Surse judiciare: Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin Ionesie Gheorghioni ar fi fost prins cand lua mita 20.000 de lei

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 12 mai 2015, 13:25 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin Ionesie Gheorghioni (PNL) ar fi fost prins in flagrant, marti, de procurorii DNA, in timp ce lua mita suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

DNA informeaza marti ca efectueaza cercetari la Caras - Severin intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada ianuarie 2013 - martie 2015.

"In cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 6 locatii situate in municipiul Resita si alte localitati din judetul Caras Severin, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat de presa.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara.

Surse judiciare au declarat pentru agentia de presa citata ca institutia publica vizata de perchezitii este Consiliul Judetean Caras-Severin, vicepresedintele institutiei Ionesie Gheorghioni fiind prins in flagrant in timp ce lua mita 20.000 de lei, chiar in biroul sau.

Conform surselor citate, banii erau pusi intr-o revista care i-a fost data lui Gheorghioni de catre un om de afaceri. In schimbul banilor, vicepresedintele CJ Caras-Severin ar fi trebuit sa ii inlesneasca omului de afaceri atribuirea unui contract.

 De asemenea, surse judiciare au declarat ca cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o transa din suma totala ceruta de Gheorghioni de la omul de afaceri pentru incredintarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit surselor citate, in acest caz s-ar fi cerut mita 10 la suta din contravaloarea lucrarilor.

Ionesie Gheorghioni urmeaza sa fie dus la audieri, la sediul DNA Timisoara.

Ionesie Gheorghioni a fost deputat PDL de Caras-Severin in perioada 2004-2008, iar de sase ani este vicepresedinte al CJ Caras-Severin, fiind unul din apropiatii presedintelui institutiei, Sorin Frunzaverde.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2407 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Super (Marţi, 12 mai 2015, 13:38)

    vcat [anonim]

    Uraaaaaaaaa!
  • +7 (7 voturi)    
    Toti sunt la fel (Marţi, 12 mai 2015, 13:50)

    bancheru83 [utilizator]

    Iata motivul pt care codurile penale sunt schimbate iarasi.monta spunea ieri cu zimbetul lui strengaresc si pervers ca nu el a votat in senat si raportul de voturi era de 88 la 20 pentru.nu exista opozitie reala la actuala guvernare.pacat pt ca stam pe loc din cauza lor...
    • +2 (2 voturi)    
      Iesiti in strada sau acceptati jugul ... (Marţi, 12 mai 2015, 14:13)

      Ion Parau [anonim] i-a raspuns lui bancheru83

      Cand s-a pus problema padurilor, oamenii au iesit in strada. Probabil e si o diversiune pentru a atrage atentia cetateniilor in alta parte. De 10 ani acelasi presedinte si in ultimii 3 ani acelasi premier nu s-au sesizat pana cand un ONG nu le-a stricat "linistea" ...
      Acum politicienii vor s apuna DNA-ul cu botul pe labe. Era de asteptat. Sper ca oamenii sa se adune din nou in strada si sa protesteze pentru schimbarile propuse. Trebuie sa le reamintim parlamentarilor si clasei politica ca autoritatea suprema este poporul si vointa poporului, nu a buzunarului.

      Iesiti sau dormiti ....
  • +4 (4 voturi)    
    Caldura mare (Marţi, 12 mai 2015, 14:14)

    vodatepes [utilizator]

    Un tampit.Nu vede ca pe vremea asta cu "caldura mare" ar trebui sa stea cuminte. Dar ce sa faci? Un tampit pe care la razbit caldura si vrea la racoare la beciul domnesc. Sa fie primit. Si uite cu tot cu modificarea codurilor DaNA Kovesi isi face treaba ca pe langa lacomie e si multa prostie.
    • +1 (1 vot)    
      Coruptie (Marţi, 12 mai 2015, 15:58)

      Ciolacu [anonim] i-a raspuns lui vodatepes

      Prin apropierea Cj sunt fapte de o mai mare gravitate! Pe cand_
  • 0 (0 voturi)    
    Nu-i mai ajunge furtul de lemne (Marţi, 12 mai 2015, 23:22)

    AlinCiulă1 [utilizator]

    Ghiorghioni este tartorele ocolului silvic privat Boutar si toaca padurile din Muntii Tarcu (si Poiana Rusca) intr-o veselie. In Valea Bistrei si Margii au ras versanti intregi, departe de ochii lumii. Si tot nu i-a ajuns. Acolo sunt o cloaca de penali: Bunei, Colcear, Minuc, Ghiorghioni, Solomonesc, etc...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by