Prim-procurorul din Macin, Constantin Balaban, un nou dosar penal pentru trei infractiuni de luare de mita / Un vitel de 70 de kg pentru o solutie favorabila intr-un dosar de vatamare corporala

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 23 aprilie 2015, 15:49 Dosare Anticoruptie


Prim-procurorul din Macin, Constantin Balaban, este urmarit penal pentru trei noi infractiuni de luare de mita, acesta fiind acuzat de procurorii DNA ca printre bunurile primite figureaza inclusiv un vitel de 70 de kilograme pentru o solutie favorabila intr-un dosar de vatamare corporala.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, in februarie 2015, Constantin Balaban "a primit de la trei persoane, prin intermediar, cu titlu de mita, un vitel care avea o greutate de 70 kg dupa sacrificare, in schimbul solutionarii favorabile a unui dosarul penal in care cele trei persoane erau cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala".

Acesta a primit mita dupa ce, in 3 februarie 2015, prim-procurorul a intocmit doua acorduri de recunoastere a vinovatiei cu doua dintre persoanele cercetate, carora le-a aplicat doua pedepse de 7 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii acestora.

Tot in aceeasi data, primul procuror a dispus clasarea cauzei fata de cea de-a treia persoana.

In a doua jumatate a anului 2014, Constantin Balaban a primit de la o alta persoana, prin intermediar, suma de 600 de euro, dupa ce persoana respectiva fusese conducand un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si avand permisul de conducere anulat.

In schimbul acestei sume, prim procurorul Balaban Constantin, care avea in supraveghere dosarul penal, s-a angajat sa il solutioneze favorabil, in conditiile in care politistul dispusese inceperea urmaririi penale.

In perioada august-septembrie 2014, prim-procurorul Balaban Constantin a primit de la o alta persoana, prin intermediar, in incinta Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, cu titlu de mita, in mod succesiv, sumele de 550 de euro si 700 de lei.

In schimbul acestei mite, afirma procurorii DNA, prim-procurorul a fost de acord cu intocmirea unei solutii favorabile intr-un dosar penal in care persoana respectiva era cercetata penal sub aspectul conducerii unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

In acest sens, in data de 08.09.2014, Constantin Balaban, la initiativa persoanei cercetate, a intocmit un acord de recunoastere a vinovatiei prin care persoana respectiva a primit pedeapsa de un an inchisoare, cu amanarea executarii acesteia.

Avand in vedere calitatea de procuror a inculpatului Balaban Constantin, in conformitate cu prevederile legale, la data de 22 aprilie 2015, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a acestuia.

In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Amintim ca acelasi inculpat este cercetat si intr-o alta cauza, pentru fals in declaratii, santaj, luare de mita si operatiuni financiare incompatibile cu functia.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Constantin Balaban administra, in fapt, o firma condusa si detinuta in acte de sotia sa, societate pe care ar fi creditat-o cu peste 600 de mii de lei, finantari pe care nu le-a trecut in declaratia de avere.

In plus, DNA afirma ca magistratul din Macin a acceptat print interpusi sa i se promita bauturi alcoolice de la o persoana ce urma sa fie cercetata pentru viol, a amenintat un suspect de furt pentru a plati o parte din valoarea a 350 saci de porumb si a ajutat un sofer prins baut la volan sa conduca in continuare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1619 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    S (Sâmbătă, 25 aprilie 2015, 0:36)

    Sorin Huntaru [anonim]

    :) :) :) Prostia omeneasca in tara lui Papura Voda

    Intr-o tara in care se fura cu nonsalanta miliarde, daca vrei sa furi un ou esti considerat un mare bou, pardon "vitel". Vitel, caci despre el este vorba si in cele ce urmeaza ..... dar nu de bine ... pai cum sa fie de bine, cand tocmai el "vitelul" vrea sa distruga cariere si sa tina cu sufletul la gura o intreaga comunitate locala. Povestea este cam asa: el, "vitelul" crescut pe pajistile insorite de la poalele Muntilor Macin, int-un orasel minuscul de provincie, prafuit si uitat de soarta s-a hotarat dintr-o data sa se sacrifice pentru binele stapanilor sai ... :) :) "stapanii mei, la ceas de seara sa ma sacrificati si spaga la procuror sa ma dati ..... si nu uitati de grefiera ... sa-i dati si ei o punga mai lejera" .... :) :) :) Si care e problema voastra?? "Spaga" e "spaga", un lucru absolut normal in Romania zilelor noastre. :) :) :) Pe mine altceva ma socheaza insa ... modul in care sunt prezentate faptelele ... "ea o biata grefiera" il suna pe "prim - procuror" sa vina unde sta ea ca sa ii zica ceva :) :) :) si el chiar s-a dus sa stea de vorba pe dupa blocurile gri .... la naiba :) :) :) asta era "procuror" sau "vitelul" in cauza .... si dupa ce s-au vorbit, a venit unul cu portbagajul plin de saci (ca ori fi fost doi, ca or fi fost patru .... nici ei nu mai stiu) si ia lasat in garaj la procuror ..... :) :) :) nu o fi avut saracu congelator si ia cerut sa ii lase in garaj ca acolo se mai face corent si nu se strica ..... da eu tare as fi vrut sa ii vad pe astia de la DNA si SRI in timpul acestei operatiuni ...:) :) :) cum fileaza ei camuflati pe dupa ghena ca sa asculte discutia intre procuror si grefiera, cum il urmaresc cu basculanta pe ala care duce vitelul la procuror ....... ehe traim vremuri grele .... mai ales in orasele mici de provincie ..... . :) :) :) la asemenea scenarii cred ca pana si Carageale moare de oftica in lumea de apoi .... :) :) :) pana si eu ma oftic ... pai cum sa nu te ofti


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by