Ora 18:00 Cererea de arestare a Elenei Udrea, supusa la vot in plenul Camerei Deputatilor

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 9 februarie 2015, 9:05 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea, luni, votul pe mai multe cereri ale DNA care o privesc pe Elena Udrea si care vizeaza incuviintarea urmaririi penale si arestarea preventiva in doua dosare, "Gala Bute" si "Microsoft". Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, duminica, cererile de incuviintare a arestarii si solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea, iar rapoartele pentru aceste cereri vor fi dezbatute si votate luni in plen de deputati.

"Am avut practic cinci voturi de dat astazi. Am avut patru solicitari, una dintre ele avand doua capete, doua solicitari in interiorul ei", a spus presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca.

Comisia juridica a dat aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale fata de unele fapte in dosarul Gala Bute cu 20 voturi "pentru", un vot anulat si o abtinere. Potrivit lui Bogdan Ciuca, din cei 26 de membri ai comisiei au fost prezenti 22.

La cea de a doua solicitare, tot in dosarul Gala Bute, care vizeaza masura arestarii - deputatii juristi au dat un raport favorabil cu 17 voturi "pentru", trei "impotriva" si doua voturi anulate. 22 de deputati si-au exprimat votul.

Pentru cea de-a treia cerere vizand dosarul Microsoft, prin care se solicita inceperea urmaririi penale, Comisia juridica a dat aviz favorabil cu 21 voturi "pentru" si o abtinere.

Ultima solicitare, in interiorul careia existau de fapt alte doua solicitari, viza incuviintarea retinerii si arestarii in cazul deputatului Elena Udrea si a primit din partea deputatilor 18 voturi "pentru", doua impotriva" si doua abtineri, iar a doua cerere, care viza arestarea, a primit 16 voturi "pentru", patru "impotriva" si doua abtineri.

Un alt raport pe o cerere de incuviintare a urmaririi penale a fost dat saptamana trecuta de Comisia juridica. Si acesta va intra la votul din plen de luni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5208 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Un caz exceptional (Luni, 9 februarie 2015, 9:27)

    Martinezu [utilizator]

    Corect. Dar de ce oare? Ok, accept faptul ca este vinovata. Cel putin moral.
    Dar voi ati mai auzit in istoria Romaniei ca parlamentarii sa vina duminica la sedinta sa dezbata daca un coleg de al lor merita sau nu sa merga la arest?
    Eu imi amintesc de sedinte esuate, lipsa de cvorum, orice numai sa nu se dea aviz.
    De data asta, parlamentarii , foarte constiinciosi. Adica nu numai ca am gasit vinovata care a spoliat tara dar de acum avem si parlamentari cu simtul justitiei.
    Ce schimbare profunda. Si culmea, aceiasi oameni.
    Cum am zis cred ca este vinovata. La fel cum cred ca 99 % dintre politicieni. Nici nu stiu daca or fi 1% cinstiti pe aici….Dar nu pot sa nu remarc ca I se cere arestarea intr-un dosar care este pe tapet de ani de zile. Nu inteleg care au fost noutatile de ultima ora. Este oare faptul ca a plecat Basescu de la putere? O apara Basescu? Cum ? In ce fel?
    Ce se intimpla cu marele tun Microsoft si zecile de persoane implicate? Ramane Cocos singurul vinovat, ultimul care scapa turma? Sau o adaugam pe Udrea si am rezolvat?
    Ce facem cu Ponta si cu colaborarea “ institutionala” intre noul presedinte si premier? Cineva mai guverneaza, sau daca o arestam pe udrea iesim din mocirla urit mirositoarea guvernarii Ponta?
  • +1 (1 vot)    
    ... (Luni, 9 februarie 2015, 10:01)

    rocknum [utilizator]

    Hai ca se poate
  • 0 (0 voturi)    
    Cererile de aresatare . . . (Luni, 9 februarie 2015, 11:45)

    ty [utilizator]

    pentru a fi corecti
  • 0 (0 voturi)    
    Vremea rasplatirii (Luni, 9 februarie 2015, 13:00)

    Zorro [anonim]

    Doar doua satisfactii pot avea de la politica romaneasca. In ordine inversa, locul II - aceasta prostituata ultrapenibila, "buna pentru tractoristi, buna pentru puscarie", sa ajunga acolo unde e buna.
    Iar locul I: Jigodia bolsevica Ion Iliescu sa fie condamnat la mii de vieti de inchisoare, dupa care sa serveasca, simbolic, o zi. Si sa i se dea drumul sa mearga inapoi la viata lui de deseu politic comunist.
  • 0 (0 voturi)    
    Milostenie (Luni, 9 februarie 2015, 18:26)

    SZÉKELY Gyula [anonim]

    Elena Udrea merită înţelegere , căldură şi ajutor .
    • 0 (0 voturi)    
      nuti (Luni, 9 februarie 2015, 20:55)

      marian [anonim] i-a raspuns lui SZÉKELY Gyula

      cred ca-i bine sa mergeti sa o sustineti
      multa bafta....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by