Elena Udrea si Ion Ariton, audiati la DNA in dosarul "Gala Bute"

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 27 februarie 2015, 9:44 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a fost adusa, vineri, din arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiata in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu. Tot vineri dimineata, in jurul aceleiasi ore, a sosit la sediul DNA pentru audieri si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, inculpat in dosarul "Gala Bute" si pus sub control judiciar.

Elena Udrea a fost adusa vineri din arestul Politiei Capitalei la sediul DNA, in timp ce Ion Ariton, cercetat sub control judiciar, a fost citat sa se prezinte. Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi fost chemati pentru a li se comunica instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor, informeaza Agerpres.

Ulterior, la DNA, a fost adus din arestul Politiei Capitalei si Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box.

Intrebat daca Elena Udrea si Ion Ariton sunt la DNA pentru o confruntare, avocatul Marius Striblea a afirmat ca "teoretic poate fi orice".

"Deci, poate fi orice act de urmarire penala", a spus el.

Avocatul a precizat ca nu i s-a comunicat ca s-a pus sechestru pe averea Elenei Udrea. "Poate fi si acesta un lucru care se poate intampla astazi. Am sa va dau mai multe amanunte la iesire", a completat Striblea.

Elena Udrea se afla de miercuri in arest preventiv in dosarul "Gala Bute", in care cercetata pentru luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Printre altele, Udrea este acuzata ca ar fi conditionat aprobarea unor contracte de lucrari cu ministerul pe care il conducea de primirea unui procent de 10% din valoarea platilor.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este urmarit penal, sub control judiciar, in dosarul "Gala Bute" pentru participatie improprie la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

El este acuzat ca i-ar fi determinat pe reprezentantii a 10 companii de stat aflate in subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA si Societatea Nationala a Apelor Minerale SA) sa sponsorizeze, cu suma totala de peste 1,7 milioane lei, organizarea galei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1658 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    dna Udrea face miscare zilnic... (Vineri, 27 februarie 2015, 18:50)

    lili [anonim]

    A batatorit drumul la intrarea in DNA!
    Dar este fericita cu catusele la manute, zambeste, le arata ziaristilor!
    Eu am vazut ca de regula oamenii se ascund cand ajung cu catuse la maini, numai EU ne sfideaza, aroganta ca intodeuana aratandu-si fericita catusele!
    Las' ca-i arata Codruta aroganta!
    S-o sature!
    Succes Codruta!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by