DNA: Un afacerist sustine ca 15% din valoarea contractelor primite ar fi urmat sa ajunga la un membru al Guvernului

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 6 aprilie 2015, 18:54 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Ionel Bogdan, trimis in judecata de Serviciul Teritorial Craiova al DNA pentru dare de mita, i-a propus unui martor denuntator care reprezenta o societate comerciala returnarea a 20% din contravaloarea tuturor contractelor care ii vor fi atribuite, sustinand ca 15% urma sa revina unui membru al Guvernului si unui partid politic, informeaza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat.

"Incepand cu data de 9 septembrie 2014, in calitate de reprezentant de fapt al unei societati comerciale, inculpatul Bogdan Ionel a promis unui martor denuntator (reprezentant legal al unei societati comerciale) returnarea unui procent de 20% (estimat la 591.500 lei) din contravaloarea tuturor contractelor care ii vor fi atribuite prin intermediul societatii sus-mentionate (...). Inculpatul sustinea ca, din procentul respectiv, 15% (estimat la suma de 253.500 lei) era destinat unui membru al guvernului si unui partid politic, iar restul i-ar fi revenit denuntatorului", se arata in comunicatul DNA.

Ionel Bogdan a aratat un interes deosebit pentru contracte de achizitii publice privind furnizarea de rulmenti, in valoare de aproximativ 450.000 de lei si 90.000 de lei, furnizarea de piese pentru robinete si vane de diferite dimensiuni, in valoare totala de aproximativ 180.000 de lei, furnizarea de electrozi in valoare de aproximativ 346.000 lei si furnizarea de salopete de lucru cu o valoare de aproximativ 625.000 de lei, toate in cuantum de 1.690.000 de lei.

"La data de 6 octombrie 2014, inculpatul a remis efectiv martorului denuntator suma de 25.000 de lei, reprezentand un avans din totalul sumei promise, pentru a-si asigura incredintarea acestor contracte, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante", se mai arata in comunicat.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Gorj.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3110 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    CARE GUVERN? (Luni, 6 aprilie 2015, 19:50)

    spectator47 [utilizator]

    nu cred sa fie vorba despre cel mai cinsit dintre cinstiti - care nu se lasa "cinstit" !
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2015, 20:20)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 aprilie 2015, 23:10)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by