Fostul baron PSD de Braila, un nou dosar. DNA il acuza pe Bunea Stancu de abuz in serviciu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 23 aprilie 2015, 18:17 Dosare Anticoruptie


DNA a inceput urmarirea penala intr-un nou dosar de coruptie pe numele lui Gheorghe Bunea Stancu, fostul sef PSD al Consiliului Judetean Braila, aflat acum in inchisoare dupa ce a fost condamnat definitiv. DNA il acuza pe Bunea Stancu de abuz în serviciu în formă continuată, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și de conflict de interese în formă continuată, potrivit unui comunicat al institutiei.

Procurorii il acuza pe Bunea Stancu de modul in care a finantat doua cluburi sportive in perioada in care era presedintele CJ Braila. DNA sustine ca in perioada 28.03.2006 – 08.03.2012 Bunea Stancu a comis mai multe ilegalitati in urma carora SC Club Fotbal Braila SA și ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB DUNĂREA Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei din bugetul Consiliului Județean Brăila.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a urmăririi penale față de GHEORGHE BUNEA STANCU, la data faptelor, președinte al Consiliului Județean Brăila, (în prezent condamnat în detenție într-un alt dosar al D.N.A), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și de conflict de interese în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, președintele Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care două persoane juridice - SC CLUB FOTBAL BRĂILA SA Brăila și ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei din bugetul Consiliului Județean Brăila.

Demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susținerea acestora și adoptarea hotărârilor, precum și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și Consiliul Județean Brăila) au fost făcut în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate.
În plus, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

La foloasele obținute de cele două societăți menționate, în valoare totală de 7.492.360 lei (respectiv 2.300.00 lei pentru SC FOTBAL CLUB DUNĂREA BRĂILA și suma de 5.192.360 lei pentru ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila) se adaugă dare în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism aparținând Consiliului Județean Brăila.
Aceasta, în condițiile în care SC BURSAGRIROM SA Brăila, la care Gheorghe Bunea Stancu este acționar majoritar, are o participare indirectă la capitalul SC CONCIVIA SA Brăila, societate care are la rândul său, are calitatea de acționar majoritar la SC FOTBAL CLUB DUNĂREA BRĂILA și membru fondator la ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila fiind deci, persoană afiliată la acestea.
Totodată, din totalul sumei de 7.492.360 lei încasată de cele două cluburi sportive, suma de 247.122,56 lei (fără tva) ce reprezintă cheltuielile ocazionate de serviciile de servire masă ce au fost virate la SC ISTRU SA Brăila, firmă la care, SC BURSAGRIROM SA Brăila este acționar majoritar, iar fiul lui Gheorghe Bunea Stancu este președinte al Consiliului de Administrație. Din prestarea serviciilor de alimentație publică către SC CLUBUL DE FOTBAL BRĂILA SA și HANDBAL CLUB DUNĂREA Brăila în perioada 2008 – 2011, SC ISTRU SA Brăila a realizat un profit net estimat de 61 686,76 lei.

Așadar, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al C.J Brăila, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale, în perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, a îndeplinit mai multe acte și a luat decizii prin care a obținut în mod indirect prin intermediul SC FOTBAL CLUB S.A. BRĂILA și ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila foloase patrimoniale în valoare totală de 7.492.360 lei pentru SC BURSAGRIROM SA Brăila (la care este acționar majoritar) și în mod direct foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























957 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    daca procurorii... (Joi, 23 aprilie 2015, 18:31)

    lili [anonim]

    Ar lua la puricat toti politicienii din Romania, azi NU am mai avea Parlament, Guvern, Consilii judetene, primarii....
    Romania ar fi paralizata...
    Nici macar unul singur nu cred ca ar scapa de procurori....
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 aprilie 2015, 18:33)

    [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    CARTAGINA TREBUE DISTRUSA ... (Joi, 23 aprilie 2015, 19:15)

    arheopterix [utilizator]

    ... Marele Scipio incepea orice discurs in senat (indifferent de tema ) cu aceste cuvinte . Voia in acest fel sa tina in atentia romanilor o problema vitala a cetatii . Noi (poporul roman ) trebue sa distrugem aceasta cresa ce produce infractori pe banda rulanta , daca vrem sa ne fie bine .Prostii vor intreba : Care cresa ?, ce cresa ? Cu prostii nu stam de vorba !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by