Sorin Oprescu, al patrulea personaj din Primaria Capitalei ce a intrat in vizorul DNA din vara anului trecut si pana acum

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 6 septembrie 2015, 12:28 Dosare Anticoruptie


Din luna iunie a anului trecut si pana acum au intrat in colimatorul DNA trei persoane din Primaria Capitalei: fostul consilier al lui Sorin Oprescu - Solomon Wigler, un functionar de la Urbanism, si fostul sef al Directiei Infrastructura. Primarul Capitalei a fost retinut duminica dimineata de procurori.

Procurorii din cadrul DNA au dispus la sfarsitul lui iunie trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, pentru trafic de influenta in forma continuata. Acesta a fost prins de procurori la inceputul lunii iunie in flagrant in timp ce primea 25.000 de euro

Potrivit procurorilor, in perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucuresti, a pretins, in mai multe randuri, suma de 230.000 euro si a primit, in mai multe transe, suma de 179.000 euro de la un o persoana (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarare. 

DNA l-a retinut la data de 12 iunie pe Cosmin Metescu, functionar in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, dupa ce a acesta ar fi cerut o mita de 40.000 de euro pentru a modifica un plan urbanistic zonal astfel incat un teren sa fie scos din categoria "spatii verzi" si a deveni construibil.

Acesta ar fi primit pe 11 iunie banii, procurorii organizand un flagrant.

Madalin Dumitru, fostul sef al Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, a fost arestat preventiv, in iunie 2014, el fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca cerea comisioane pentru contracte derulate de municipalitate. 

Madalin Dumitru, suspendat din functia de director al Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, fost retinut in 5 iunie, fiind acuzat de fals in declaratii, efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta.

Anchetatorii au aratat, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva, ca "este cert ca inculpatul Dumitru Madalin Ionica pretindea comisioane pe contractele derulate de Primaria municipiului Bucuresti, fapt ce explica sursa de finantare a achizitiilor de bunuri mobile si imobile pe numele sau si al altor persoane, in conditiile in care venitul declarat de inculpat nu acopera cheltuielile cu autoturismele utilizate, excursiile in strainatate, concediile de lux".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























937 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by