Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, audiat la DNA

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 4 martie 2015, 15:22 Dosare Anticoruptie


Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a venit, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat, acesta intrand in sediul DNA la scurt timp dupa audierea ca martor a fostului ministru Eugen Nicolaescu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.

UPDATE Banicioiu a iesit din sediul DNA in jurul orei 16.15, afirmand ca "nu are nicio legatura" cu dosarul lui Slivian Ciuperca.

"Am fost citat ca si martor in legatura cu un dosar al Spitalului judetean din Ialomita. Nu am nicio legatura, credeti-ma", le-a spus Banicioiu jurnalistilor, potrivit Agerpres.

Banicioiu nu a facut declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a ajuns in jurul orei 15.00.

Banicioiu a fost audiat de procurori dupa ce numele sau a aparut in dosarul in care Silvian Ciuperca a fost arestat preventiv pe 12 februarie pentru coruptie.

Potrivit referatului intocmit de DNA, una din acuzatiile aduse lui Silvian Ciuperca se refera la faptul ca, in ianuarie 2014, a facut demersuri pentru inlaturarea lui Vasile Olaru din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia si inlocuirea acestuia cu Adrian Berbece, cel care ocupa functia de director financiar-contabil.

In acest sens, Silvian Ciuperca a initiat, incepand cu luna ianuarie 2014, demersuri la Ministerul Sanatatii, in vederea demararii unui control la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, prin care urmarea crearea unei imagini defavorabile lui Vasile Olaru si a unei imagini favorabile lui Adrian Berbece, persoana pe care o dorea in functia de manager interimar al spitalului.

Incepand cu data de 20 ianuarie 2014, la spitalul respectiv a avut loc un control al unei echipe formata din reprezentanti ai Corpului de Control al Ministerului Sanatatii si ai Consiliului Judetean Ialomita, condusa de Mihai Ionut Ionescu.

Dupa finalizarea controlului, inainte de a fi intocmit raportul, doctorul Vasile Olaru dorea organizarea unei manifestatii in unitatea medicala care sa-l sustina, in defavoarea lui Adrian Berbece, care la data inceperii controlului a fost numit manager interimar.

"Pentru a-l determina pe Vasile Olaru sa renunte la protest, Silvian Ciuperca a fost sfatuit de catre deputatul Mihaita Gaina sa aiba o discutie ferma cu Vasile Olaru, prin care sa-i atraga atentia ca daca nu inceteaza, poate sa o pateasca mai rau", se mai arata in referatul DNA.

Dupa efectuarea controlului la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, Corpul de control al MS urma sa intocmeasca un raport care sa cuprinda aspectele constatate, persoanele responsabile pentru faptele constatate si sesizarea organelor competente.

La data de 4 martie 2014, un membru al corpului de control al Ministrului Sanatatii a transmis prin email un exemplar (draft), inaintea aprobarii de catre factorii de decizie din minister, presedintelui CJ Ialomita, pentru ca acesta sa ia la cunostinta si sa aduca anumite modificari, desi Ciuperca nu avea atributii de coordonare in acest caz.

Dupa consultarea raportului, la data de 10 martie 2014, Silvian Ciuperca i-a solicitat lui Mihai Ionut Ionescu sa modifice raportul de control, in sensul eliminarii unor pasaje defavorabile lui Adrian Berbece, mai ales ca exista riscul ca acesta din urma sa fie cercetat penal.

"Dupa inlaturarea acestor mentiuni din raport, pentru a se asigura de modul cum va arata in final raportul de control, Ciuperca Vasile Silvian urma sa se intalneasca cu Banicioiu Nicolae, ministru al Sanatatii, pentru a discuta situatia acestui raport", se mai arata in referat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2532 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    .... (Miercuri, 4 martie 2015, 15:40)

    gogu [anonim]

    ..o ciuperca..nu mai e...
  • +2 (2 voturi)    
    "Cinstitului "dintzar,ii sar fungii ! (Miercuri, 4 martie 2015, 16:03)

    Plagarus [utilizator]

    Inainte de a fi cazat la Targsor langa fetitzele dragi lui, Banicoiu ar trebuii sa treaca la începerea tratamentului antifungic după efectuarea examenului micologic din laboratorul DNA-ului.
    Prima etapă a investiției în reabilitarea și consolidarea Spitalului de Urgență Slobozia a fost finalizată în aprilie 2012, după 3 ani de la demararea ei. Valoarea acestei prime etape s-a cifrat la aproximativ 8 milioane de lei, bani cheltuiți atît din resurse proprii, cît și din împrumuturi bancare.
    Aceasta reabilitare se putea face cu fonduri europene ! Spitalul de la Slobozia a avut alocat un buget de 30 mil euro pe care Ciuperca le-a ignorat pt. ca nu se putea manarii banii !

    Curtea de Conturi a României a constatat că în contabilitatea MTS este un haos instituţionalizat, iar situaţiile financiare pe anul 2013 sunt vraişte.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by