VIDEO Vicepresedintele american Joe Biden, discurs de acum doua saptamani: Coruptia e "noul instrument de politica externa", ce poate fi folosit de Rusia impotriva noilor state membre UE

de C.I.     HotNews.ro
Marţi, 9 iunie 2015, 16:50 Actualitate | Russia Report


Joe Biden
Foto: Hotnews
Scandalul imens declansat de refuzul premierului Ponta, suspectat fiind de acte de coruptie, dar si de sprijinul primit de el in Parlament vine la foarte scurta vreme dupa ce, intr-un discurs pe tema relatiilor Rusia-Ucraina,  vicepresedintele american Joe Biden a descris coruptia drept "noul instrument de politica externa" ce poate fi folosit, intre altele, impotriva "noilor natiuni membre UE".

Pe 27 mai, vicepresedintele Biden s-a adresat Institutului Brookings, vorbind pe larg despre conflictul Rusia-Ucraina si despre implicatiile acestuia asupra securitatii europene. Intre altele, Biden a spus:

"Coruptia este noul instrument de politica externa. Nu a fost niciodata atat de accesibil si util in mainile natiunilor care vor sa perturbe si ale oligarhilor care raspund in fata acestora. Este precum kryptonita unei democratii functionale. Sifoneaza resurse, distruge increderea in guvern, macina armate si este un afront pentru demnitatea oamenilor in tarile unde se dezlantuie. Iar mizele sunt strategice si economice deopotriva, deoarece Rusia si altii folosesc coruptia si pe oligarhi ca instrumente coercitive. Si trebuie sa ajutam unele dintre noile natiuni membre UE si pe cele care aspira sa li se alature, sa oferim sprijin institutiilor lor, sa aplicam mecanismul necesar pentru a evita sa devina vulnerabile in fata acestei noi arme de politica externa".

Discursul integral:




Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2419 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Este simplu ! (Marţi, 9 iunie 2015, 16:56)

    NicolaeA [utilizator]

    Departamentul de stat al SUA, conform legislatiei americane, vor trece numele lui Ponta pe lista indezirabililor care nu au voie sa intre in USA !
  • +3 (5 voturi)    
    stim (Marţi, 9 iunie 2015, 16:59)

    gebeleizis2020 [utilizator]

    multumim, stim
    acum faceti uz de influenta voastra si zburati-l pe infractor, ca dupa cate au facut romanii pentru voi, meritam un pic de ajutor
  • +1 (3 voturi)    
    In Romania... (Marţi, 9 iunie 2015, 17:34)

    lili [anonim]

    Succesul retetei e asigurat!
    Ponta si penalii lui si-au facut un obiectiv din a continua coruptia cu care s-au obisnuit de 25 de ani, 25 de ani de furat banul public!
    Asta inseamna CORUPTIE, inseamna BANI furati si o majoritate a populatiei furata si tinuta in saracie pentru a fi usor manipulata si mintita sa-i voteze!!
    Sila!
  • +2 (2 voturi)    
    Culmea (Marţi, 9 iunie 2015, 18:16)

    adro [anonim]

    Nu te supara, dar e cam aroganta cererea ta. E ca si cum satenii peste care a venit o inundatie nu doar ca petrec la carciuma in timp ce soldatii le repara digurile, dar le mai dau si ordine ca de aia sunt soldati, sa le execute. Iar ei sunt beneficiarii ajutorului, pentru ca merita!

    Oricum americanilor, occidentalilor in general (si oamenilor curajosi, dar singuri, de la noi din justitie) le datoram faptul ca in Romania lupta anticoruptie mai e inca vie, dupa atatea zdruncinaturi.
    • +1 (1 vot)    
      . (Marţi, 9 iunie 2015, 18:23)

      adro [anonim] i-a raspuns lui adro

      Comentariul era adresat lui gebeleizis2020 de mai sus.
    • -1 (1 vot)    
      inundatiile (Marţi, 9 iunie 2015, 19:05)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui adro

      cine a adus inundatia?amarastenii aia de sateni?
      platesc si ei impozite la fel ca voi orasenii?
      tu adro,ai fost lovit vreodata de o calamitate naturala?
      • 0 (0 voturi)    
        . (Marţi, 9 iunie 2015, 20:30)

        adro [anonim] i-a raspuns lui miculescu-rucar

        Inundatiile le-am mentionat totusi ca pe o figura de stil relativ la subiectul articolului.

        Dar daca e sa vorbim despre ele, inundatiile sunt si o consecinta a defrisarilor abuzive, care sunt o consecinta a coruptiei, care a fost girata politic de multe dintre victime (desi nu doar de ele - si nici nu pot sa generalizez). Insa e adevarat ca multe din deciziile pe care le luam pot fi un adevarat bumerang.

        Crezi ca plata de impozite justifica statul cu mainile-n san cand altii se zbat pentru tine? Macar din respect sau bun simt nu poti face asta. Exclud aici persoanele invalide sau batranii, de la care nimeni nu ar cere mai mult de un "multumesc".

        Si impozitele alea sunt limitate, nu poti face orice cu ele, nu poti oferi orice servicii pe baza lor. Si nu-ti poti risca viata ca interventionist, desi multi o fac, in timp ce aceia ale caror proprietati si vieti sunt in pericol nu fac nimic ca sa se salveze din situatia ajunsa uneori la limita, desi tocmai ei au un interes direct sa faca ceva.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by