Elena Udrea petrece Pastele in arest. Contestatia la masura preventiva a fost respinsa

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 0:29 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea ramane in arest preventiv in dosarul "Gala Bute", pana la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului fata de prelungirea masurii, dispusa in 23 martie, potrivit Mediafax. Decizia instantei supreme este definitiva.

Astfel, raman in arest Elena Udrea, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, conform deciziei din 23 martie a instantei supreme, cand a fost prelungita aceasta masura. In ceea ce ii priveste pe fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia si primarului municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, acestia vor fi cercetati in continuare in arest la domiciliu.

Fostul ministru Elena Udrea este in arest din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, ca procurorii DNA au justificat prelungirea arestului preventiv pentru fostul ministru al Dezvoltarii prin faptul ca aceasta a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunta recent, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca avocatii fostului ministru au depus o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizeaza nereguli comise de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul "Gala Bute".

"Subliniem de la inceput faptul ca nu avem de-a face cu orice anchetatori in acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului sef DNA. Practic, Laura Codruta Kovesi conduce, de fapt, ancheta in acest dosar", a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, in mesajul postat pe Facebook.

In sprijinul acestor afirmatii, fostul ministru prezinta, prin echipa sa de comunicare, "cateva elemente punctuale si perfect demonstrabile".

Astfel, Elena Udrea sustine ca "toti oamenii care sunt chemati la DNA sunt intrebati, intr-o forma sau alta, daca stiu ceva ce ar putea sa o incrimineze", scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi si noi dosare penale, fara sa se tina cont de probe sau de faptul ca "toate aceste denunturi ar fi facute sub presiune".

"Pentru ca am vorbit de presiuni, luni (23 martie, n.r.), la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv in ￯Gala Bute￯, ceilalti doi inculpati aflati in arest, Rudel Obreja si Tudor Breazu, au declarat ca asupra lor s-au facut presiuni din partea procurorilor pentru a declara impotriva Elenei Udrea. Au existat chiar si promisiuni privind eliberarea. Asta arata ca nu se doreste adevarul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se genereaza perceptia publica (reala!) ca oricine declara impotriva fostului ministru al Dezvoltarii este liber", potrivit mesajului postat pe Facebook.

Udrea mai arata ca "procurorii DNA au lasat-o libera pe Ana Maria Topoliceanu (pusa sub control judiciar), desi exista probe foarte clare depuse la dosar ca aceasta a incercat sa-l influenteze si constranga pe Tudor Breazu" sa dea o declaratie impotriva sa.

Totodata, fostul ministru preciza ca momentul in care s-a facut prelungirea mandatului de arestare "a fost special ales astfel incat cazul sa pice la un anumit judecator", incalcandu-se "foarte grav principiul ca dosarul sa intre in sarcina unui judecator independent".

"E clar ca luni s-a venit cu o solutie in plic", a mai scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, care mentioneaza ca procurorii nu i-au permis fostului ministru sau avocatilor acesteia sa puna anumite intrebari relevante.

In 19 martie, Elena Udrea a fost dusa din arest la DNA, pentru a fi confruntata, la cererea ei, cu denuntatorii Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1141 vizualizari

  • -6 (6 voturi)    
    Poseta minune ramane in arest! (Vineri, 3 aprilie 2015, 1:37)

    CititorulComentator [utilizator]

    Asa e cand bagi mana pana la guler...
    • +6 (6 voturi)    
      motivele nu mai conteaza (Vineri, 3 aprilie 2015, 6:52)

      cineva cu bun simt [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

      Mai, cititor din stiri, stii sa citesti sau doar dai verdicte? In articol e specificat:
      avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, ca procurorii DNA au justificat prelungirea arestului preventiv prin faptul ca aceasta a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile.
      Si tie nu ti se pare nimic in neregula cu asta, nu?
      Eu zic sa te apuci sa comentezi stiri de la gradinita. Acolo s-ar putea sa nu-ti trebuiasca calitatile intelectuale si de bun simt pe care nu le ai.
      • -2 (6 voturi)    
        daca tu crezi balivernele avocatului Striblea... (Vineri, 3 aprilie 2015, 6:49)

        lili [anonim] i-a raspuns lui cineva cu bun simt

        Avocatul Striblea e platit exclusiv pentru a da bazaconii catre media!
        Sa-i spele E Udrea imaginea facuta praf, in ochii romanilor!
        Il plateste degeaba, Instanta stie ce face si n-o mai plangeti ca la cat a furat ar trebui sa stea pe viata la puscarie!
        Si poate o sa-i duca T Basescu oua rosii in arest, sa-i faca ziua de Paste mai frumoasa, oricum el nu are alte griji decat grija E Udrea!
        Succes DNA!
  • +3 (3 voturi)    
    Un caz care reclama urgenta deosebita! (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:08)

    hotnewsfil [utilizator]

    Presedintele Traian Basescu a afirmat, in repetate randuri, ca Elena Udrea nu a luat niciun ban din cei vehiculati in procesele 'Gala Bute si Microsoft'.
    Traian Basescu a fost presedintele tarii zece ani. Este foarte bine informat si nu-si sacrifica mandatul numai pentru 'moftul' de a o sustine pe Elena Udrea, daca ar avea vreo informatie ca aceasta este vinovata de acuzatia grava pe care o mentin procurorii DNA, confirmati de ICCJ.
    Este cert ca Elena Udrea este pedepsita si din cauza "insolentei" de a-i fi atact dur pe Coldea si pe Kovesi, insistand si cu afirmatia ca Coldea i-ar fi cerut lui Cocos sa ii dea 500.000 euro lui Ghita.
    Desi majoritatea opiniei publice are o antipatie stravache, bine marcata, impotriva Elenei Udrea, exista si o parte din populatie care este de parerea exprimata de Traian Basescu inainte de a-si incheia mandatul, ca serviciile si-au luat prea multa putere si ca ar trebui ca acestea sa fie controlate sever si eficient (ca in SUA) de catre parlament.
    'USL-traieste (PSD + Marele PNL)' vehiculeaza "informatia" lansata de Antena3 ca "banii furati de Elena Udrea au ajuns la Traian Basescu" si ca procurorii o vor tine in arestul politiei pana isi va marturisi aceasta vina.
    S-a ajuns ca Elena Udrea sa fie considerata cea mai mare hoata dintre politicieni, cea mai corupta.
    Este cazul, daca functioneaza, si in cazul ei, 'prezumtia de nevinovatie', sa se urgenteze major incheierea procesului Bute, orice prelungire putand naste indoieli in randurile populatiei, privind obiectivitatea, dreapta judecata, acest caz putand ajunge exemplar pe masa CEDO, in caz ca, in final, dupa vreo sase, sapte luni de arest in beciurile politiei, judecatorii vor decide ca Elena Udrea nu a luat niciun ban in cazul Bute.
  • +2 (2 voturi)    
    Masuri exceptionale! (Vineri, 3 aprilie 2015, 9:40)

    hotnewsfil [utilizator]

    Judecatorii care au decis sa o mai tina inca o luna in beciurile politiei au justificat aceasta decizie prin pericolul ca Elena Udrea, daca va fi in libertate, ar influenta martorii, i-ar determina sa ii fie favorabile.
    Daca procurorii si judecatorii sunt convinsi de existenta acesui pericol, se impune ca ei sa interzica oricarei persoane sa mai intre in legatura cu Elena Udrea, nici chiar mamei ei, fiindca 'persoanele de contact' ar putea prelua diverse aranjamente de la Udrea pe care sa le transmita martorilor, cu intentia de a fi alterata pozitia acestora la proces.
    Se impune, in acest sens, si izolarea totala a Elenei Udrea intr-o celula a politiei, pentru se se evita si pericolul ca femeile care s-ar afla in aceiasi incapere cu Udrea sa trimita, prin membri ai familiilor lor, innformatii care sa influenteze martorii din procesul Bute.
    Daca nu va fi posibila izolarea totala a Udrei, procurorii ar trebui sa le prelucreze sever pe infractoarele colocatare cu Udrea, sa le previna ca vor fi pedepsite cu cate trei ani de inchisoare daca vor sufla vreo vorba din partea Elenei Udrea.
    • +2 (4 voturi)    
      Ihihihihi...ai umor, omule! (Vineri, 3 aprilie 2015, 11:14)

      Gorica [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Sper ca cele scrise de tine, mai hotnewsfil, sa fie unele in batjocura (in)justitiei romane si nu altfel!
  • +1 (1 vot)    
    Judecasta dreapta si egala (Vineri, 3 aprilie 2015, 15:44)

    Petrutiu [anonim]

    Pentru lamurirea mea si acelor care urmaresc acest caz doresc sa fiu informat de cei ce pot face acest lucr despre urmatoarele;
    1.Declaratia D-nei Bica precum D-l general Coldea a incercat-o s-o influenteze in speta Tender, ce soarta a avut?
    2.Pe cand primim stenogramele complecte a confrunta
    rilor Udrea - denuntatori?
    3. Probele certe pe care Borza le-a pus la dispozitie privind actiunea Topoliceanu pentru influentarea lui sunt utilizate sau nu?
    4. Procurorii pot influenta martorii prin amenintari (chiar spus santaj), iar cercetatii nu: Unde este egalitatea mult clamata?
    Dupa cum se deruleaza actiunile prezente nu imi risipec temerile ca acestea sunt numai rafueli intre clanuri.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by