VIDEO Inalta Curte inlocuieste arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 23 februarie 2015, 13:06 Dosare Anticoruptie


Dorin Cocos
Foto: AGERPRES
Instanta suprema a dispus, luni, inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocos, la propunerea procurorilor DNA, in dosarul "Microsoft", iar pentru Gheorghe Stefan, judecatorii au prelungit arestul preventiv, informeaza Mediafax.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, luni, ca omul de afaceri Dorin Cocos sa fie cercetat, in dosarul "Microsoft", in arest la domiciliu, impunandu-i mai multe obligatii. Intre acestea se numara interdictia de a parasi locuinta din Bucuresti fara a avea permisiunea procurorilor anticoruptie. Dorin Cocos nu are voie sa comunice, direct sau indirect, cu ceilalti inculpati din dosar, martori sau experti, precum si cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor pentru care este cercetat.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata tot la instanta suprema.



Dorin Cocos nu poate parasi arestul Politiei Capitalei intrucat pe numele sau mai este emis un mandat de arestare preventiva, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP, in care este arestat si fiul sau, Alin Cocos, dar si fostul sef al DIICOT, iar fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

In cazul lui Gheorghe Stefan, instanta suprema a decis sa admita propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestarii preventive pe o perioada de 30 zile, incepand cu 26 februarie pana la 27 martie.

In acelasi dosar, judecatorii au dispus prelungire arestului la domiciliu pentru fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul da afaceri Dumitru Nicolae, pentru 30 de zile, incepand cu 23 februarie pana la 24 martie.
Nici in cazul lui Gheorgeh Stefan, Gabriel Sadu si Dumitru Nicolae deciziile nu sunt definitive, putand fi contestate.

Instanta suprema a analizat vineri propunerile anchetatorilor DNA privind masurile preventive pentru Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan, in dosarul "Microsoft", decizia fiind amanata pentru luni.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca, in sala de judecata, Cocos, Sandu si Dumitru Nicolae i-au spus judecatorului ca recunosc acuzatiile DNA si ca au colaborat cu anchetatorii, in vreme ce Gheorghe Stefan si-a mentinut declaratiile initiale in care nu recunoaste implicarea sa in dosarul "Microsoft".

Dorin Cocos este arestat preventiv in dosarul "Microsoft", alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, in perioada 11 - 17 februarie, in prezent fiind cercetata in arest la domiciliu.

Dorin Cocos mai are un mandat de arestare preventiva, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP.

In dosarul Microsoft, Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2278 vizualizari

  • -2 (4 voturi)    
    ACUM SI PE BASISTI ?? (Luni, 23 februarie 2015, 13:15)

    Valahu [anonim]

    Asta cu arestarea lui Udrea, Cocos ...etc. este praf in ochi iar ei stiu asta. Este scenariul ca vezi doamne acum ii luam si pe basisti. De fapt la puscarie vor ajunge doar PSD-isti.
    PDL-ul a cumparat tot !
    • +2 (2 voturi)    
      pai sunt citiva deja ajunsi (Luni, 23 februarie 2015, 14:22)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Valahu

      Primarul craiovei, Solomon, de exemplu, a si iesit. Primarul Clujului, am uitat cum ii zicea, e la mititica. Si exemple sunt multe.

      Acu, comparativ cu PSD... e greu sa ii ajunga din urma. Nivelul de hotie e total diferit... Plus ca astia de la PDL au furat mai de curind si asteapta la coada.

      Cit despre arestul preventiv versus arest la domiciliu... asta e doar o masura preventiva. Nu-s mai condamnati in arest preventiv decit la domiciliu.
  • -1 (3 voturi)    
    Liber la furat (Luni, 23 februarie 2015, 13:21)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Scapa hotimea, scapa... Adio Justitie, liber la furt !
    • +1 (1 vot)    
      na fiecare pricepe cit il duce capul (Luni, 23 februarie 2015, 15:59)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Daca tu prin inlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu intelegi ca scapa hotimea... e clar cit pricepi tu din notiuni gen arest preventiv, urmarire penala, invinuire, judecata, condamnare, condamnare definitiva, etc.
  • 0 (0 voturi)    
    nu cu orice pret (Luni, 23 februarie 2015, 14:25)

    Dedalus [anonim]

    Cei trei cae au colaborat cu procurorii au primit arrest la domiciliu. Gheorghe Stefan sustine ca e nevinovat si pimeste inca 30 de zile de arrest.

    Asta aduce a tinere la puscarie pana cand marturisesti (fie ca esti vinovat, fie ca nu!).

    Cred ca prin aceasta strategie de a folosi arestul preventiv ca pe o modalitate de presiune asupra persoanei se aduce o atingere serioasa impartialitatii justitiei.

    Nu vreau sa spun ca Gheorghe Stefan ar fi nevinovat, dupa cum nu vreau sa spun ca unii ar fi vinovati. Cred ca justitia nu se face pe forumuri.

    Dar arestul preventive are si el un rost si un scop si am impresia (sper sa ma insel) ca a fost deposit acel scop si acel rost.

    Personal, raman la respectarea adagiului juridic 'decat sa fie pedepsit un singur nevinovat, mai bine sa scape 100 de vinovati".

    Ca toata lumea, doresc si eu eradicarea coruptiei. Dar nu chiar cu orice pret...
    • 0 (0 voturi)    
      partial de acord (Luni, 23 februarie 2015, 16:02)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      Si mie mi se pare ca la noi se dicteaza arest preventuiv mult prea usor. Nu inteleg de ce 90% din parlamentari sunt arestati preventiv pentru fapte de coruptie, adica fara a putea fi considerati pericol public.

      Pe de alta aprte e normal ca cei care colaboreaza cu organele de ancheta sa primeasca ceva la schimb, incepind cu masuri de detentie mai usoare si continuind cu diminuare pedepsei. Tre sa le dai ceva in schimbul colaborarii, ca altfel n-au de ce turna.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by