Trimis in judecata de DNA din cauza ca ar fi cerut 20.000 de euro pentru a interveni la un procuror DIICOT care sa renunte la un dosar cu trafic de droguri si proxenetism 

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 30 mai 2015, 11:11 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus vineri punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o perioada de 24 de ore a lui Vasile Lazar pentru trafic de influenta.  

Potrivit procurorilor, in intervalul septembrie - decembrie 2008, acesta, impreuna cu Bologa Irina Lucia, in perioada respectiva agent de politie in cadrul Inspectorului de Politie al Judetului Galati, a pretins pentru sine si terte persoane de la un denuntator suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe langa un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bacau, astfel incat sa-l determine pe acesta sa dispuna o solutie de netrimitere in judecata fata de denuntator, intr-un dosar penal in care acesta din urma avea calitatea de invinuit fiind cercetat pentru infractiunile de trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism si aderare la un grup infractional organizat.  

Ulterior, din banii pretinsi, inculpata Bologa Irina Lucia ar fi primit de la denuntator suma de 16.000 de euro. Cu toate acestea, denuntatorul a fost trimis in judecata.  

DNA precizeaza ca, la data de 04 septembrie 2014, Bologa Irina Lucia a fost condamnata definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la o pedeapsa de 3 ani inchisoare si interzicerea mai multor drepturi, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. 

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.  

Lui Lazar Vasile i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat, la data de 29 mai 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, mai arata comunicatul DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























966 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by