Perchezitii DNA la Primaria Timisoara intr-un dosar de vanzari de locuinte nationalizate catre chiriasi

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 28 aprilie 2015, 9:37 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA fac, marti dimineata, perchezitii la Primaria Timisoara, intr-un dosar ce vizeaza vanzarea de locuinte nationalizate catre chiriasii acestora, respectiv in baza legii 112/1995, printre beneficiari numarandu-se magistrati, politisti, dar si mai multe familii de rromi. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii DNA fac perchezitii la Primaria Timisoara, intr-un dosar privind vanzarea de locuinte in baza legii 112/1995.

Conform surselor citate, in baza acestei legi au fost vandute mai multe locuinte nationalizate, aflate in centrul orasului, unor magistrati, procurori, politisti, dar si unor familii de romi. Astfel, romii cumparau un apartament intr-un imobil nationalizat, iar prin teroare ii convingeau pe ceilalti proprietari sa le vanda apartamentele la preturi mici, intregul imobil intrand in posesia familiei de romi.

Unul dintre beneficiarii acestei legi este Vasile Bic, prim-procurorul Tribunalului Timis, sustin sursele citate. Acesta si-ar fi cumparat locuinta cu patru camere plus dependinte cu suma de 8.500 de lei, platind un avans, apoi rate lunare pana la achizitionarea imobilului. Achizitia locuintei de catre Bic a mai fost anchetata, insa dosarul a fost clasat.

Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu a declarat pentru Mediafax ca el stie ca totul s-a facut legal.

"Nu stiu ce sa va spun, habar nu am, nu am ce declaratii sa va dau. Eu stiu ca tot ce s-a facut, s-a facut legal. Intrebati-i pe cei care sutin altceva", a spus Gheorghe Ciuhandu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2971 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 aprilie 2015, 9:52)

    [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
    Bucuresti (Marţi, 28 aprilie 2015, 10:27)

    HP [utilizator]

    Si in Timisoara, dar si in Bucuresti, e la fel.

    Majoritatea caselor boieresti din centru, adevarate bijuterii, s-au dat tiganilor.

    Ar trebui expropriati, fara despagubiri.
  • +6 (6 voturi)    
    cineva ii protejeaza pe tiganii din Timisoara (Marţi, 28 aprilie 2015, 10:41)

    jackalphonse [utilizator]

    care cumpara un imobil, fac prapad pe acolo astfel incat sa scada pretul locuintelor din cauza reputatiei proaste si cumpara tot ei la pret scazut. imposibil ca autoritatile de acolo sa n-o fi observat masina pusa la punct de tigani.
  • +3 (5 voturi)    
    Lol (Marţi, 28 aprilie 2015, 10:46)

    Mihai [anonim]

    Pai asa ar trebui sa descinda si asupra a juma din imobilele vechi din Bucuresti. Au fost vandute pe nimic catre chiriasi desi fostii proprietari si-au cerut drepturile. Chiriasii evident mituind angajatii primariei si ICRAL-ului.

    Mai mult. Aceiasi chiriasi desi nu aveau voie sa instraineze imobilele timp de 8 ani, au vandut apoi imobilele in boom-ul imobilar 2006-2008. E vorba de mii de cazuri. La Timisoara au descins fiindca e vorba de romi. Daca era vorba de ai nostri, nu se intampla nimic.
  • +6 (6 voturi)    
    pe cand si la Robu, personal? (Marţi, 28 aprilie 2015, 10:48)

    zambara [utilizator]

    Poate il viziteaza si pe primarul Robu, sa-l intrebe care sunt clauzele din contractele pentru cele 20 de santiere deschise in TM, de este permis constructorului sa lucreaze doar atunci cand isi mai aduce aminte.
    Sau sa-l intrebe de ce:
    - nu exista penalitati de intarziere in contracte, in cazul in care constructorii nu-si respecta deadlineurile asumate in contract?
    - de ce nu exista muncitori pe santiere nici cand e vreme buna nici cand e vreme rea?
    - de ce cand e intrebat Robu de ce nu se munceste pe santiere, raspunsurile invariabile sunt: Lasati ca ma duc eu sa-i rog sa vina la lucru, sau: pai nu vedeti ca e frig afara? trebuie sa fie 3 zile la rand peste 5 grade ca sa poata lucra, sau: firmele nu au gasit pietrari, cu cine vreti sa munceasca? Pietrarii sunt greu de gasit....s.a.m.d.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by