Posta Romana a distribuit felicitari electorale pentru fostul ministru Valerian Vreme (surse)

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 26 mai 2015, 17:18 Dosare Anticoruptie


Valerian Vreme (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Numele fostului ministru Valerian Vreme apare in dosarul in care procurorii DNA l-au retinut marti pe Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, in ordonanta procurorilor DNA se arata ca Posta Romana a fost folosita in anul 2011 pentru a distribui 14.280 de felicitari de Craciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judetul Bacau.

'In considerarea faptului ca l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae (directorul Directiei Regionale de Posta Brasov) sa dea dispozitii care au dus la prejudicierea Companiei Nationale 'Posta Romana' SA si a faptului ca inca mentinea in functiune, prin influenta pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare, Pribescu Mioara (director executiv al Directiei economice din Posta Romana), in data de 21.12.2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Serban (asociat si director executiv al SC Terradox Solutions SRL) si apoi a obtinut, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv preluarea de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, dintr-un birou folosit de acesta din urma (unde era depozitata provizoriu), a corespondentei ministrului Valerian Vreme (reprezentand 14.280 de felicitari de Craciun), destinate electorilor sai din judetul Bacau si predarea ei pentru a fi distribuita de catre CN Posta Romana SA, dar cu asumarea de SC Terradox Solutions SRL a costurilor pe care ar fi trebuit sa le suporte ministrul', se arata in documentele procurorilor.

Fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, Marius Constantin Fecioru, a fost retinut marti de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, complicitate la trafic de influenta si constituire a unui grup infractional organizat.

Potrivit DNA, Marius Constantin Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, prin intermediul Mioarei Pribescu, director executiv al Directiei economice din Posta Romana, ca, in perioada mai 2011 - martie 2012, sa dispuna distribuirea repetata, de catre Compania Nationala ''Posta Romana'' SA, fara facturare, in folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondentei (procesate in posta hibrida).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1037 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Acum pe cine mai toarnă? (Marţi, 26 mai 2015, 20:15)

    vali47 [utilizator]

    Vreme a ajuns în colț.Nu mai are pe cine să toarne pentru a scăpa de arestul preventiv.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by