Inalta Curte respinge prelungirea arestului preventiv in cazul lui Darius Valcov. Fostul ministru va fi plasat in arest la domiciliu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 20 aprilie 2015, 20:22 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov
Foto: gov.ro
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni cererea DNA de prelungire a arestului preventiv faţă de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, urmând ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu în perioada 25 aprilie - 24 mai. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul acestor bani, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare şi pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Potrivit DNA, începând cu anul 2011 şi până în prezent, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi.

Produsul infracţional obţinut în urma săvârşirii infracţiunilor faţă de care se efectuează cercetări a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conţinând următoarele: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie inscripţionat 'Renoir', un tablou inscripţionat 'Jean Cocteau', o pictură pe lemn inscripţionată 'Aurel Acasandrei'.

Ca urmare a percheziţiilor domiciliare, s-au identificat 101 tablouri, despre care există indicii că ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov prin interpuşi, cu banii presupus obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1257 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Penibil (Luni, 20 aprilie 2015, 20:56)

    e-Miron [utilizator]

    Nu pot să cred, ştirea asta are şi autor, nu invocă nicio sursă, când de fapt e copiată cuvânt cu literă de la Agerpres: http://www.agerpres.ro/justitie/2015/04/20/dna-cere-iccj-prelungirea-arestului-preventiv-pentru-darius-valcov-15-45-42
    Cu tot cu contradicţia din primele două paragrafe.

    Păi ăsta e jurnalism?? Penibil.
  • 0 (0 voturi)    
    Decizia definitiva modificata (Luni, 20 aprilie 2015, 22:14)

    XtrO [utilizator]

    Domnilor gazetari, in dimineata zilei de azi, aparea pe pagina dumneavoastra, urmatorul articol: " Fostul ministru de Finante Darius Valcov ramane in arest preventiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins luni dimineata cererea de inlocuire a masurii cu arestul la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, informeaza Realitatea TV. Decizia este definitiva." (http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19966621-fostul-ministru-finante-darius-valcov-ramane-arest-preventiv.htm)
    Seara, s-a schimbat macazul. Decizia definitiva de la ora 10:29 pare ca e mai degraba de plastilina, din moment ce in decurs a 10 ore (ora 20:22): definitivul nu mai e de actualitate, stirea despre decizia ICCJ fiind exact opusa fata de cea de dimineata.: 'Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni cererea DNA de prelungire a arestului preventiv faţă de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, urmând ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu în perioada 25 aprilie - 24 mai. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.'
    Oare cine bate campii in aceste articole?
  • +1 (1 vot)    
    pai stai sa vedem ... (Luni, 20 aprilie 2015, 22:43)

    jeje [anonim]

    eu inteleg asa : avem una bucata de faptuitor dovedit, pt ca Darius Valcov a recunoscut faptele si dovezile cu lingouri etc au fost edificatoare.
    DAR, justitia din Romania iar are o problema : un individ necondamnat definitiv care si-a recunoscut fapta, sta in inchisoare arestat preventiv; starea de fapt e generata de una bucata procuror DNA, una bucata judecator care a aprobat, apoi la apel discutam despre una bucata judecator care a spus ca e bine sa stea la beci inca (necondamnat definitiv), intr-un final tot justitia decide ca poate fi eliberat (alte bucati de judecatori ... mergand pe regulile lor);

    Concluzia este : faptuitorul dovedit vrea sa fie liber si legea e de partea lui (ultimii judecatori asa au decis), totusi a stat inchis pt ca 3 bucati de magistrati (procuror + 2 judecatori) asa au vrut.

    In concluzie : acesti magistrati au gresit, cum vor plati pt abuz ? Daca erau medici, atunci era malpraxis si erau judecati si pedepsiti, daca erau profesori exista o intreaga ierarhie de responsabili. Daca lucrau la privat isi luam bile negre la evaluarile periodice. DACA SUNT MAGISTRATI ... NU TREBUIE SA ISI IA NIMIC ? NU II CONTROLEAZA NIMENI ?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by