DNA cere din nou arestarea preventiva a lui Ilie Carabulea in dosarul ASF-Carpatica, invocand ca ar fi incercat sa influenteze martorii

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 8 mai 2015, 13:04 Dosare Anticoruptie


Ilie Carabulea
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au solicitat joi judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis in judecata in dosarul ASF-Carpatica, invocand incalcarea obligatiilor impuse de masura arestului la domiciliu, si anume faptul ca acesta ar fi incercat sa influenteze martorii din dosar.

Ilie Carabulea a mai stat in arest preventiv, in perioadele martie - iunie 2014 si iulie-decembrie 2014. Inalta Curte de Casatie si Justitie a revocat in data de 2 decembrie 2014 masura arestului preventiv in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea in dosarul ASF-Carpatica.

Ilie Carabulea este trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (doua infractiuni), dare de mita (doua infractiuni), folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata (3 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la uz de fals.

Potrivit referatului de inlocuire a masurii controlului judiciar cu masura mai grea a arestarii preventive,  ulterior luarii acestei masuri Ilie Carabulea, in mod direct sau indirect, ar fi continuat sa determine diverse persoane prin fapte cu efect vadit intimidant (legate de notorietatea si potenta financiara a inculpatului), sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in cadrul procesului penal aflat in curs de judecata, mentionat mai sus, prin exercitarea in continuare a unor acte de administrare, in cadrul unor societati comerciale.

Procurorii sustin ca aceste demersuri aveau rolul de a convinge acele persoane susmentionate ca inculpatul este mai presus de lege, ca poate incalca oricand hotararile instantei penale convingandu-le astfel ca finalitatea procesului penal va fi una favorabila acestuia.

Totodata, Ilie Carabulea ar fi urmarit ca persoanele ce aveau calitatea de martori in procesul penal sa fie descurajate in a declara adevarul in fata instantei de judecata, in acest sens dispunand chiar reziliarea contractului de munca al unui angajat, iar in demersurile sale acesta ar fi fost sprijinit de diversi angajati ai firmelor pe care le detine direct sau indirect.

"In intervalul februarie - martie 2015, inculpatul Carabulea Ilie a incalcat cu rea-credinta restrictiile instituite de instanta de judecata, respectiv a intervenit in administrarea activitatii economice a S.C. ATLASSIB SRL (in cadrul careia detinea, la momentul incalcarii interdictiilor, un numar majoritar de parti sociale) in administrarea activitatii economice a S.C. CARPATICA ASIG S.A (care la momentul incalcarii interdictiilor, avea ca actionar majoritar, societatea S.C. ATLASSIB SRL si care are si in prezent calitatea de inculpat in aceeasi cauza penala dedusa judecatii in care si Carabulea Ilie are calitatea de inculpat), precum si in administrarea activitatii economice a S.C. STAR MOTORS SRL (in care inculpatul Carabulea Ilie avea la momentul incalcarii interdictiilor, calitatea de asociat semnificativ)", arata procurorii anticoruptie.

Ilie Carabulea a fost trimis in judecata pe 25 aprilie de DNA, alaturi de fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, Marian Mirzac, fost director general al Carpatica Asig SA, Radu Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig iar ulterior si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Acuzatiile retinute in sarcina inculpatilor din dosar sunt constituire de grup infractional organizat, cumparare si trafic de influenta, dare si luare de mita, permiterea si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, abuz in serviciu contra intereselor publice si complicitate la aceste fapte.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in 2012, Carpatica Asig, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Incepand cu mai 2013, Ilie Carabulea, impreuna cu Mustatea si Mirzac, au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig. Ilie Carabulea (persoana care detine indirect si controleaza societatea de asigurari) l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar in mod constant pe fostul director Marian Mirzac pentru a fi ales in conducerea ASG.

"Din pozitia de membru neexecutiv in conducerea ASF, incepand cu 24 aprilie 2013, Mirzac a facut demersuri pentru a asigura protectia Carpatica Asig si pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania, pana la remedierea deficientelor. Ca intermediar in relatia dintre Carabulea si Mirzac a fost desemnat Mustatea Radu, avand rolul de a comunica rezultatele demersurilor infractionale ale lui Mirzac, precum si informatii confidentiale obtinute de la acesta din urma. Gruparea respectiva a fost sprijinita de Rusanu, presedintele ASF, precum si de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpatii Calin, Chitoiu si Moldoveanu, si Dan Odobescu", arata DNA.











Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1519 vizualizari

  • -2 (4 voturi)    
    abveti "probe sau indicii temeinice"? (Vineri, 8 mai 2015, 13:26)

    jackalphonse [utilizator]

    doar cu "suspiciuni rzonabile" nu mai faceti nimic.
    gata, s-a oprit "guantanamizarea", asa ca lasati omul sa si bea berea linistit acasa.
    • +2 (4 voturi)    
      /// (Vineri, 8 mai 2015, 13:51)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Mistocareala pontista. Cam de maidan, dupa chipul si asemenarea derbedeului de PM.
      • 0 (2 voturi)    
        e ponto-besista (Vineri, 8 mai 2015, 14:06)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui hmara

        ai sa vezi tu mistocareala cand o sta carabula asta acasa sa si "aranjeze" toti martorii pentru ca nu a fost guantanamizat la timp si vor disparea martorii pana sa se mai obtina indiciile temeinice.
        o sa cam plangem cu totii cand se va repeta fenomenul.
    • 0 (2 voturi)    
      NEA GUANTANAMO ! (Vineri, 8 mai 2015, 14:48)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Berea aia o plătești TU (și eu, și noi toți). A, pardon, la tine se compensează cu salariul de postac - parțial cara-bulit de jafurile carabulilor. Mai calculează profitul net.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by