DNA a trimis in judecata un fost comisar al Garzii de Mediu si un fost director de la Protectia Mediului Dambovita. Mita ar fi fost de dor 7600 de lei 

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 23 aprilie 2015, 10:07 Dosare Anticoruptie


DNA
Foto: AGERPRES
DNA Ploiesti i-a trimis in judecata pe Valentin Rizea, fost comisar in cadrul Garzii Nationale de Mediu Dambovita si pe Mirel Nica, fost director executiv in cadrul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dambovita pentru luare de mita, Nica fiind acuzat si de santaj. 

Cei doi vor fi judecati sub control judiciar.  

Potrivit procurorilor, cei doi ar fi luat de la o firma bani si bunuri in valoare totala de 7.600 de lei, iar Mirel Nica ar fi si santajat reprezentantii firmei, astfel incat aceasta a incheiat un contract de prestari servicii de publicitate cu o societate comerciala.

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, 

sub control judiciar, a inculpatilor: 

RIZEA VIRGIL VALENTIN, comisar in cadrul Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Dambovita, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata( cinci acte materiale ).

NICA MIREL, director executiv in cadrul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Dambovita, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: 
- santaj; 
- luare de mita in forma continuata( cinci acte materiale ),; 

si in stare de libertate a inculpatului BANICA ION ORLANDO, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de dare de mita in forma continuata ( 11 acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: 
In perioada aprilie 2013 - iunie 2014, inculpatii Rizea Virgil Valentin si Nica Mirel au primit de la inculpatul Banica Ion Orlando, director de productie la S.C. Ro Ecologic Combustibil Alternativ S.R.L. Bucuresti - Punct de lucru Fieni, in mod repetat, sume de bani si bunuri in cuantum total de circa 5.000 de lei si respectiv 2.600 lei, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea incalcarilor prevederilor legale constatate, in materia protectiei mediului.
Totodata, in perioada decembrie 2013 - iulie 2014, prin acte de amenintare cu darea in vileag a unor nereguli constatate in activitatea derulata de S.C. Ro Ecologic Combustibil Alternativ S.R.L. - Punct de lucru Fieni, inculpatul Nica Mirel i-a determinat pe reprezentantii agentului economic sa incheie un contract de prestari servicii de publicitate cu o societate comerciala.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Nica Mirel si Rizea Virgil-Valentin. 

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dambovita cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. 

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2121 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    DOAR (Joi, 23 aprilie 2015, 11:39)

    falcoind [utilizator]

    un "fraier" care lucreaza pt salarul minim pe economie , ia bani astia net in aprope un an , asa ca corect ar fi sa stea astia macar 10 ani dupa gratii , si atunci poate in citiva ani si "fraierul ar avea speranta sa ia banii in 2-3 luni.
  • 0 (0 voturi)    
    DOAR (Joi, 23 aprilie 2015, 12:07)

    iodixit [utilizator]

    doar cu atit iau prins. nu cred ca era prima oara cind primeau mita.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by