VIDEO Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanta / Fostul ministrul va fi inchis la Poarta Alba, dupa ce si-a schimbat domiciliul la inceputul lui februarie

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 februarie 2015, 17:17 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea s-a predat la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Constanta, dupa ce a fost condamnat definitiv vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani de inchisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea va fi incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce si-a facut mutatie pe actul de identitate incepand cu 9 februarie 2015.

Un complet de 5 judecatori a mentinut sentinta data in cazul lui Mitrea de instanta de fond. In schimb, a fost majorata suma confiscata de la Mitrea, respectiv de la 169 mii lei in prima instanta, la 327 mii de lei.



De asemenea, instanta a mentinut condamnarile date celorlalti inculpati: Irina Jianu - 5 luni inchisoare cu executare, Nicolae Popescu - 5 luni inchisoare cu executare.

Decizia instantei este definitiva, urmand ca Miron Mitrea sa fie incarcerat.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5948 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    primim cu sorcova (Vineri, 13 februarie 2015, 17:51)

    adyQ [anonim]

    ne bucuram tare pt stimabilul, parca cam putinel dar e bine si asa decat deloc...la mai mare nea miroane
  • +11 (11 voturi)    
    Sindicalistul ! (Vineri, 13 februarie 2015, 17:52)

    Liviu2012 [utilizator]

    Aaa, minunat!...

    Miron Mitrea - fostul "sindicalist" vibrând la nevoile oamenilor muncii din transporturi!

    Încă o "smochină" ce pică din pomul putred al mitei, traficului de influenţă şi furtului din banul public de pe vremea lui Adrian Năstase. "Lipsa unor contracte de antrepriză", în folos propriu şi al familiei! Sus DNA ! Bravo!...
  • +6 (6 voturi)    
    Se vrea coleg cu Becali! (Vineri, 13 februarie 2015, 18:30)

    vali47 [utilizator]

    Miron Mitrea o fi auzit de la Becali că la Poarta Albă sunt condiții mai bune decât la Rahova?Și-i face lipeala Becali să facă muncă la Hagi!
  • +6 (6 voturi)    
    Miron Mitrea s-a predat (Vineri, 13 februarie 2015, 18:33)

    tzestosel [anonim]

    f.f.f. putin 2 ani. La vara joaca table pe plaje cu asociatul lui Mazare. La cit au furat impreuna 2 ani de inchisoare e MANTUIRE ! Sa speram ca mai apar si alte dosare cu ei.
  • +8 (8 voturi)    
    Daca a luat 1 M spaga, ..... (Vineri, 13 februarie 2015, 18:39)

    conul [utilizator]

    .....de ce i se confisca doar 0,3 M ? Poate incerca cineva o lamurire ? Mersi.
  • +1 (1 vot)    
    wtf (Vineri, 13 februarie 2015, 20:45)

    Snitzelvienez [utilizator]

    F..k this ..
  • +5 (5 voturi)    
    Doame! (Vineri, 13 februarie 2015, 21:00)

    -dorian- [utilizator]

    L-au ascuns si pe Manivela! Unde se vor opri astia???
    Doar nu vor sa-l ia si pe Iliescu??!!
  • 0 (0 voturi)    
    Se trece foarte usor . . . (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 10:42)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . dupa cum se vede de faptul ca acest infractor a reusit sa isi schimbe intr-un timp relativ scurt resedinta, tocmai pentru a putea executa pedeapsa intr-un peniteciar ales de el. S-a procedat exact ca in dosarul permiselor de la Pitesti. Or acest lucru nu s-a putut face decat cu complicitaea functionarilor de la starea civila si probabil la indicatia vreunui amic din acel penitenciar. Parerea mea este ca ar trebui transferat rapid in alt penitenciar pentru ca acolo unde este acum sigur va trai mai bine decat in libertate!
  • +1 (1 vot)    
    Premonitie? (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 16:55)

    hipster [utilizator]

    Parazitii aveau un vers: te uiti ca politicianul la Poarta Alba. Oare au simtit ei ceva? De ce trag toti politicienii la acest penitenciar, departe de familiile lor care i-ar vizita? Suspect!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by