Sorin Rosca Stanescu, eliberat conditionat dupa ce a ispasit o treime din pedeapsa: In inchisoare exista multi raufacatori, dar si un numar alarmant de persoane nevinovate / Voi mai face politica, dar nu intr-un Parlament asemanator cu cel din Federatia Rusa si nu intr-un Executiv sfasiat

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2015, 17:50 Dosare Anticoruptie


Fostul senator Sorin Rosca Stanescu a parasit penitenciarul joi dupa-amiaza, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv, in cursul zilei, eliberarea sa conditionata dupa ce a ispasit o treime din pedeapsa. La iesirea din inchisoare, Rosca Stanescu a afirmat ca in spatele gratiilor, unde s-a aflat in ultimele 9 luni, exista foarte multi raufacatori dar si "un numar alarmant de persoane nevinovate". Intrebat daca intentioneaza sa revina in politica, fostul senator a confirmat, precizand ca nu ar vrea totusi sa intre din nou in Parlament, pe care l-a descris ca fiind asemenator cu cel din Federatia Rusa, un "non parlament", si nu intr-un "executiv sfasiat cum este al nostru".

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, joi, eliberarea conditionata a lui Sorin Rosca Stanescu, dupa ce a executat aproape noua luni din pedeapsa de doi ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul "Rompetrol". Instanta Tribunalului Ilfov a respins astfel contestatia procurorilor si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, dispunand ca Sorin Rosca Stanescu sa fie eliberat conditionat.

Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat, in 7 octombrie 2014, la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul "Rompetrol", pentru utilizare de informatii privilegiate si constituire a unui grup infractional organizat. Fostul senator a fost incarcerat in aceeasi zi si a executat pana in prezent aproape noua luni.

Principalele declaratii ale lui Sorin Rosca Stanescu:
  • In spatele meu, unde vedeti sarma ghimpata, exista foarte multi raufacatori, dar si un numar alarmant de persoane nevinovate.
  • Cred ca primul semnal de alarma este sa ne gandim cum sa facem in viitor ca numarul acestor nevinovati din spatele gratiilor sa scada foarte mult.
  • Ei sunt paziti de niste gardieni care au un comportament incredibil de corect.
  • (catre presa - n.red.) In spatele dvs e tot o sarma ghimpata. Am avut posibilitatea sa urmaresc cu atentie ce  se intampla in aceasta tara, si in spatele dvs exista foarte multi raufacatori si foarte multe victime.
  • Sa vad cum pot pune umarul ca in spatele meu sa fie cat mai putini oameni nevinovati si ca in spatele dvs sa fie cat mai putini raufacatori in politica.
  • Avem un Parlament asemenator cu cel din Federatia Rusa, adica un non parlament, un Executiv rupt si o justitie departe de a fi nebutonata politic.
  • (intrebat ce a facut in cele 9 luni in inchisoare - n.red.) Am lucrat foarte mult, am citit foarte mult, am tinut cursuri de civilizatie, de istoria civilizatiei, care mi-au placut foarte mult. A fost o perioada, din anumite puncte de vedere, foarte buna.
  • Politica voi mai face, dar nu cred ca intr-un Parlament ca al nostru si nu intr-un Executiv sfasiat cum este al nostru. Metode sunt, din societatea civila.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1400 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    De ce i-au dat drumul? (Joi, 25 iunie 2015, 18:26)

    mihai [anonim]

    Din moment ce nu regreta fapta si e ferm convins ca e nevinovat, de ce i s-a scurtat pedeapsa? Sistemul penitenciar e menit sa-l educe. Nu doar ca nu il educa, dar acesti fost securisti, mai ies si suparati.
  • +5 (5 voturi)    
    Cu alte cuvinte..... (Joi, 25 iunie 2015, 18:42)

    gica43 [utilizator]

    ...:"Voi mai santaja si voi mai turna "!!!! Ar fi trebuit sa te mai tina cativa ani ...acolo.
  • +4 (4 voturi)    
    Sfaturile puscariasilor (Joi, 25 iunie 2015, 18:43)

    Daniels22026 [utilizator]

    Sa luam aminte la ticalosi. Cine-o face ca ei, ca ei sa pateasca!
  • +4 (4 voturi)    
    Sunt curios: (Joi, 25 iunie 2015, 18:49)

    LiviuX [utilizator]

    De unde stie el cate si care sunt persoanele nevinovate? Cum a determinat asta?
  • +4 (4 voturi)    
    " Invataturile " SRS ?Putred-i si de banet Ciripoi (Joi, 25 iunie 2015, 18:58)

    Plagarus [utilizator]

    De la "santajul si etajul " lui Seicaru,la manarirea BVB a lui SRS+ datoriile smechere : BRD suma de 3.019.653,39 euro, scadentă în 2012, apoi 1.407.528,61 de franci elveţieni băncii austriece Raiffeisen.
    OffshoreLeaks, un proiect al International Consortium of Investigative Journalism (ICIJ) din Washington si care are ca partener in tara noastra Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI). SRS este indicat in documente drept unul dintre detinatorii romani de conturi in paradisuri fiscale, mai precis in Insulele Virgine.
    Dobanda declarata de la banca CH-Clariden Leu de 21.000 CHC corespunde unui depozit de circa 1,4 milioane de fraci elvetieni, adica aproximativ 1,15 milioane de euro.!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by