UPDATE Comisia juridica a amanat luarea unei decizii in cazul Udrea, sedinta va fi reluata la 13,30

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 18 februarie 2015, 7:55 Dosare Anticoruptie


Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat luarea unei decizii cu privire la cererile DNA pe numele Elenei Udrea, iar sedinta va fi reluata la ora 13,30, anunta Agerpres.

Amanarea a fost propusa de avocatul Marius Striblea care a spus ca nu s-a putut lua legatura cu Elena Udrea si a afirmat ca ar fi fost util sa fie si ea prezenta la Comisia juridica. Initial audierea era programata la ora 11:30.

UPDATE Elena Udrea a precizat, la iesirea de la sediul DNA, ca nu se va prezenta la sedinta Comisiei Juridice dar va participa la reuniunea in plen a deputatilor.

Potrivit presedintelui Comisiei, Bogdan Ciuca, Elena Udrea a fost invitata sa participe la sedinta si sa isi spuna punctul de vedere cu privire la acuzatiile care i se aduc, dar nu se stie daca aceasta va fi prezenta.

Cererile procurorului sef al DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul Gala Bute au fost trimise luni de Biroul permanent al Camerei Deputatilor catre Comisia juridica care trebuie sa intocmeasca un raport.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul Gala Bute.

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Elena Udrea, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, in perioada in care avea calitatea de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT); ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunilor sus mentionate", se arata intr-un comunicat al DNA transmis luni presei.

Cererea este formulata in cauza in care se efectueaza acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























474 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    o baga iar la celula nerenovata?! (Miercuri, 18 februarie 2015, 8:24)

    lili [anonim]

    O vedem iar cu catuse?!
    Succes DNA, succes dna Kovesi, dna Udrea pregatiti trafaletul si vopsea in dungi, asoratata cu arestul!
    "Succesuri", cum ar zice analfabeta fiica prezidentiala si prietena a dvs, evident, Elena Basescu!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by