Ambasadorul Elvetiei: Cand am ajuns in Romania, in 2011 erau multi oameni de neatins. Coruptia este cancerul institutiilor

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 22 iunie 2015, 14:01 Dosare Anticoruptie


Ambasadorul Elvetiei, Jean-Hubert Lebet, a declarat luni ca atunci cand a ajuns in Romania, in vara lui 2011, a vazut foarte multe persoane care erau "de neatins", dar acele vremuri au trecut, prin lupta anticoruptie, apreciind ca daca justitia este prima virtute, coruptia e cancerul institutiilor, informeaza Mediafax.

Jean-Hubert Lebet a spus ca justitia trebuie sa fie responsabilitatea tuturor institutiilor statului si a celor care lucreaza in cadrul acestor institutii, politicieni, functionari publici si magistrati, precum si a societatii civile.

"In special in ultimii cativa ani, multi in Romania si-au asumat integral responsabilitatea pentru justitie, insa, regretabil, multi altii nu au facut-o sau, mai rau, si-au folosit functiile publice pentru castiguri personale, iar aceasta a condus la irosirea resurselor publice si private", a spus ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, cu ocazia lansarii oficiale a modulelor e-learning in domeniul noilor coduri juridice.

Ambasadorul a mai spus ca autoritatile romane trebuie sa continue lupta impotriva coruptiei, pentru a permite unei noi generatii de politicieni si lideri sa se dezvolte.

"Daca justitia este prima virtute, coruptia este cancerul institutiilor. Acest cancer poate fi o boala mortala, iar vindecarea ei poate la inceput sa para foarte dura, insa medicul sistemului judiciar trebuie sa procedeze cu foarte mare grija, are nevoie si merita sprijinul nostru, critic dar constructiv. In acest context, trebuie sa felicitam autoritatile romane pentru actiunea lor decisiva impotriva coruptiei. Imi amintesc prima data cand am venit in Romania, in vara anului 2011, cand observam foarte multe persoane importante care erau de neatins. Din fericire, acele vremuri au trecut si lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue, pentru a permite unei noi generatii de politicieni si lideri sa se dezvolte si sa serveasca poporul roman", a adaugat ambasadorul Elvetiei.

Acesta a amintit faptul ca exista o lunga cooperare elvetiano-romana in domeniul justitiei, pana acum fiind finantate proiecte pentru justitie in valoare de aproximativ 17 milioane de euro.

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Tiberiu Nitu, a declarat ca poiectele finantate in cadrul programului de cooperare elvetiano-roman au o deosebita importanta pentru Ministerul Public, pentru ca obiectivele acestora coincid atat cu unele dintre prioritatile asumate de procurori, cat si cu obligatiile stabilite pentru Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Referindu-se la modulele de e-learning in domeniul noilor coduri, lansate luni, Tiberiu Nitu a apreciat ca Institutul National al Magistraturii are acum un instrument modern, rapid, mai putin costisitor si mult mai eficient pentru formarea profesionala a judecatorilor si procurorilor.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2037 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Tariceanu ce zice?! (Luni, 22 iunie 2015, 14:16)

    lili [anonim]

    Discutati si cu el, este seful Senatului, are puterea de a obstructiona Justitia libera si exact asta FACE!
    Si nici ceilalti politicieni NU sunt altfel, o adunatura de penali!
    Succes DNA!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by