Un director in cadrul Primariei Sectorului 1 si un consilier al primarului de sector, retinuti sub acuzatia ca ar fi luat mita intre 15.000 si 70.000 euro

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 6 august 2015, 17:20 Dosare Anticoruptie


Razvan-Mihai Iordan, consilier al primarului Sectorului 1, si Dan Toma, director executiv adjunct al Directiei Inspectie din Primaria Sectorului 1, au fost retinuti joi de DNA Ploiesti pentru luare de mita, se arata intr-un omunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie. Acestia sunt acuzati ca au pretins si au primit intre 15.000 euro si 70.000 euro, pe care i-au impartit intre ei, pentru a dispune intocmirea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie. Procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de cei doi.

Razvan-Mihai Iordan, in prezent consilier al primarului Sectorului 1 iar la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti,  este acuzat de savarsirea a doua infractiuni de luare de mita.

Dan Toma, la data faptelor sef birou iar ulterior director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, functie detinuta si in prezent, este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita.

Cei doi vor fi prezentati vineri Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, mai arata DNA.
  • De ce fapte sunt acuzati Razvan-Mihai Iordan si Dan Toma, potrivit ordonantelor de retinere intocmite de procurori:
In perioada anilor 2006-2010, inculpatul Iordan Razvan, in calitate de director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti si Toma Dan, sef birou in cadrul aceleiasi directii, au pretins si primit, in doua, respectiv in trei randuri, sume de bani cuprinse intre 15.000 euro si 70.000 euro, pe care le-au impartit, de la doi oameni de afaceri pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa dispuna intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie.

In concret, in cursul anului 2006, firma administrata de un om de afaceri a edificat o constructie compusa din parter si 3 etaje situata in municipiul Bucuresti, sector 1.

La terminarea lucrarii era necesara intocmirea unui proces verbal de receptie a lucrarii, receptie ce se efectua si semna, inclusiv de catre un reprezentant al Primariei Sectorului 1 Bucuresti.

Efectuarea receptiei lucrarii in prezenta reprezentantului primariei era o etapa absolut necesara intabularii si deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fara de care vanzarea ulterioara nu era posibila.

Din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, responsabili pentru aceste activitati erau Iordan Razvan - director al Directiei Inspectie si Toma Dan - sef Birou receptii si regularizari taxe, din cadrul Directiei Inspectie.

Acestia au conditionat receptionarea lucrarii mai sus mentionate, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

Dupa mai multe interventii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, acestia au acceptat ca suma platita sa fie in valoare de 15.000 euro. Astfel, in cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis, prin intermediari, suma de 15.000 euro, functionarilor primariei, Iordan Razvan Mihai si Toma Dan. Banii au fost impartiti intre Iordan Razvan Mihai si Toma Dan.

In cursul anului 2008, Iordan Razvan Mihai si Toma Dan, prin intermediul unui subordonat, au conditionat receptia lucrarilor executate la un imobil compus din parter si 7 etaje, situat in mun. Bucuresti, sectorul 1, de plata sumei de 70.000 euro. Banii au fost platiti de un reprezentant al antreprenorului, in aceeasi modalitate, prin intermediari, functionarilor primariei, Iordan Razvan Mihai si Toma Dan.

In cursul anului 2010, in contextul efectuarii unor lucrari de constructii la un imobil compus din parter si 3 etaje, pentru receptia lucrarilor efectuate, Toma Dan, la acel moment director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie, a pretins 15.000 euro, de la administratorului firmei de constructii. In perioada imediat urmatoare, omul de afaceri i-a remis functionarului primariei, Toma Dan, prin intermediar, suma de 15.000 euro, in scopul intocmirii si semnarii procesului verbal de receptie a lucrarii de constructie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1317 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Sa inteleg ca ambele constructii (Joi, 6 august 2015, 17:54)

    mr_mojo [utilizator]

    Erau mult pe lângă proiect de au ajuns la mita de asemenea amploare pentru receptia lucrării.
    Adică las' ca nu mai dam la autorizări, dam la receptie si tot ne iese. Trebe sa trăiască si aia.
  • +3 (3 voturi)    
    Dar Dan Toma (Joi, 6 august 2015, 18:03)

    mihai [anonim]

    a mai fost arestat in 2009 pt. spaga. Cum de s-a intors in primarie? E o gluma proasta cumva?
    • +2 (2 voturi)    
      nu-i o gluma. (Vineri, 7 august 2015, 1:20)

      mihaela [anonim] i-a raspuns lui mihai

      este un reflex politic (mai ales) al PSDului ca sa fie numiti in pozitii-cheie oameni cu 'schelete' in dulap; cu cat sunt mai 'patati', cu atat sunt mai usor de controlat si raspund mai repede la comenzi politice, cu precadere la acelea (profund) ilegale. Un mod de control eficient, mafiotizat, cu patent PSD.
      • 0 (0 voturi)    
        HOTII DE LA PNL (Luni, 10 august 2015, 21:18)

        baronul [anonim] i-a raspuns lui mihaela

        de unde le-ai scos p-astea cu PSD???? Primaria Sectorului 1 este PNL de 12 ani...clica PNL-ista de la sect. 1...numai hoti
  • +3 (3 voturi)    
    Fapte . (Joi, 6 august 2015, 18:41)

    Moneda [anonim]

    Un oras de spagari cum este Bucurestiul , are un standard de viata care nu poate fii sustinut altfel . Vezi supermarketurile pline si soselele spre Sinaia si litoral . De aceea , oamenii din administratie nu se dau in laturi de la a lua mita chiar cu DNA -ul la spate . Pana la urma vor ceda .
  • +1 (1 vot)    
    DNA ATENTIE (Vineri, 7 august 2015, 8:35)

    sot [anonim]

    Spagari nu sunt doar in Bucuresti. Daca va uitati pe declaratiile de avere ale unor functionari din Primarii de mari orase,cu rol de sefi prin serviciile de autorizari constructii,apar diferente mari intre venituri declarate si averile acumulate,DECI SPAGA ESTE IN FLOARE!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by