Fostul deputat PDL Alin Trasculescu, condamnat la sapte de ani de inchisoare pentru coruptie

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 martie 2015, 13:57 Dosare Anticoruptie


Alin Trasculescu
Foto: AGERPRES
Fostul deputat PDL Alin Trasculescu a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bucuresti, la sapte de ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie. Decizia nu este definitiva.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti l-au gasit vinovat pe Alin Trasculescu de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la spalare a banilor, delapidare si uz de fals, transmite Mediafax.
Potrivit Agerpres, Trasculescu a primit 7 ani inchisoare pentru trafic de influenta, 2 ani pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, 5 ani pentru spalare a banilor, 5 ani pentru asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Pedepsele au fost contopite, el urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de inchisoare.

Tot in cazul fostului deputat, instanta a dispus confiscarea speciala a sumei de 160.000 lei.

In acelasi dosar, Marian Varvariche si Cristian Adrian Ene au fost condamnati la cate 5 ani inchisoare cu executare iar Dorian Geolfan a primit 5 ani si 7 luni inchisoare cu executare, de la acesta din urma fiind confiscata si suma de 5.200 lei.

In plus, Alin Trasculescu trebuie sa plateasca 35.000 lei cheltuieli judiciare catre stat iar ceilalti trei inculpati, cate 6.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia instantei nu este definitiva.

Intr-o cauza disjunsa din acest dosar, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv in iunie 2014 pe omul de afaceri Marian Calota la 3 ani inchisoare cu executare.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu si Marian Calota au constituit o asociere pentru obtinerea de sume de bani prin traficarea influentei, asociere la care au aderat Adrian Cristian Ene, Dorian Geolfan si Marian Varvariche.

Astfel, Alin Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene Vrancea a PDL, a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro.

De asemenea, Alin Trasculescu a pretins si suma de 1.100.000 lei, din care a primit in trei transe, prin intermediul lui Marian Calota, suma totala de 374.000 lei.

Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Calota, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa-i remita lui Trasculescu sumele solicitate.

Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

Procurorii sustin ca, pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, la solicitarea lui Trasculescu, Marian Calota a falsificat, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, mai multe contracte comerciale, incheiate intre firma denuntatorului si SC Maryna Exclusiv SRL (firma lui Calota), aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale.

Din banii proveniti in aceasta modalitate, Calota si-a insusit din contul apartinand SC Maryna Exclusiv SRL, pe baza unor inscrisuri false, suma de 198.400 lei, pe care a folosit-o in interes personal si in interesul altor persoane.

Anchetatorii mai arata ca insusirea sumei de 198.400 lei de catre Marian Calota a fost justificata contabil de catre Adrian Cristian Ene, Dorian Geoflan si Marian Varvariche sub aparenta unor operatiuni comerciale fictive si pe baza unor inscrisuri false.

Pe 10 noiembrie 2012, Marian Calota a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui Trasculescu, la cererea acestuia.

Cu aceasta ocazie, procurorii au organizat un flagrant si i-au retinut pe Alin Trasculescu si Marian Calota pe o perioada de 24 de ore, insa Curtea de Apel Bucuresti a respins la recurs cererea de arestare a fostului deputat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6981 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    sa le fie brutaria Usoara (Vineri, 20 martie 2015, 13:59)

    un domn [utilizator]

    ii asteapta Decenul Varanus Felixis Crescentus...ca se plictiseste cu nerozii din jurul lui
  • +11 (11 voturi)    
    Repede, repede (Vineri, 20 martie 2015, 14:06)

    gigi [anonim]

    tov Ponta la lucru la construit puscarii. Avem nevoie de spatii de lucru noi, birouri moderne cu gratii, in viitorul apropiat parlamentul o sa lucreze de la Rahova si nu e tocmai frumos pentru o tara UE, trebuie sa le asiguram conditii.
  • +6 (6 voturi)    
    Mafia portocalie & rosie (Vineri, 20 martie 2015, 14:16)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Mafia portocalie si cea rosie - la pÂrnaie. Parlamentul e doar un cuib de hoti si complici de-ai lor
  • 0 (0 voturi)    
    Sumele nu sunt clare (Vineri, 20 martie 2015, 14:48)

    Django [anonim]

    Un ziarist nu trebuie sa fie neaparat un bun matematician dar aritmetic vorbind sumele din articol nu sunt clare...
    ".s-au confiscat 160,000 si ce se intampla cu cei 374,000?
  • -2 (6 voturi)    
    toata suflarea portocalie... (Vineri, 20 martie 2015, 15:00)

    lili [anonim]

    A furat cu milioanele de euro in timp ce noua T Basescu ne spunea ca nu-s bani si ca trebuie taiate salariile amarate ale bugetarilor , impozitate pensiile de supravietuire ale romanilor saraci, cei mai saraci din UE, scazute indemnizatiile pentru "mamicute", scazute indemnizatiile pentru persoane cu dizabilitati, au TAIAT tot ce se putea taia ca sa aiba ce sa fure portocaliii lui, cu milioanele!
    Rusine, la gunoi cu voi, la puscarie sa va putrezeasca oasele, ani grei!
    Sila!
    Succes DNA, succes Codruta, bagati-i pe toti hotii astia la puscarie!
    • -1 (1 vot)    
      Si daca ... (Vineri, 20 martie 2015, 16:04)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Si daca Traian Basescu nu scadea pensiile si salariile, crezi ca PDL-istii furau mai putin?

      Te imbeti cu apa rece. Cei care au fost la putere, in cei 10 ani ai Basescu sau mai inainte, au furat mult, cit de mult puteau. Asa au facut dintotdeauna, fara nici o legatura cu pensiile si salariile, marite (intotdeauna inainte de alegeri) sau micsorate.
  • 0 (0 voturi)    
    a furat de 14 ani (Vineri, 20 martie 2015, 15:19)

    gogu [anonim]

    face probabil 3,5. buna afacere, nu?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by