UPDATE Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 17 martie 2015, 21:02 Dosare Anticoruptie


Horia Georgescu
Foto: Hotnews
UPDATE 06:10 Fostul sef al Agentiei Nationale Anticoruptie Horia Georgescu a fost arestat in noapatea de marti spre miercuri pentru 30 de zile, potrivit Digi 24. Acesta a fost reincarcerat, miercuri dimineata, in Arestul Politiei Capitalei.

Inalta Curte a decis ca cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a lui Horia Georgescu intr-un dosar legat de retrocedari ilegale este intemeiata.

Horia Georgescu a declarat marti seara ca va respecta decizia judecatorului oricare ar fi aceasta si ca se va prezenta pentru declaratii la Directia Nationala Anticoruptie sau la orice alta autoritate, ori de cate ori va fi chemat.

Horia Georgescu a fost retinut luni pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru abuz in serviciu. Georgescu a fost adus, in jurul orei 11:30, la Instanta Suprema cu propunerea de arestare preventiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4742 vizualizari

  • 0 (6 voturi)    
    Propunere (Miercuri, 18 martie 2015, 7:04)

    CititorulComentator [utilizator]

    Bagati toti politicienii la puscarie, dupa care faceti selectia invers, care merita sa fie liber. Terminati in cateva zile, fara amanari si aiureli, lista incape pe un post-it galben :)
  • +5 (9 voturi)    
    Avem o problema! (Miercuri, 18 martie 2015, 10:06)

    triciupa [utilizator]

    Asadar mazare, cu trei capete de acuzare pentru luare de mita nu este un pericol public si poate fi cercetat in libertate.
    Horia Georgescu, acuzat de abuz in serviciu, este bagat la tubulatura pentru 30 de zile.
    Parca ceva nu e in regula aici.
    Horia Georgescu nu a luat mita (asa spun procurorii DNA), se pare ca a semnat ca bou' pentru niste rapoarte de evaluare facute de alti smecheri si totusi e arestat. De ce? A incercat sa distruga dovezi? A incercat sa influenteze martori? Are vreo autoritate in stat? Nu, pentru ca-si daduse demisia de la ANI inainte de arestare. Si atunci?
    E nevoie de o explicatie urgenta pentru arestarea lui Georgescu, fie si ca o confirmare ca justitia a ramas independenta. Daca nu, atunci putem sa ne gandim ca Georgescu e la zdup pentru ca intregul uslam il urasre de moarte. Sub Georgescu, ANI a facut multe victime prinre alesii neamului si n-am vrea sa credem ca de-aia el sta la tubulatura iar mazare doarme acasa, nu?
    • +5 (9 voturi)    
      sunt chiar mai multe (Miercuri, 18 martie 2015, 11:06)

      Inuka [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

      Arestarea lui pare mai mult rafuiala din partea clasei politice, doar reclamatia a pornit de la guvern. Nici macar nu putem banui o tabara, ca ambele il urasc de moarte.
      Singura acuza a procurorilor pana acum e ca a fost prost, nu si-a batut capul sa cerceteze prea mult actele de despagubire si a semnat ca primaru. Pentru acuza asta cred ca ar putea fi arestati 99% din angajatii bugetari de la secretara la prim-misnistru.
      Oricum si daca ar fi fost mai scrupulos din fire nu avea calificarea sa verifice si sa conteste valorile din rapoartele facute de evaluatori autorizati ANEVAR.
      Singurul organism ce poate verifica rapoartele de evaluare este Comisia de monitorizare si verificare a ANEVAR care oricum verifica doar respectarea standardelor de evaluare si nicidecum valorile obtinute. Nu era in puterea lui Georgescu sa puna calificative asupra sumelor din rapoartele de valoare indiferent daca pareau umflate sau nu. Evaluatorii respectivi si-au asumat sumele respective dar vad ca procurorii nu au nicio treaba cu ei ca ar fi incalcat standardele ANEVAR ci doar cu Georgescu pentru ca a validat aceste rapoarte. Ciudat...
      Cat despre cei care au incasat milioane de euro despagubiri cu evaluari supraevaluate vad ca nu e nicio problema si nu e niciunul arestat sau cercetat. Precis ei au fost cinstiti si "din greseala" evaluatorii au "umflat" valorile. Cand au vazut ca primesc mai multi bani decat merita ce sa fi facut, sa fi refuzat? Saraciii oameni...
  • +3 (7 voturi)    
    Cum interpretam asta? (Miercuri, 18 martie 2015, 10:35)

    triciupa [utilizator]

    Deci Horia Gerogescu este pus sub acuzare pentru abuz in serviciu (nu pentru spaga) si este arestat 30 zile. Pesemne ca e un pericol social...
    Pe de alta parte, DNA lasa impresia ca-l protejeaza cu disperare pe ponta. Iata de ce:
    27 Iunie 2014. Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul baronului Adrian Duicu, confirmată de judecători și semnată de procurorul DNA.
    Locație susținută de DNA: cabinetul prim-ministrului
    Acțiune susținută de DNA: de la cabinetul primului-ministru l-a sunat pe Ștefan Ponea
    Acțiune susținută de DNA: la solicitarea prim-ministrului, numitul Petre Tobă s-a prezentat la Guvern.
    Sursa: DNA, propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive

    28 Iulie 2014, peste doar o lună. Rechizitoriul de trimitere în judecată a baronului Adrian Duicu, semnat de procurorul DNA.
    Locație susținută de DNA: sediul Guvernului. (a dispărut localizarea exactă- cabinetul premierului)
    Acțiune susținută de DNA: aflat în sediul Guvernului l-a sunat pe Ștefan Ponea (a dispărut localizarea exactă- cabinetul premierului)
    Acțiune susținută de DNA: a fost convocat Petre Tobă de către Vlad Stoica, șeful Cancelariei (a dispărut solicitarea prim-ministrului).
    DNA: date nu mai există. Se folosesc circumstanțe generalizante- "în sediul Guvernului" baronul Duicu a purtat o discuție, chiar o întrevedere, cu Petre Tobă.
    Sursa: DNA, rechizitoriul de trimitere în judecată a baronului Adrian Duicu.

    Procurorul DNA care a instrumentat tot dosarul și care a semnat ambele documente DNA se numește Ioan Amariei.

    Cum interpretam lucrurile astea?
    Alo, domnu' Dan "Debasificatorul" Tapalaga, ce parere aveti? Cum e cu borfasii de lux protejati?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by