Procurorii DNA au prelungit controlul judiciar pentru Sebastian Ghita, Iulian Hertanu, Mircea si Vlad Cosma, in dosarul cumnatului primului ministru

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 14 august 2015, 15:33 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Ploiesti au prelungit vineri, pentru a doua oara, cu 60 de zile masura controlului judiciar fata de Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputatul Vlad Cosma si seful Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, dupa ce o decizie similara fusese luata si in cazul deputatului Sebastian Ghita, anunta Mediafax. Cei patru sunt inculpati in dosarul in care procurorii DNA il acuza pe Iulian Hertanu de deturnare de fonduri europene in cadrul contractului incheiat cu SC Hidro Prahova pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic, judetul Prahova.

Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma, Iulian Hertanu si fostul consilier judetean Mihail Coman, toti cinci inculpati in dosar, s-au prezentat vineri la sediul DNA Ploiesti.

Masura de prelungire a controlului judiciar poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Hertanu este acuzat ca a obtinut fraudulos contractul pentru extinderea canalizarii la Comarnic, iar Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma sunt acuzati ca ar fi facut presiuni la SC Hidro Prahova pentru a-i atribui acest contract firmei lui Hertanu. Iulian Hertanu a fost arestat preventiv pe 18 februarie, iar pe 23 aprilie a fost plasat in arest la domiciliu. Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























746 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    Cum oare (Vineri, 14 august 2015, 17:35)

    andreitr [utilizator]

    în familia prim-plagiatorului-penal monta nu sunt şi oameni obişnuiţi care să câştige 500 de euro pe lună ci numai milionari in euro şi oameni la vârful psdeului ca: ilie sârbu zis mamba, daciana, sora şi cumatul, mama, etc? Oameni obişnuiţi ca aceia care l-au ales pe monta de ce nu sunt?
    Din punctul meu de vedere le urez la mulţi ani cu executare şi hai DNA!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by