Inalta Curte: Alina Bica, in arest la domiciliu in dosarul "Bica 2"

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 14 aprilie 2015, 17:10 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Alina Bica si Dorin Cocos ar putea fi plasati in arest la domiciliu, in dosarul "Bica2", dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv in cazul celor doi, transmite Mediafax. Hotararea nu este definitiva, ea poate fi  contestata de procurorii anticoruptie.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, marti, inlocuirea masurii arestului preventiv cu cel la domiciliu in ceea ce ii priveste cu Bica si pe Cocos, pe o durata de 30 de zile.

In acelasi dosar, magistratii au dispus inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul lui Ionut Mihailescu cu masura preventiva a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile.

Prin aceeasi sentinta, instanta suprema a dispus inceperea judecatii in dosarul "Bica 2", dupa ce procurorii DNA au transmis anumite lamuriri solicitate de ICCJ in 3 aprilie.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis in parte, la inceputul lunii aprilie, exceptiile formulate de avocatii Alinei Bica si au constatat neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului din dosarul "Bica 2", cu privire la infractiunea de luare de mita, acuzatie legata de dosarul lui Ovidiu Tender, din 2006, de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorul DNA care a instrumentat dosarul "Bica 2" a trebuit sa precizeze, in raspunsul solicitat de instanta, daca a disjuns cauza pentru aceasta infractiune, atat in forma autoratului, cat si a complicitatii, precum si daca a disjuns cauza doar pentru folosul necuvenit constand in cedarea actiunilor pe care Ovidiu Tender le detinea la SC UPRUC SA Fagaras, judetul Brasov.

Tot atunci, judecatorii au constatat legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in acest dosar si au dispus transmiterea la DNA a incheierii motivate, pentru ca, in termen de cinci zile de la comunicare, procurorul sa remedieze neregularitatile actului de sesizare si sa comunice daca mentine trimiterea in judecata a Alinei Bica pentru doua infractiuni de luare de mita, urmand sa coreleze aceste dispozitii cu cele privind infractiunile de complicitate la luare de mita, cu care a fost sesizata instanta in privinta inculpatului Ionut Mihailescu.

Omul de afaceri Dorin Cocos mai are emis pe numele lui un mandat de arestare la domiciliu, in dosarul "Microsoft". De asenmenea, si Alina Bica mai este arestata la domiciliu intr-un alt dosar, respectiv in "Bica 1".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2109 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    concluzie (Marţi, 14 aprilie 2015, 17:27)

    Kpriciu [anonim]

    Justitia romana in actiune, probabil cel mai grav show din lume!?
    • -2 (4 voturi)    
      Gandeste (Marţi, 14 aprilie 2015, 17:25)

      SârbaLUIGhitză [utilizator] i-a raspuns lui Kpriciu

      Concluzia e ca nu mai poate schimba probele
  • +1 (1 vot)    
    Cazul Bica, o lectie! (Miercuri, 15 aprilie 2015, 8:00)

    hotnewsfil [utilizator]

    Este aproape imposibil de acceptat ca Alina Bica, o fata cu aspect atat de fragil, de delicat, procuror de succes - numita sefa a DIICOT datorita meritului de a fi condus elaborarea actualului Cod Penal -, ar fi, de fapt, un borfas ordinar, o perfida, o ipocrita care i-a inselat pe cei care au numit-o sefa la DIICOT.
    Dupa incheierea procesului judiciar in care este implicata Alina Bica (dupa emiterea deciziei definitive si irevocabile) populatia va avea multe de invatat.
    Va avea de invatat si despre prietenia dintre Bica si Udrea (Udrea si-a justificat apropierea de Bica si prin faptul ca aceasta fusese aleasa sa conduca o autoritate judiciara de extrema importanta - DIICOT).
    Cazul Bica incepe sa devina pasionant - o lectie!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by