc doar bani inscriptionati
    • +12 (16 voturi)    
      Asa e (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:14)

      Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui abcd5

      Nimeni din PSD nu ia mita si nici nu comite ilegalitati. Nivi Vangelie, nivi Ponta nivi Dragne bici multi altii. DNa e rau si ii implica nevinovati. Haida de..... De ce ar fi mai bun doctorul Au ma doare decat ceilalti din gasca?
    • +5 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:56)

      [anonim] i-a raspuns lui abcd5

      • +3 (3 voturi)    
        >>>>>>>> (Luni, 7 septembrie 2015, 7:56)

        Invincible [utilizator] i-a raspuns lui

        Prea insetati de sange ca sa vedem ironiile.
    • +10 (10 voturi)    
      Oprescu nu ia mita... (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:10)

      eGerula [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      ... el primeste.
    • +11 (13 voturi)    
      Eu cred ca nu ai (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:25)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      rupta ata!
      Indiferent de culoarea pe care o are atat aia!
      Copilas, asta are mii de alocatii de/ale tale; omule, are mii de salarii de/ale tale; tataie, are mii de pensii de/ale tale.... furate!
      Cat de fraier poti fi?
      De fapt, prin ceea ce ai scris, se vede deja!
    • +13 (13 voturi)    
      Ce nu crezi? (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:44)

      sirb [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      ,,Oprescu nu ia mita - un rahat !" Gandeste logic ! La bugetul de miliarde al capitalei , el nu a fost in stare sa puna un semafor pe centura ,trebuie ca oamenii care circula pe centura capitalei sa opreasca sa de-a prioritate celor din capitala. Cine naiba a mai vazut ca o strada principala (europeana) sa dea prioritate strazilor secundare ! Treziti-va naivilor!
    • +5 (7 voturi)    
      numa, numa... (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:01)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      DNA este de vina...
    • +11 (11 voturi)    
      Esti ironic sau dus. (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:01)

      Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      Sincer nu-mi dau seama, dar inclin spre ultima varianta.
      Oricum am ras, m-am distrat sincer!
      Umorul involuntar este de departe cel mai bun dintre toate.
      • +1 (1 vot)    
        Mai mult ironic (Luni, 7 septembrie 2015, 8:57)

        aniod [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

        Are ..... la sfarsit
  • -5 (7 voturi)    
    Vreti sa il eliminati! (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:09)

    abcd5 [utilizator]

    Vreti sa il eliminati!
    • +5 (5 voturi)    
      si nu numai pe el (Luni, 7 septembrie 2015, 9:13)

      natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui abcd5

      ci pe toate gunoaiele care tin tara asta in loc
  • +9 (9 voturi)    
    lol (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:22)

    Adrian_1234 [utilizator]

    ce imi plac astia care nici daca il vad pe isus cu plancarda pe care scrie isus nu cred ...
    ma frate ... tu chiar crezi ca nu lua nimic ? tu chiar sincer crezi ca e vreunul care nu ia ?
  • -3 (9 voturi)    
    Interesant comentariu lui Johanis: "E trist" (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:27)

    ddutz [utilizator]

    Capul sus presedinte, e un fapt vesel. Bucurate! Sau nu poti, ca la tine e trist; te gandesti si la tine? La fel faceai si tu la Primaria Sibiului? D-aia e "trist"?
    Scuza-ma, n-am stiut. Dar o sa afle DNA-ul.
    Bucurate!
    • +7 (7 voturi)    
      A aparut lume noua... (Luni, 7 septembrie 2015, 3:48)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui ddutz

      ddutz, abcd5.. toti sa-l apere pe Oprescu. Coincidenta, fireste.
    • +2 (2 voturi)    
      Bucura liniuta te (Luni, 7 septembrie 2015, 8:57)

      aniod [utilizator] i-a raspuns lui ddutz

      ....
  • +5 (7 voturi)    
    Ba sa crezi! (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:28)

    Flo2 [utilizator]

    Ce, Oprescu nu e doctor?
  • +12 (14 voturi)    
    dom' doctor (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:28)

    Motanul_incaltat [utilizator]

    A-ti petrece batranetea la puscarie
    Asta inseamna sa fii mafiot
  • +12 (12 voturi)    
    cat mai induram? (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:37)

    sentenced [utilizator]

    Sunt oameni in tara asta care se zbat 10 ore pe zi la munca si abia le ajung banii pentru mancare si facturi, iar ticalosii astia iau mita milioane de euro. Ar trebui sa le infingem capatanile in pari la portile parlamentului.
  • +6 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:45)

    [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      continuam cu... (Luni, 7 septembrie 2015, 9:52)

      _MaG_ [utilizator] i-a raspuns lui

      ...mincinos...doctor...
  • +7 (9 voturi)    
    am citit tot referatul si... (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:47)

    kripton [utilizator]

    la final constat o penibila eroare de redactare:
    ''Arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile,
    începând cu data de 07.09.2015 şi până la 06.09.2015, a inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA ''
    jenant ! adica il arestati de maine PANA AZI ???
  • +11 (11 voturi)    
    +In sfarsit,primarul Golanescu... (Duminică, 6 septembrie 2015, 19:49)

    gica43 [utilizator]

    ...va ajunge acolo unde trebuia deja sa fie de muuulti ani !!!
  • +13 (13 voturi)    
    Sanatate maxima! (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:01)

    Johanis [utilizator]

    Sa va dea Dumnezeu sanatate, sa puteti executa macar o parte din pedeapsa, ca prea ne luati la misto pe toti. Va credeati de neatins si aruncati banii nostri, ai bucurestenilor pe studii de fezabiliate mai mult decat pe orice! Sanatate multa si LA MULTI ANI!
  • +7 (7 voturi)    
    chiar atat (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:38)

    thatchme [utilizator]

    grandoman sa fii sa crezi ca esti atat de neatins in toata campania declansata de DNA? Incredibil.Absolut incredibil, Oprescu asta...
  • +6 (6 voturi)    
    sigur (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:46)

    ioanadoe [anonim]

    perna ornamentala sub care se puneau banii e cusuta cu ata alba
  • +6 (8 voturi)    
    Intrebari . (Duminică, 6 septembrie 2015, 20:54)

    Marx [anonim]

    Ca dom doctor era un spagar prin nastere , stim toti . Chestia este de ce a trecut asa mult timp pana DNA l-a gabuit ? Cand va recupera statul banii praduiti si mai ales pe cei din conturi de afara ?
  • +7 (9 voturi)    
    the best in town... (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:05)

    ..13 [utilizator]

    Bucurosi le-om duce pe toate..
    Vestea asta ma infioara de bucurie!

    Nesimtitul parea ca nu mai termina cu spagile.
    Racoare placuta si poate reuseste sa faca o suspendata, un mai mica, acolo, la racoare....
  • +2 (4 voturi)    
    mandru ca sunt roman (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:24)

    natbl73 [utilizator]

    Daca asta mai vede lumina zilei, ne meritam soarta
    Si asta e doar unul din cei multi

    In alta ordine de idei, doream sa ii vas la zdup si pe cei care au dat mita. Acum realizez ca bietii de ei se luptau sa supravietuiasca, si banii in loc sa ajunga la muncitori ajungeau la cel VOTAT DE MUNCITORI
  • +5 (7 voturi)    
    Iată ce sume.... (Duminică, 6 septembrie 2015, 21:29)

    Adi [anonim]

    ... sunt date/primite ca mita. Eram sigur ca acei 25.000 de euro erau doar o gluma. Dar cu acest milion se ingroasa "gluma". Si asta e doar de la un denuntator.
    Nu stiu de ce imi vine in minte afacerea cu "demolarea Cathedral Plaza" care trebuia făcută demult, promisa candva, si apoi taraganata si tot taraganata cu fel si fel de motive... Ei, nu ştiu de ce îmi vine în minte!?! Oare de cate milioane o fi vorba?
    Si cand ma gandesc la interviul pe care îl dăduse domnul primar general cu doar câteva ore înainte să fie reţinut de DNA pentru luare de mită: „Nu suntem, doamnă, toţi neam de hoţi şi de derbedei!” (cu această frază totuşi sunt foarte de acord cu dumnealui)
  • +4 (4 voturi)    
    Arest preventiv? (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:09)

    Ion [anonim]

    Corectati perioada de arest preventiv.
    Vezi referatul.
  • +3 (5 voturi)    
    Ne facem de rusine (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:11)

    hazard [anonim]

    nu numai cu cersatori in marile orase ale lumii, ci si cu jegosi puternici si influenti ca Oprescu. Mizeria lor iese din Romania si ne pateaza natiunea.
  • +3 (5 voturi)    
    Super referat (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:11)

    ooh [utilizator]

    Mai aflam si ca a treia persoana a observat ca este filat si s-a speriat. Asta mi pare ca a cam precipitat evenimentele; DNA nu e chiar sigur ca are suficiente dovezi asa ca il inregistraza pe Oprescu in sediul DNA cand acesta vorbeste cu prietenii ("erau marcati banii?"). Acum poate afla domnul Oprescu de pe site-ul Hotnews ca banii nu erau marcati, dar seriile banilor erau scrise intr-un tabel.

    Asa s-a grabit DNA cu referatul ca au gresit si o data "astăzi, 06.08.2015". Nu, suntem in septembrie.

    Oricum, dom' mare primar e vinovat 100%, dar calitatea muncii DNA pare cam de nota 8. Noroc ca coruptii sunt lacomi si nu extrem de precauti.
  • +2 (4 voturi)    
    Another one bites the dust (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:14)

    Jean [anonim]

    Oare DNA-ul va continua anchetarea la fel de sustinut si in continuare?
    Stim ca DNA alege la ordin politic dar pana acum au mers pe sufletul nostru, sa dea Domnul sa-i tina chiar si asa. Scopul scuza mijloacele, nu?
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:46)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:46)

    andreitr [utilizator]

    Ce bine sună. Când vom auzi de inculpatul vvp sau ion ilici Iliescu?
  • +1 (3 voturi)    
    <<< (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:50)

    Dedalus [anonim]

    "dispozitiv de dimensiunile 1 m x 0,75 "!!!!

    Imposibil
    • +3 (5 voturi)    
      Profesionale (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:34)

      karula [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      De ce imposibil? Tatal lui general de securitate. Crezi ca nu avea cum sa cumpere? Sunt din alea profii. Se bruiaza in intreaga cladire cu ele.
  • +2 (4 voturi)    
    nu cred (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:55)

    cip [anonim]

    scuze de limbajul oprescian: "sa mori tu ca nu crezi?"
  • +1 (3 voturi)    
    DNA - greseala (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:56)

    Vio Bel [anonim]

    Arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile,
    începând cu data de 07.09.2015 şi până la 06.09.2015, a
    inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, (.....),pentru
    săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1

    corect : 07.09 -06.10.2015
  • +4 (6 voturi)    
    ha ,? (Duminică, 6 septembrie 2015, 22:57)

    fnfn [anonim]

    Frate ,ca un primar sau primareii de sub el taxeaza firmele de utilitati cu 10 sau 20%din contract ,asta se intimpla PESTE TOT in romania nu numai la bucale..stati linistiti pot sa fie si procente mai mari,doar se vor reflecta in pretul utilitatilor la consumatorul final....i nimeni nu-si finanteaza campanii cu miliarde sa se duca la un salar de 2-3000 ron...da ,sa iei spaga 1 MILION de euro de la un singur om in bucale?????frate pai citi bani invirtiti mw voi acolo?gata ...vreau la bucale
  • +13 (13 voturi)    
    Tatal lui sorin oprescu a fost general de (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:14)

    deval [utilizator]

    securitate (la dezimformare) sub conducerea lui Nikolschi si apoi Draghici .Psd l-a inlaturat pentru ca ii asculta ! Tatal lui era cel care ducea geanta cu bani in Elvetia regelui Mihai (conform intelegerii).Pe oprescu l-au ales cu metode specifice si sustinut securistii dati afara dupa 1989. El e cel mai vechi incasator de spagi -de peste 40 de ani ! Ca multi altii probabil, o sa mearga la beci cu fiul lui sa nu se plictiseasca !
    Dobitocul a zis ca "nu a cerut"spaga , nu a zis ca nu a luat ! Cum ar venii idiotii de patroni i-au dat 70% din profit ca era el frumos si destept !
    Imi si explic ca tot pe bani se si cocota in sondaje tot timpul pe locul 2-3 in simpatia publicului ! Cat o costa asta la ghiseul firmelor de sondare a buzunarelor opiniei publice !!!
    • +3 (3 voturi)    
      In primul rand... (Luni, 7 septembrie 2015, 9:06)

      aniod [utilizator] i-a raspuns lui deval

      era... barbat bine! aproape il egala pe LIS
  • +5 (7 voturi)    
    Oprescu este PSD-ist 100% (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:22)

    visio [anonim]

    autostrăzi suspendate!!! Pe bune?! Vizita minerilor a lăsat urme adânci!
  • +5 (7 voturi)    
    Acestia nu inteleg niciodata nimic (Duminică, 6 septembrie 2015, 23:39)

    ucserpo [anonim]

    Cind sunt prinsi se pling ca au fost lucrati... au uitat demult ce inseamna sa fi cinstit.
    • +4 (4 voturi)    
      se numeste SOCIOPATI (Luni, 7 septembrie 2015, 9:05)

      aniod [utilizator] i-a raspuns lui ucserpo

      Sunt carismatici, se considera nevinovati, singurul lor gand este cum sa se foloseasca de ceilalti.
  • +2 (2 voturi)    
    Am fost norocosi sa il avem primar 7 ani (Luni, 7 septembrie 2015, 4:41)

    E.F. [anonim]

    Ginditi-va ca ar fi putut fi ministru al sanatatii sau director de spital in toti anii astia.
  • +7 (7 voturi)    
    Ponta tace chitic?! (Luni, 7 septembrie 2015, 8:11)

    lili [anonim]

    Vad ca Ponta tace chitic, acum vreo 2 saptamani il sustinea pe Oprescu pentru un nou mandat la primaria capitalei, il vedea ca " cel mai bun primar din tara", iar acum tace chitic!
    Ia, zi tu Ponta, cum e ?!
    Nici un mesaj pe Facebook, nimic?!
    Coruptia PSDista veche de 25 de ani iese zi de zi la iveala, succes DNA, la puscarie cu hotii astiia!!
  • +3 (3 voturi)    
    Oprescu FIUL (Luni, 7 septembrie 2015, 9:02)

    aniod [utilizator]

    Ceva date despre clinica??? Provenienta banilor?
    Imprumut CAR?
  • 0 (0 voturi)    
    Sa ma contrazica cineva-va rog-daca are argumente! (Luni, 7 septembrie 2015, 12:12)

    deval [utilizator]

    CSAT a stabilit din 2005 ca coruptia e amenintare la siguranta nationala !
    In 2009 a fost adoptat noul Cod penal (a carui aplicare are loc din 2014) cu pedepse reduse pentru toate infractiunile, ok, dar de ce si pentru coruptie ?! De ex. pentru luarea de mita se trece de la pedepse cu inchisoarea intre 3-10 ani la pedepse intre 2-7 ani in loc ca acestea sa creasca . Asta in timp ce pentru darea de mita, pedepsele cresc ..."prietenii si bica, stiu de ce"!!
    De ce nestimata dna infractoare Bica si dnul Predoiu, (facatoarea si garantul noului Cod Penal) au facut asta ?Ca sa ne "asigure" soarta Ucrainei ?
    Munca procurorilor DNA si setea noastra de dreptate nu poate fi "rasplatita" cu mai mult de 7 ani de puscarie (din care face 2 ca e bosorog, ca are galci, ca scrie carti) pentru oprescu, oricat ar fi furat acesta, oricat ne-ar fi batjocorit ! Sub acest aspect coruptia pare in acest nou Cod Penal "rasplatita" si pedepsele (ca si nerecuperarea sumelor) functioneaza ca o invitatie....Nici un politician nu spune asta si nu ma mira deloc ! Ce ma mira e ca cetatenii nu se revolta, ca ignora, si/sau nici nu observa acest aspect !!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by