Zisu: Cativa angajati ar fi "calcat pe bec". Aici incepe si se termina calitatea mea in dosar

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 1:27 Dosare Anticoruptie


Senatorul Ionut Zisu, trimis in judecata pentru evaziune fiscala in comertul cu tigari, sustine ca este nevinovat si ca, dupa spusele procurorilor, "cativa angajati" ai sai de la vremea respectiva "au calcat pe bec", el adaugand: "Aici incepe si aici se termina calitatea mea in dosar", potrivit Mediafax.

Senatorul de Arges Ionut Zisu sustine, intr-un comunicat dat publicitatii joi seara, ca nu are legatura cu acuzatiile care i se aduc in dosarul in care procurorii l-au trimis in judecata pentru evaziune fiscala in comertul cu tigari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In urma cu zece ani, eram administrator al unei societati comerciale care opera aproximativ 20 de puncte de vanzare in regim duty-free la punctele de trecere a frontierei. In fiecare zi, peste zece mii de romani si straini intrau in aceste magazine si cumparau diverse produse, operatiunile de vanzare fiind realizate de cei aproximativ 200 de angajati pe care ii avea societatea. Intr-o seara, in timp ce eram acasa, in Bucuresti, am aflat ca la punctul de la Vama Veche s-au descoperit nereguli in privinta modului de vanzare a produselor din tutun. Detaliile le-am aflat ulterior, dupa ce lucratorii comerciali si responsabilul de magazin - cei care se ocupa de vanzari, de gestiunea stocurilor si de raportarea situatiilor la centru - au dat explicatiile necesare la Politie", afirma Zisu.

Zisu spune ca aceasta este singura sa implicare in dosar.

"Rezumand, din cei 200 de angajati pe care i-am avut, cativa - spune Parchetul - ￯au calcat pe bec￯. Aici incepe si aici se termina calitatea mea in dosar", sustine el.

Senatorul Ionut Zisu adauga ca isi doreste ca procesul sa se desfasoare "cat mai repede" si ca judecatorii sa constate nevinovatia sa, spunand totodata ca isi doreste sa inteleaga de ce instrumentarea acestui dosar a durat atat de mult.

"Imi doresc ca procesul sa se desfasoare cat mai repede, iar instanta sa constate ca sunt nevinovat si ca nu am nicio legatura cu presupusele faptele, evident daca acele fapte exista. De asemenea, imi doresc sa inteleg de ce a durat 10 ani ca dosarul sa ajunga in instanta. Nu e vorba neaparat despre mine, cat despre acei fosti angajati care si-au petrecut atatia ani intrebandu-se cand se va termina totul. Nevinovati sau vinovati, ei au fost deja pedepsiti cu acesti zece ani de stres si de asteptare", conchide senatorul Ionut Zisu.

Senatorul PNL Ionut-Elie Zisu a fost trimis in judecata, de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca, in calitate de administrator de firma, a vandut tigari dintr-un magazin duty-free, insa pe teritoriul tarii, fara a plati acciza, prejudiciul fiind estimat 1,6 milioane de lei.

Alaturi de Zisu, au fost trimisi in judecata, pentru complicitate la evaziune fiscala, Stelian Grosu, George Nivaci, Nicolae Cioti, Stelian Tocia, Stelian Marius Caracoti, George Nicolae, Anton Caracota, Mihai Giumba, Iuliana Cristina Emilian si Sabina Maria Danila.

Potrivit procurorilor, Ionut Zisu, in calitate de administrator al SC GFS D.F.R. SRL, in prezent senator, a omis sa constituie si sa vireze acciza datorata bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidentierii in actele contabile sau in alte documente legale a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale, ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Totodata, Stelian Grosu, in calitate de responsabil al magazinului din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, judetul Constanta (calitate cu care a fost investit de Zisu), a inlesnit celorlalti inculpati, vanzatori in cadrul unitatii tip duty free, comercializarea nelegala a produselor tip tigarete.

Din probele administrate, a rezultat ca George Nivaci, Nicolae Cioti, Stelian Tocia, Stelian Marius Caracoti, George Nicolae, Anton Caracota, Mihai Giumba, Iuliana Cristina Emilian si Sabina Maria Danila, toti vanzatori in magazinul duty free, au vandut o cantitate de 58.058 cartoane de tigarete (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finantelor Publice), catre persoane fizice care nu figureaza in evidentele Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta ca intrate sau iesite din tara, rezultand ca acestea au fost comercializate pe teritoriul Romaniei, devenind astfel produse accizabile.

Dintre cele 191 persoane care figureaza in evidenta Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche si care ar fi achizitionat tigarete in cantitati impresionante din magazinul duty free, doar doua sunt evidentiate cu date de identitate si numar de pasaport valide, mai arata procurorii.

Prejudiciul total estimat a fi adus bugetului de stat este in cuantum de 1.612.509 lei, iar in vederea recuperarii acestuia procurorii au dispus instituirea unor sechestre pe bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1218 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by