UPDATE Surse: Perchezitii DNA la mai multe resedinte ale lui Ioan Niculae si la SC Interagro. Dorin Cocos, denuntator in dosar, ANAF a facut sesizare la DNA

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 23 iulie 2015, 8:28 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae
Foto: Hotnews
Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la la mai multe resedinte ale omului de afaceri Ioan Niculae, dar si la sediul SC Interagro, au declarat pentru Agerpres surse judiciare, precizand ca in acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro. Dosarul a fost initiat in urma unei sesizari a ANAF - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. Ancheta DNA in cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizeaza cercetarea unor aspecte infractionale semnalate de ANAF referitoare la tranzactiile comerciale dintre SC Interagro SA si SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au mai declarat sursele.

Ora 15:45
Iubita lui Ioan Niculae, adusa la DNA

Nicoleta Toncea, iubita lui Ioan Niculae, a fost adusa joi cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu dosarul in care s-au facut perchezitii la domiciliul omului de afaceri si la SC Interagro, precizeaza Agerpres. Ea a fost adusa la audieri.

Denuntator in acest dosar ar fi Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, Ioan Niculae i-ar fi cerut lui Cocos in perioada 2008 - 2009 sa influenteze demnitari pentru ca afaceristul sa poata obtine subventii pentru Interagro. Cocos urma sa primeasca un milion de euro.

Sursele judiciare au aratat ca au loc perchezitii la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la resedinta acestuia denumita generic ''Domeniul Fatana'' (casa de vanatoare) din apropiere de Zimnicea, la resedinta din Busteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care apartine in prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucuresti, precum si la sediul si punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL - Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitala, la punctul de lucru si la sediul aceleiasi firme din Zimnicea.

DNA a anuntat ca procurorii efectueaza joi perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova intr-un dosar privind fapte de coruptie si economice.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice (evaziune fiscala si spalare de bani), comise in perioada 2008 - 2009. In cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al DNA transmis joi.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Omul de afaceri Ioan Niculae se afla in inchisoare dupa ce in aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD".

Potrivit surselor citate, cauza s-a constituit urmare a sesizarii formulate de ANAF - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate in urma inspectiei la firma Interagro vizand tranzactiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro - Libarom Agri SRL si SC Interagro SA - SC Insomar Cercetari si Marketing Politic SRL, cercetari referitoare la infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani.

Relationarea dintre Interagro si Insomar a facut deja obiectul unui dosar in care s-a pronuntat o hotarare de condamnare.

Sursele au precizat ca, referitor la societatile Interagro - Libarom Agri, in Raportul de Inspectie Fiscala nr. 64.144/17.12.2012, se arata ca in perioada 2008 - 2009 intre cele doua firme s-au desfasurat mai multe tranzactii comerciale in baza contractului ce avea ca obiect ''realizarea, prelucrarea si implementarea de catre prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) si plasarea acestora pe suporturi media''.

Aceleasi surse au mentionat ca se prevedea ca Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro.

In baza acestui contract, Libarom a emis catre Interagro facturi in valoare totala de 43.131.000 RON, iar in perioada august 2008 - mai 2009 au fost intocmite mai multe procese verbale intre cele doua firme, prin care se atesta scriptic indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, au mai explicat sursele.

Conform surselor, Interagro nu justifica prin documente ca serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, si ar fi inregistrat in evidenta contabila, prin nerespectarea reglementarilor, cheltuieli deductibile in suma totala de 36.245.000 RON emise de Libarom Agri SRL.

Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la resedinta omului de afaceri Ioan Niculae, dar si la sediul SC Interagro, in acest caz fiind vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9134 vizualizari

  • -10 (24 voturi)    
    Trebuie sa faca loc pentru altii... (Joi, 23 iulie 2015, 8:49)

    echidistantul_ [utilizator]

    Probabil John, Nicholas, Jean, dar numele de Ioan si Nicolae nu suna bine in urechile noilor stapani ai Romaniei.
    Urmeaza Porumboiu.
    • +18 (18 voturi)    
      Ce nu suna bine e shmangleala (Joi, 23 iulie 2015, 9:23)

      Laurentiu [anonim] i-a raspuns lui echidistantul_

      In caz ca nu stii, PSD-ul a bagat cu sutele de milioane (Eur, nu Lei) in domnul Niculae. Si banii aia nu erau din buzunarele lor, ci din ale noastre. Legal, decizie luata de guvern si pentru care nu raspunde nimeni, ca e "decizie politica".


      Singurii care-l deplang pe Niculae sunt cei care viseaza si ei la plocoane si bani gratis dati de guvern. Mai greu cu datul tunurilor in anii ce vin.
      • -10 (20 voturi)    
        Si in Renault-Dacia... (Joi, 23 iulie 2015, 9:45)

        echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu

        Toti "investitorii straini" au parte de ajutoare de stat mascate sub diverse scutiri pentru ca dau de lucru la cateva mii de oameni.
        La fel, si la Interagro, erau protejate locurile de munca.
        Dar asa e in Romania ocupata, ce este lobby-ul pentru unii, este trafic de influenta pt. altii :)
    • +9 (17 voturi)    
      rusii (Joi, 23 iulie 2015, 10:11)

      radu [anonim] i-a raspuns lui echidistantul_

      Bai,puti a rusnac de la o posta!
      Asta este unul dintre profitorii revolutiei.A furat statul roman cu sute de milioane de lei.In ceea ce priveste bechtelul,da a fost un contrct pagubos dare care a fost reziliat.Bectelul a disparut numai este,si cine a incalcat legea trebuie sa plateasca!Dar ce ne facem cu rusii de la Lukoil care au prejudiciat statul roman cu miliarde de dolari,cu cei de la RAFO Onesti care au distrus rafinaria,cu cei de la Industria sarmei care au distrus industria romaneasca de oteluri speciale,de astai nu mai zici nimic Ivane?
    • +8 (10 voturi)    
      Dar in ruseste cum se zice? (Joi, 23 iulie 2015, 10:29)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

      Niculae cel mai bogat om din România care afirma pe față că a făcut parte din fosta securitate. Cu siguranță are legături și cu kgb-ul ca si voiculescu si alți oligarhi români....
  • +20 (20 voturi)    
    Miliardari de carton (Joi, 23 iulie 2015, 9:27)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Unul din miliardarii de carton care s-au imbuibat jefuind tara. COntra spagi grase, desigur. Complicii lui cand vor ajunge si ei acolo?
    • -2 (16 voturi)    
      Bechtel vs Interagro John vs. Ioan (Joi, 23 iulie 2015, 9:49)

      echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Bechtel a prejudiciat statul roman cu 38mil. euro. Si nimeni nu are voie sa se sesizeze.
      Intelegi dubla masura?
      Interagro primeste 2 milioane de euro de la buget ca sa pastreze locurile de munca si este fapt de coruptie.
      Bechtel fura 38 de milioane si pleaca din tara, si este considerat partener strategic.
      • +11 (11 voturi)    
        ne poti spune cine a semnat contractul cu Bechtel? (Joi, 23 iulie 2015, 10:48)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

        cel original, ala beton pe care toti care au venint dupa nu au mai putut sa-l rupa (cu exceptia lui Sova care l-a pierdut de tot)
        Iti spun eu, marele om de stat Nastase. Si cine a pierdut contractul original? nepotelul Sova.
        Deci cine a facut cadou 38 mil Bechtelului? insasi marele partid de stanga, ocrotitorul saracilor, PSD-ul.
        Ma las-o cu macaneala si locurile de munca, faptul ca lui Niculae i s-ar fi micsorat profiturile nu insemna automat faliment dar ar fi insemnat intradevar o lovitura pentru pusculita PSD-ului. De ce crezi ca baietii sunt falimentari? Pusculitele prin care sifonau banii au incaput pe mana DNA-ului.
        • +4 (6 voturi)    
          Cine crede că-i pierdut? (Joi, 23 iulie 2015, 11:02)

          vali47 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

          Contractul Bechtel a fost făcut pierdut de Șova.Eu cred-că este și Ponta pe acolo,altfel nu se explică legătura așa de strânsă Ponta-Șova.Ăștia au multe hoții în comun,Ponta este mai bandit decât pare și Șova știe mai multe decât bănuim.Vorba cuiva,sunt un binom și nu pot să cadă decât împreună.Mulți români sau lăsat fraieriți de cei doi,care au pus temelia în actualul Parlament a interesului personal, prioritar, în fața interesului general.
        • 0 (4 voturi)    
          Oricine a semnat, sa plateasca... (Joi, 23 iulie 2015, 11:46)

          echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

          Este vre-o diferenta ca Bombonel a semnat cu Bechtel, Basescu a facut pierduta Flota si Johannis da tot ce a mai ramas?
          Eu remarcam doar dubla masura si falsa justitie.

          Exact ca in anii '50 , prostimea sta pe margine si aplauda arestarea mosierilor si chiaburilor.
          Somn usor, natiune!
          • 0 (2 voturi)    
            iar arunci cu mizerii in ventilator (Vineri, 24 iulie 2015, 1:29)

            AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

            sperand sa nu te loveasca
            povestea cu flota o bagi la diversiune cum faceti de obicei, Basescu a fost unul din putinii politicieni care si-a dat demisia din parlamant pentru a fi anchetat. Ne poti spune de ce nu l-au bagat atunci la zdup? din momentul ala pana cand a fost ales Presedinte au trecut ani buni. Iti spun eu de ce, fiindca nu a vandut nici-o flota sau parte din ea.
            Chestia cu dubla masura e de discutat. Niculae e anchetat nu pentru ca a fat o gaura bugetului( lucru binecunoscut dar foarte greu de dovedit) ci pentru ca a spalat niste bani cu o firma dubioasa. Nu neg ca Bechtel nu a dat o gaura in bugetul Romaniei dar in afara de spaga extrem de bine mascata catre Bombonel au fost suficient de destepti sa nu faca gainarii.
            Comparatia cu anii"50 si chiaburii e din categoria " Nastase - condamnat politic" adica o aberatie
            Niculae nu vreun Bill Gates care a creat o firma si a dat de munca la jde mii de oameni ci este un securist nenorocit, urmas la celor care impuscau chiaburii in anii 50, care a cumparat pe nimic niste fabrici si apoi a facut avere.
    • +2 (2 voturi)    
      DA, CORECT: ”COMPLICII” (Joi, 23 iulie 2015, 11:56)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      CINE sînt complicii ?

      Fiindcă, așa cum le spune numele, ”miliardarii de carton” sînt simple păpuși de mucava sforărite de ”alții” (vezi-l pe SOV sau pe Dinu Patriciu care, de fapt, nu posedă nici 10% din averea afișată sau tunul dat).

      Oricum milițianul ăsta n-are mutră să conducă nici măcar un butic de sat - semn că încep să se cam termine paiațele de primă linie. Dar nu vă bucurați - pînă la marii păpușari drumul e lung (cam cît de la Moscova la Vladivostok și înapoi).
  • -2 (10 voturi)    
    campanie de eliminate totală antreprenori români (Joi, 23 iulie 2015, 10:42)

    scai [anonim]

    HN: "In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii"

    Se vede treaba ca MRU, agent dovedit al unui serviciu de informatii strain, "performeaza" in forta, asa cum i s-a ordonat de catre cei care l-au pus sef la SRI.

    HN: "Ioan Niculae i-ar fi cerut lui Cocos in perioada 2008 – 2009 sa influenteze demnitari pentru ca afaceristul sa poata obţine subvenţii pentru Interagro"

    Pe langa EADS, Mirosoft si marile privatizari astea sunt spaga la coafor. Ce se intampla cu dosarele cu adevarat importante?
    • +7 (7 voturi)    
      Minte simpla (Joi, 23 iulie 2015, 10:55)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui scai

      SIE sau SRI sunt totuna pentru tine, asa-i?
      Pe logica asta, KGB probabil e totuna cu FBI.
    • +8 (8 voturi)    
      Niculae nu e antreprenor, e doar (Joi, 23 iulie 2015, 11:12)

      __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui scai

      un securist care a facut bani avand acces preferential la credite si licitatii.
      Din cauza acestui tip de lichele adevaratii antreprenori nu se pot dezvolta. Cum sa concurezi cu unul 'sponsorizat' de stat?
    • +10 (10 voturi)    
      Bai frate, fly down (Joi, 23 iulie 2015, 11:12)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui scai

      Ai folosit doua cuvinte, antreprenori si români. Nu stiu daca cunosti semantica acestor cuvinte, dar indivizii astia nu sunt nicidecum antreprenori, ci gangsteri. A doua la mana, nu sunt nici romani. Sunt fosti securisti de rang inalt care au contribuit la represiunia romanilor cu mai multi de 3 neuroni in anii 80', ceva in genul Coreea de Nord. Asadar te-as sfatui sa folosesti cuvintele in mod cuviincios demonstrandu-le respectul bine meritat : "gangsteri antiromani"
    • +1 (5 voturi)    
      Bine punctat... (Joi, 23 iulie 2015, 11:44)

      echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui scai

      Unde a fost SRI cand disparea Semanatoarea Bucuresti, Tractorul Brasov, Flota, Siderca, Autocamioane Brasov, Mecanica Marsa, ARo Campulung etc. etc. etc.

      Dormeau in paucii statului. Acuma, cand au primit ordin de la John sa spioneze proprii cetateni si sa distruga antreprenoriatul autohton, se pun sarguincios pe treaba.

      Urmeaza Adrian Porumboiu si nu are multe nici Dedeman.
      • 0 (2 voturi)    
        distantule, nu ma pot abtine (Vineri, 24 iulie 2015, 1:37)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

        Sa luam doua exemple similare, Semanatoarea si Tractorul. In anii '90 cand fostele tari comuniste se privatizau in draci SRI-ul proaspat infiintat de comunistul resapat Ilescu era condus de bravul profesor Magureanu. Deviza lor era simpla: Nu ne vindem tara, o luam noi pe bucati! iar ce nu putem lua ii lasam sa moara si facem afaceri imobilare pe terenurile lor. In anii '90 activele de care vorbesti tu, exceptie Siderca(care a fost o investitie cretina de la inceput) mai valorau ceva pe piata, dupa aceea au devenit simple maldare de fier vechi cu traditie.
        Sa concluzionam, SRI-ul anilor "90 nu adormit in papucii statului ci in pijamaua KFB-ului si in propriul folos. Interesul lor era ca privatizarea sa fie facuta in interesul lor si al baietilor din esalonul 2 al PCR.
        • +1 (1 vot)    
          Si dupa Magureanu, (Vineri, 24 iulie 2015, 9:26)

          xrogo [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

          ce mama naibii a facut SRI-ul,ca doar nu s-a distrus totul pe vremea lui Iliescu si Magureanu,la asta te poti abtine?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by