Marian Zlotea (PDL), fost presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare, trimis in judecata pentru luare de mita; el determina inspectorii sa obtina produse alimentare pentru pomeni electorale

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 14:29 Dosare Anticoruptie


Marian Zlotea (2010)
Foto: Agerpres
Marian Zlotea, secretar general-adjunct al fostului PDL, fostul presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alti 15 inculpati directori si inspectori sanitar-veterinari. Potrivit DNA, el este acuzat de luare de mita in forma continuata, instigare la luare de mita si constituire a unui grup infractional organizat.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada octombrie 2009 - mai 2010, inculpatul Zlotea Marian, in calitate de presedinte al A.N.S.V.S.A., impreuna cu inculpatii Lupu Doina Constanta, Hofman Marius si Podosu Madalina Ioana, a constituit un grup infractional organizat la care a aderat ulterior si inculpata Hofman (fosta Iancu) Vicentia Andreea, care a actionat in mod coordonat in scopul de a obtine, direct si indirect (prin intermediul subalternilor) foloase necuvenite, prin folosirea abuziva a functiilor detinute, de la agentii economici pe care ii supravegheau si-i controlau pe linie sanitar - veterinara si siguranta alimentelor.

Concret, inculpatul Zlotea Marian, in repetate randuri, a determinat conducerea D.S.V.S.A. Bucuresti, respectiv pe inculpatii Lupu Doina - Constanta si Hofman Marius, sa abuzeze de functiile detinute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizarii unor actiuni sociale, (de atragere a alegatorilor cu pomeni electorale, pentru sustinerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului A.N.S.V.S.A., dar si al altor institutii), cunoscand faptul ca, la randul lor, acestia din urma isi determina subalternii sa se foloseasca de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agentii economici pe care ii controlau si autorizau pe linie sanitar veterinara si siguranta alimentelor.

In aceeasi perioada, inculpatul Zlotea Marian, folosindu-se de autoritatea si prerogativele ce deriva din functia publica detinuta, a conditionat mentinerea pe functii si pastrarea locului de munca la Directia Sanitar - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (D.S.V.S.A.) Bucuresti a inspectorilor din cadrul Serviciului Inspectie si Control si Serviciului Igiena Veterinara, de plata unei sume lunare in cuantum de 3.000 lei de catre fiecare inspector (reprezentand o cotizatie lunara pentru formatiunea politica din care facea parte inculpatul), plata ce s-a efectuat in perioada ianuarie - mai 2010.


In perioada noiembrie - decembrie 2011, inculpatul Zlotea Marian a pretins direct, dar a primit prin intermediul si cu ajutorul coinculpatilor Hofman Marius si Caileanu Dionisie, suma de 143.000 lei, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulata prin incheierea a 2 contracte fictive de prestari servicii. Aceasta suma de bani a fost pretinsa si primita de inculpatul Zlotea Marian pentru a favoriza si a proteja magazinele respective de controalele D.S.V.S.A. judetene si D.S.V.S.A. Bucuresti pe linie sanitar ¬ veterinara si siguranta alimentelor.

In intervalul 2009 - mai 2010, in repetate randuri, inculpatii Lupu Doina Constanta, Hofman Marius si Podosu Madalina Ioana au pretins si au primit bani sau alte foloase necuvenite ori au acceptat promisiunea unor astfel de foloase, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea sau indeplinirea unui act contrar privitor la indatoririle de serviciu, cu ocazia controalelor sanitar - veterinare si pentru siguranta alimentelor sau in afara acestor controale efectuate la agentii economici de pe raza municipiului Bucuresti.
De asemenea, inculpatii au primit / au acceptat promisiunea de bunuri necuvenite, in scopul de a-si trafica influenta, intervenind in actul de control al unor subalterni, determinandu-i pe acestia sa nu aplice sanctiuni ori sa aplice amenzi in cuantum minim unor agenti economici din municipiul Bucuresti.

In acelasi mod au procedat si inculpatii Hofman Iulian ¬ Alexandru si Bejan Robert George, in perioada 2008 - mai 2010.

In perioada 2008 - iunie 2010, inculpatii Hofman (fosta Iancu) Andreea - Vicentia, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Draghici Elena, Stanciu Ciprian - Stefanita, Mitrana Aurica, Pauna Aida - Gabriela, Sfetcu Ionica si Dulgheriu Maria, in calitate de inspectori la Directia Sanitar - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a municipiului Bucuresti, in repetate randuri, cu ocazia controalelor sanitar - veterinare efectuate sau in afara acestor controale, dar in legatura cu functia si indatoririle de serviciu, au pretins si au primit bani si bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din tara sau alti agenti economici, pentru a indeplini sau a nu indeplini un act privitoare la atributiile de serviciu.

In cauza, a fost dispusa instituirea masurii sechestrului asupra mai multor imobile si sume de bani ce apartin inculpatilor: Zlotea Marian, Lupu Doina - Constanta, Porumbel Bogdan, Podosu Ioana Madalina, Sfetcu Ionica, Mitrana Aurica, Pauna Aida Gabriela, Dulgheriu Maria, Draghici Elena, Hofman Iulian ¬ Alexandru, Bejan Robert ¬ George, Caileanu Dionisie si Macarie Gabriela.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3647 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 20 februarie 2015, 14:37)

    Pastrati-l pe Conta [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Sa-l cerceteze si pe Liviu Harbuz, PSD (Vineri, 20 februarie 2015, 14:47)

    Motzic [utilizator]

    Poate citeste vreun procuror comentarille, si-l ia si pe Harbuz, ca el e tartorul mafiei din ANSV.
  • -3 (3 voturi)    
    PDLul penal al lui TB! (Vineri, 20 februarie 2015, 14:49)

    lili [anonim]

    Mai ramane vreunul nepatat in fostul partid al lui TB?!
    Imediat, nici unul!!
    Stai sa ajunga si la Vasile Blaga, Ioan oltean, Roberta Anastase &company Orange!
    Toti la puscarie, ce mai guvernare de penali, veti face acolo Guvernul portocaliu si penal !
    Si in final va va tine companie si TB!!
    La puscarie cu hotii astia care au devalizat Romania!
    Astia inchideau ochii la controale, noi ramaneam cu expiratele si cu etichete schimbate si cu alte matrapazlacuri din care supermarketurile isi scoteau banii dati ca mita!
    La puscarie!
  • 0 (0 voturi)    
    Un altfel de Cocos! (Vineri, 20 februarie 2015, 15:53)

    Fabio [anonim]

    Pentru cine nu stie: acesta om, prienten bun cu Costoiu a fost sotul unei diplomate care acum lucreaza la ambasada din UK. Ma indoiesc ca la fel ca Elena Udrea nu stia ce face sotul? La fel ca si Udrea, a divortat sa se "albeasca".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by