Articol actualizat cu comunicatul DNA

DNA a extins urmarirea penala impotriva deputatului PNL Theodor Nicolescu, pentru luare de mita. Fostul vicepresedinte ANRP este acuzat ca a primit 6,2 milioane lei in bani si actiuni

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 18 martie 2015, 14:57 Dosare Anticoruptie


Theodor Nicolescu
Foto: cdep.ro
Procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele deputatului PNL Theodor Nicolescu, pentru infractiunea de luare de mita, pe langa cele trei de abuz in serviciu, dupa ce au ajuns la concluzia ca acesta, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a solutiona favorabil anumite dosare.

Comunicatul DNA:

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2007, NICOLESCU THEODOR-CATALIN, care la momentul respectiv detinea functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul actiunilor pe care acestia urmau sa le primeasca in urma conversiei titlurilor de despagubire din dosarele aflate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. In schimbul banilor, Nicolescu Theodor-Catalin, prin prisma functiei si calitatii pe care o detinea, urma sa asigure solutionarea favorabila si cu celeritate a dosarelor de despagubire.

Ca urmare a solutionarii dosarului de despagubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafata de 20,5 ha, teren situat in Bucuresti, in zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Catalin a primit, in perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentand bani si contravaloarea actiunilor. Banii au fost remisi in general, in transe de pana la 250.000 de lei, in lei si euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, in baza unui contract de comision incheiat fictiv pentru a masca comisionul.

Deputatul liberal Theodor Nicolescu a venit miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost udiat de procurori in dosarul ANRP. Surse judiciare declarasera pentru Agerpres ca Nicolescu ar fi pretins si primit in calitate de vicepresedinte ANRP 5% din totalul actiunilor sau contravaloarea acestora, reprezentand sume de bani cuprinse intre 350.000 lei si 800.000 euro, precum si actiuni la Fondul Proprietatea, in vederea solutionarii favorabile si cu celeritate a unor dosare.

El s-a prezentat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta o noua acuzatie de luare de mita, fapta savarsita in calitate de vicepresedinte ANRP.

Mita ar fi fost pretinsa si primita in perioada 2007 - 2013 de la Valentin Visoiu, Gheorghe Adrian Manole si Florin Serban Barbu, in vederea solutionarii favorabile si cu celeritate a unui numar de 3 dosare de despagubire in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, precizeaza sursele citate.

La intrare in sediul DNA, Nicolaescu a declarat ca el crede ca justitia se face in sala de judecata si in fata procurorului si ca ceea ce va decide justitia va fi adevarul.

"Nu am prezentat un punct de vedere, nu pentru ca nu l-as avea, ci pentru ca, asa cum am spus intotdeauna, eu cred intr-o justitie civilizata, decenta, normala si, indiferent de situatia neplacuta in care ma aflu astazi, ba chiar datorita acestei situatii neplacute, trebuie sa demonstrez ca eu chiar cred in lucrul acesta. Tocmai de aceea vreau sa va spun ca nu voi face nicio declaratie cu privire la dosar, la probele pe care intentionez sa le depun sau apararile pe care le voi face. Eu cred ca justitia se face in sala de judecata si in fata procurorului si, evident, ceea va decis de justitie va fi adevarul", a afirmat el, citat de Agerpres.

Vicepresedintele Comisiei Juridice este urmarit penal sub acuzatia de savarsire a 3 infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in dosarul in care fostul sef ANI Horia Georgescu este arestat preventiv, a anuntat marti DNA.

Nicolescu a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in perioada octombrie 2005 - mai 2008.

De asemenea, intre 2006-2007, a fost membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Nicolescu a fost adus luni cu mandat la DNA in acelasi dosar in care a fost audiat si seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, surse judiciare declarand pentru Mediafax ca anchetatorii vizeaza retrocedarea ilegala a unor imobile supraevaluate. Acesta nu a dorit sa faca nicio declaratie cand a fost adus de anchetatori la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Ulterior, Horia Georgescu a fost retinut entru 24 d eore, urmand sa fie prezentat marti la amiaza judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1786 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    daca si asta se vaicareste si boceshte (Miercuri, 18 martie 2015, 15:02)

    un domn [utilizator]

    ca vosganian..nu mai avem nevoie de telenovele..ne uitam in ochii lor umezi si goi..si e suficient
  • +3 (3 voturi)    
    Propun (Miercuri, 18 martie 2015, 16:13)

    Stefan85 [utilizator]

    Sa se transmita live telenovelele din parlament pe Acasa TV. Ar fi mai de succes decat ce ruleaza acum :)
  • +3 (3 voturi)    
    Sprancene ridicate (Miercuri, 18 martie 2015, 16:43)

    cosmin [anonim]

    Deci la 30 de ani dl Nicolescu este numit vicepresedinte la ANRP. Nu zic ca e un indiciu clar ca ceva nu e bine, insa imi aduc aminte ca am ajuns acolo cu gramezi de petitii si cereri si am primit numai zambete, vorba lui Dan Spataru. Asta era pe atunci moda , militianul se numea politist si nu te mai batea dar iti zambea tamp si nu rezolva nimic.
    ii doresc sa fie nevinovat si doar incompetent
  • 0 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 18 martie 2015, 17:48)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by