Gheorghe Nichita, cercetat în arest la domiciliu (decizie definitiva)

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 8 mai 2015, 19:00 Dosare Anticoruptie


Primarul Iasiului Gheorghe Nichita va fi cercetat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de instigare la folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, in sensul ca a apelat la angajatii Politiei Locale pentru a-si urmari fosta iubita, anunta Mediafax. Decizia a fost luata vineri de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva. Instanta a mai decis si ca seful Politiei Locale Iasi Liviu Hliboceanu si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul aceleiasi institutii, sa fie cercetati sub control judiciar.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alaturi de el, au fost retinuti directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Ulterior, Tribunalul Bucuresti a decis ca Gheorghe Nichita si cei doi sefi din Politia Locala sa fie cercetati sub control judiciar, decizia fiind contestata la CAB.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca Adina Samson, sef de serviciu in Primaria Iasi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din Primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Marti, Adina Samson, fosta iubita a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, le-a declarat jurnalistilot ca a fost lovita de edil, care o hartuia si ameninta ca o va distruge, iar in septembrie 2014 i-a comunicat acestuia ca vrea sa incheie relatia, precizand ca in octombrie a facut o plangere la Parchet impotriva primarului.

Adina Samson spunea ca in luna septembrie a anului trecut i-a comunicat primarului ca vrea sa incheie relatia cu el, dupa care acesta a inceput sa o urmareasca si sa o ameninte.

"In luna septembrie 2014 i-am comunicat domnului primar ca vreau sa inchei aceasta relatie sub toate aspectele. Timp de doua luni de zile, pana in luna octombrie 2014, acesta m-a urmarit, m-a hartuit, m-a amenintat. Intr-o seara cand ma intorceam acasa cu sora mea a trimis un borfas in fata blocului sa ma ameninte cu moartea. Vazand acest lucru, am facut aceasta plangere la Parchet", a spus tanara, precizand ca a aflat ulterior ca persoana care a asteptat-o in fata blocului ar fi fost un nepot al primarului, de la Dorohoi.

Intrebata ce i-a spus persoana care a amenintat-o, Adina Samson a afirmat: "A spus ca nu imi va fi bine".

Ea a precizat ca in luna noiembrie si-a retras plangerea depusa la Parchet, la insistentele primarului si ale unor persoane din anturajul acestuia si pentru ca nu se intampla nimic cu acea plangere, nefiind luate masuri de catre anchetatori.

Tanara a mai spus ca stia ca amenintarea ii este transmisa din partea primarului pentru ca i-a fost spus explicit acest lucru si ca amenintarile au continuat, iar de ziua primarului, de Sfantul Gheorghe, edilul i-a transmis ca o va distruge si ca acesta va fi singurul lui scop in viata.

Intrebata cat timp a durat relatia cu Nichita, Adina Samson a spus ca au fost impreuna cativa ani, ea precizand, la intrebarea unui jurnalist, ca primarul nu a divortat din cauza ei.

Tanara a mai spus ca a fost lovita de catre Nichita, iar intrebata de ce o lovea acesta, ea a raspuns ca din cauza geloziei si pentru ca ea nu i-a acceptat cererea in casatorie.

"M-a cerut in casatorie de nenumarate ori...Cu asemenea persoana, cum sa te casatosti?. Ultima oara, m-a cerut in casatorie dupa episodul de la mall. Atunci i-am spus ca ne vedem la tribunal si mi-a trimis mesaj ca nu, ca o sa ne vedem la starea civila", a mai afirmat Adina Samson.

Ea a precizat ca are si o inregistrare audio in care primarul o ameninta ca o va distruge si ca il va trimite pe seful Politiei Locale, Liviu Hliboceanu, sa o urmareasca, precizand ca la plangerea depusa anul trecut la Parchet a atasat aceasta inregistrare, precum si fotografii cu masinile care o urmareau.

Intrebata, de asemenea, despre incidentul in care a fost implicata in timp ce era la mall si la care se face referire in dosarul lui Nichita, Adina Samson a spus ca a fost amenintata de doi indivizi pe care nu ii cunostea, dar a banuit ca ar avea legatura cu un clan.

Tanara a mai spus ca nu a mers la medicul legist pentru a-i fi eliberat certificat medico-lergal dupa ce a fost lovita, dar ca a fost internata de mai multe ori, si anul trecut, si in acest an, pentru ca din cauza stresului a dezvoltat o boala autoimuna.

Intrebata daca va cere daune, ea a spus ca va da in judeacta Politia Locala si pe primarul Nichita, precum si anumite persoane care i-au fost complice edilului si care "stiau de tot ce se intampla si se dadeau prietenele" ei.

Intrebata ce i-a spus primarul ca ii va da daca accepta cererea lui in casatorie, tanara a spus ca acesta i-a promis ca ii da un apartament de serviciu si ca o ajuta sa faca diferite afaceri, ea precizand ca nu are nicio locuinta pe numele ei si ca sta intr-un apartament de trei camere din Pacurari, care insa nu este al ei, lucru care poate fi verificat.

Tanara a mai spus, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, ca l-a anuntat pe primar din septembrie anul trecut ca vrea sa isi refaca viata, iar atunci Nichita i-a spus ca ea este singura lui optiune in viata si ca daca va face acest lucru o va distruge, ceea ce a si pus in practica.

"De Sfantul Gheorghe, de ziua lui, mi-a spus ca daca ma voi intalni cu acea persoana ii va rupe picioarele, exact asa s-a exprimat, si pe mine o sa ma distruga", a spus Adina Samson, care a precizat ca primarul nu a mai cautat-o dupa ce a fost retinut.

Ea a adaugat ca niciodata nu a facut o plangere la DNA si ca singurul sau demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizand, totodata, ca ii spusese primarului ca va mai face o plangere si ca se vor vedea la tribunal.

Tot marti, primarul Gheorghe Nichita s-a intors la Primarie si a afirmat ca acum nu va face declaratii, adaugand ca sunt multe intrebari si va veni momentul in care va spune "tot ce trebuie spus".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1311 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    Capii mafiei (Vineri, 8 mai 2015, 19:17)

    Daniels22026 [utilizator]

    Capii mafiei trebuie cercetati in stare de arest. Cred ca judecatorii au pierdut simtul masurii. Se joaca de-a inconstienta cu mafia trensparinica, mafie care a calcat decenii intregi pe gatul magistratilor.
  • +5 (7 voturi)    
    arest la domiciliu..., (Vineri, 8 mai 2015, 19:17)

    anonim, [anonim]

    - mai oameni buni, ce judecator normal la cap il lasa pe acest infractor, sa se vada zilnic cu victimile sale,
    -nulitatea sociala nu a stiut ca dr....., pentru o femeie,
    - dar el calca in strachini din 2004 si divorteaza in 2014,
    - toate infractiunile comise de acest abject personaj, sunt savirsite in timpul serviciului, cum sa-l lasi sa merga la seviciu/, ce judecator normal la cap poate sa ia acesta decizie,
    -BAI JUSTITIE( CA NU STIU NUME SI PRENUME) intrativa in mina si naplcati SFATUL dat de PRESEDITELE ROMANIEI la investitura de MAGISTRAT, cine va opreste
  • +3 (5 voturi)    
    scursura nechita, arest la domiciliu, (Vineri, 8 mai 2015, 19:27)

    anonoim [anonim]

    voi suteti normali am posta un cometariu, unde este?
  • +2 (8 voturi)    
    justitia in ro (Vineri, 8 mai 2015, 19:44)

    nash pandelica [utilizator]

    nekita, omul banuit si cercetat ca a folosit politia in scopuri personale, este cercetat in arrest la domiciliu.
    deci, este un pericol public mai mic decat udrea, care nu folosea politia, nu facea parte din administratie, dar dispunea de o divizie de tancuri si doua regimente de cavalerie.
    nnekita, cercetat pt. fapte petrecute si chiar in desfasurare, mai putin periculos decat udrea, cercetata pt. fapte petrecute in urma cu cativa ani !
    cu precizarea ca nekita este primarul in functie al dulshilui targ a ieshilor...

    acuma, intrebarea mea firesca este, care din cei doi ar putea influenta mai mult mersul cercetarii ?!

    justitie ...oarba...
  • +6 (8 voturi)    
    Cascadorii rasului (Vineri, 8 mai 2015, 19:53)

    sile [anonim]

    Si o sa-l pazeasca politia locala.
  • +3 (5 voturi)    
    judecata judecatorilor (Sâmbătă, 9 mai 2015, 2:59)

    bobo [anonim]

    pe aia ca a luat, chipurile, 1 milion dar n-a dat in cap la nimeni o tii legata prin puscarii dar pe asta de-a amenintat-o pe aia ca-i face felu', ca a pus garda si smecherii pe ea nu-i bun de tubulatura.
    judeca ba' judecatorule ca de aia esti judecator.
  • +7 (7 voturi)    
    Nechita"mamaliga cu ceapa". (Sâmbătă, 9 mai 2015, 3:07)

    adrian88000 [utilizator]

    La domiciliu scartaie patul sau nu ?
    Mare derbedeu. A terorizat o femeia avand Politia locala drept instrument personal in acest scop. Dar sa se mearga mai adanc cucercetarile. De unde are averea debedeul ? Hai DNA, insisata!
    Vei gasi multe capete de acuzare.
    Si la Iasi trebuie zburati capii DNA locali. Dorm in papuci , daca nu au devenit chiar complici cu infractorii !
  • +4 (4 voturi)    
    ...spionarea, alegatorilor, (Sâmbătă, 9 mai 2015, 8:57)

    anonim, [anonim]

    ...va aduceti aminte, cind in perioada, DEMONSTRATIILOR infavoarea presedintelui la REFERENDUM, cum seful tineretului pesedist(nu-i stiu numele) a organizat filajul si filmarea demonstrantilor, in Piata Unirii din Iasi,
    -activitate marca inregitrata:nechita, pentru a santaja,si pentru a ramane la ciolan,
  • +3 (3 voturi)    
    Presupun că nu mai poate fi primar! (Sâmbătă, 9 mai 2015, 12:40)

    vali47 [utilizator]

    Dacă este în arest la domiciliu nu mai poate să se deplaseze la primărie să exercite funcția de primar.Nu am auzit să-i fie suspendat mandatul.Prefectul de Iași ce așteaptă?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by