Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, trimis in judecata intr-un nou dosar, privind finantarea ilegala a unor cluburi sportive

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 6 august 2015, 15:28 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Bunea Stancu
Foto: Agerpres
Procurorii DNA l-au trimis in judecata, joi, pe Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila la data faptelor, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si conflict de interese, in forma continuata, anunta Agerpres. Bunea Stancu se afla deja in detentie, intr-un alt dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, alaturi de fostul presedinte al CJ Braila, a mai fost trimisa in judecata Alina Daniela Rusu, director economic in cadrul Consiliului Judetean Braila la data faptei, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

"In perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, a indeplinit mai multe acte care au condus la obtinerea in mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru doua cluburi sportive din Municipiul Braila, constand in incasarea, de catre acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum si darea in folosinta gratuita pe o perioada de 5 ani a unui autoturism", informeaza un comunicat al DNA citat de Agerpres.

Bunea Stancu ar fi acordat sumele respective de bani prin implicarea sa directa in adoptarea hotararilor si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si CJ Braila, prin care acestea au obtinut finantare de la bugetul consiliului judetean.

Potrivit anchetatorilor, Bunea Stancu a fost actionarul majoritar al unei societati comerciale care, la randul ei, prin intermediul altei societati, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective si membru fondator la cel de-al doilea.

"In acest fel, inculpatul a beneficiat indirect, prin intermediul celor doua cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite in valoare totala de 7.492.360 lei pentru societatea la care este actionar majoritar si in mod direct de foloase nepatrimoniale, constand in capital electoral", sustine DNA.

Procurorii anticoruptie mai arata ca, in perioada 1 februarie 2008 - 15 decembrie 2010, Alina Daniela Rusu, in calitate de director economic al CJ Braila, a aprobat finantarea celor doua cluburi sportive cu suma totala de 5.242.362 lei, fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale consiliului judetean de aprobare expresa a acestor fonduri.

Consiliul Judetean Braila s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 5.242.362 lei.
In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Gheorghe Bunea Stancu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunerea de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la data de 2 aprilie la o pedeapsa privativa de libertate, pentru fapte asimilate celor de coruptie, intr-un dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. De asemenea, acesta a mai fost trimis in judecata la data de 2 octombrie 2014, alaturi de alte persoane, pentru fapte similare cu cele din prezenta cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























952 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Asa se lucreaza in echipa... (Joi, 6 august 2015, 15:43)

    pedepsitorul [utilizator]

    Consiliul Judetean paseaza echipei de hambal, echipa face 3 contracte si paseaza in contul hotului!

    Si brailenii sa se plimbe ca prostii pe faleza denarii!
  • +2 (2 voturi)    
    Corolar (Joi, 6 august 2015, 16:54)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Pesedist, deci hot. Partid de hoti, securisti, penali si mafioti. Pleava tarii si cancerul ei.
  • +2 (2 voturi)    
    hai, mai repede... (Joi, 6 august 2015, 20:35)

    Irizat [utilizator]

    ...bagati porcinul dupa gratii!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by