Sotia lui Mircea Basescu: Familia Anghel ne-a amenintat ca ne face de ras, daca nu primesc banii

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 20 mai 2015, 1:38 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu si Bercea Mondialu
Foto: YouTube
Sotia lui Mircea Basescu, Doinita Basescu, a spus, marti, la Tribunalul Constanta, ca sotul sau nu a primit bani de la membrii familiei Anghel si ca acestia au amenintat ca vor da la televiziuni mai multe inregistrari compromitatoare, daca nu li se vor returna sumele care le-ar fi fost datorate, potrivit Mediafax.

Doinita Basescu a fost audiata, marti, la Tribunalul Constanta, in dosarul in care cinci membri ai familiei Anghel sunt judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu.

Ea a spus ca in momentul in care a botezat-o pe nepoata lui Sandu Anghel, dar si o perioada dupa aceea, relatia dintre cele doua familii era una de respect reciproc.

"Cand am botezat nu am avut niciun beneficiu material. I-am tratat cu respect si i-am intrebat ce obiceiuri au pentru a le putea respecta. Au venit la noi cu fetita de Paste, de Craciun, de ziua mea. Au fost relatii de respect din partea ambelor familii", a povestit Doinita Basescu.

Ea a mai afirmat ca dupa ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv vizitele membrilor familiei Anghel au inceput sa fie neanuntate, una dintre acestea avand loc in toamna anului 2013, cand au venit Fanica si Florin Anghel, respectiv sotia si fiul lui Sandu Anghel.

"Am avut o discutie cu ei. Erau foarte ingrijorati si mi s-au parut agresivi. Au venit pentru a ma ruga sa vorbesc cu sotul meu sa le inapoieze niste bani. Le-am spus ca nu stiu despre ce bani este vorba. Ei mi-au dat un stick pe care era o inregistrare in care o alta persoana vorbea cu Florin despre acesti bani. Eu nu am vrut sa iau stickul, le-am spus ca nu ma intereseaza si cu astfel de lucruri sa nu mai vina la noi. Le-am spus ca nu cred ca sotul meu a luat bani de la ei asa cum nu a luat de la nimeni niciodata, nu a venit cu bani acasa si nici nu aveam nevoie de ban"¬, a declarat Doinita Basescu, precizand ca a aflat despre ce bani era vorba de la televizor, dupa realizarea flagrantului.

Sotia lui Mircea Basescu a precizat ca, in acel moment, membrii familiei Anghel au spus ca, daca nu primesc banii, vor da inregistrarea respectiva la televiziuni.

"Dupa ce mi-au spus de stick ne-au amenintat ca, daca nu primesc banii, ne fac de ras, dau la televiziuni imaginile. Am spus ca nu-i cred, pentru ca il cunosc pe sotul meu. L-am intrebat pe sotul meu despre ce este vorba si mi-a spus ca nu este adevarat, ca nu a primit bani de la familia Anghel", a afirmat Doinita Basescu.

Intrebata de avocatul Pavel Abraham, aparatorul familiei Anghel, daca a discutat cu Traian Basescu despre aceasta discutie, sotia lui Mircea Basescu a raspuns: "Nu i-am comunicat, nu am avut astfel de discutii cu presedintele".

Urmatorul martor audiat a fost Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu, ea spunand ca nu stie detalii despre acest caz si ca a aflat totul de la televizor.

Ea a precizat ca putinele discutii pe care le-a avut de-a lungul timpului cu membrii familiei Anghel au fost despre nepoata lui Sandu Anghel, botezata de parintii ei.

De asemenea, ea a spus ca nu a fost de fata la vizitele pe care familia Anghel le facea parintilor sai deoarece, de la inceputul anului 2013, s-a mutat la Bucuresti, revenind la Constanta dupa ce a inceput anchetarea tatalui sau.

Ultimul martor audiat la termenul de marti a fost Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu.

El a spus ca a aflat despre acest scandal din presa, dupa realizarea flagrantului in urma caruia au fost prinsi cei cinci membri ai familiei Anghel.

Dragos Basescu a sustinut ca nu a discutat cu tatal sau despre acest dosar, ci doar despre cel in care Mircea Basescu este judecat pentru trafic de influenta, si a precizat ca a avut doua intalniri cu Florin Anghel, una intamplatoare, in apropierea locului unde lucreaza, iar cea de-a doua pentru ca mama sa i-a trimis un pachet prin fiul lui Sandu Anghel.

Fiul lui Mircea Basescu a mentionat ca ambele intalniri au avut loc in Bucuresti, unde locuieste de 15 ani, si ca in niciuna dintre discutii nu a fost vorba despre vreo suma de bani pe care familia sa trebuie sa o inapoieze familiei Anghel.

Avocatul Pavel Abraham a cerut instantei sa solicite de la trei banci istoricul conturilor lui Mircea Basescu pentru a se vedea daca banii primiti de la familia Anghel au fost sau nu pusi la banca. Solicitarea a fost respinsa de instanta pentru ca nu este relevanta in aceasta cauza. Instanta a respins si cererea privind efectuarea unei perchezitii informatice asupra telefonului lui Mircea Basescu.

Tribunalul Constanta a incuviintat audierea la termenul urmator a lui Ion Preda, din judetul Olt, despre care Pavel Abraham sustine ca a asistat la numeroase discutii intre Marian Capatana si Mircea Basescu in care era vorba despre banii dati de familia Anghel.

Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit pentru 16 iunie.

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica-Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie 2014, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa ii dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2953 vizualizari

  • -2 (8 voturi)    
    Nesimtirea nu are limite (Miercuri, 20 mai 2015, 7:25)

    OnoseNicusor [utilizator]

    Aceasta familie, basescu, nu au trait decat in hotii si evaziuni de cand se stiu. Cum Dumnezea, cu probe mai mult decat edificatoare sa nu recunosti si culmea sa spui dupa ce ai luat banii ca esti santajat. Impostorul de la Bucuresti, a furat mai mult decat toti hotii in Romania impreuna cu pdl-istii in cei 10 ani de guvernare. Daca nici in fata unor astfel de probe clare justitia nu reactioneaza, inseamna ca traim intr-o tara de rahat, unde mafia conduce, iar justitia este aservita lor.
  • -1 (5 voturi)    
    "respect"... (Miercuri, 20 mai 2015, 7:49)

    lili [anonim]

    Cand te bagi in cocina te manaca porcii..
    "Respect"....ce respect o fi trait cucoana asta alaturi de alde Bercea Mondialu' e greu de inteles...
    Cum o arata "respectul" asta?!
  • +3 (7 voturi)    
    scirboasa manevra varano- militianistica ! (Miercuri, 20 mai 2015, 9:07)

    george [anonim]

    au gasit personajul perfect pentru aceasta inscenare. Totul a fost gindit si pus in "scena" Au gasit un "mondial"care ca orice tigan - de trapa LUI- jegos si mincinos, si toata familia lui sa coploteze! Abraham este penibilul militia cu pretentii de mare avocet, cu foame de reputatie si bani- alt ins ce se pricepe la toate doar, doar s-or potrivi. Intrebare : daca judecatorul il scoate basma curate pe Mircea Basescu ? Raspus :Abraham se va imbraca in victim a regimului basist ! Ant 3 ii va obloji orgoliul, si vor trece la alt atac. Piinea BASESCU E BUNA PENTRU RATATI si colegii lor de la REALITATEA. Acolo tot Sebi comanda - frate cu Ponta = BASESCU FACE AUDIENTA ! Poate ar trebui sa-i dati niste mormane de bani- folosindu-i numele si imaginea- dar sunte-ti ciutaci zgirciti .RUSINE ! HALAL MEDIA !
    • 0 (2 voturi)    
      invata si tu intai sa scrii (Miercuri, 20 mai 2015, 11:05)

      DECENEU2000 [utilizator] i-a raspuns lui george

      si nu mai sprijini penalii neconditionat,familia Basescu e o familie de penali ,de pungasi,numai tu nu realizezi asta,traiesti in stratosfera,desi cred ca nu stii cei aia
  • -1 (3 voturi)    
    Ati intrat in troaca ! va maninca porcii . (Miercuri, 20 mai 2015, 9:18)

    andreesanu [anonim]

    Singuri ati intrat in troaca si-n mahalaua tiganeasca !!!,
    acum suportati consecintele .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by