Dosarul "Gala Bute": Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, retinut de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 februarie 2015, 19:17 Dosare Anticoruptie


Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost retinut, sambata, de procurorii DNA, care il acuza de complicitate la luare de mita in dosarul "Gala Bute", suma vizata fiind de 50.000 de euro, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Breazu este acuzat ca ar fi intermediat mita provenita de la administratorul unei societati comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea.

Suma de 50.000 de euro reprezenta 10% din valoarea unui contract dat acelei firme, au precizat sursele citate.

In mod concret, dupa ce administratorul societatii in cauza incasa banii pentru lucrarile efectuate, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la suta din valoarea contractului prin intermediul lui Breazu, virand banii in contul acestuia.

Breazu va fi prezentat duminica la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, marti, de la Camera Deputatilor, doua avize pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, unul in dosarul "Gala Bute" si celalalt in dosarul Microsoft.

In dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea este acuzata ca a luat decizia organizarii evenimentului, in urma unor discutii cu Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Romane de Box, si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton. Comisia juridica din Senat a avizat marti solicitarea procurorilor, urmand ca plenul sa aiba decizia finala asupra cererii DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9309 vizualizari

  • -4 (18 voturi)    
    Tic-tac, tic-tac. (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 19:36)

    Alo? [utilizator]

    Cine mai are teren la Nana? brusc, creditul ala de 1 milion de euro pare a fi o tentativa de spalare a banilor.
    • +2 (4 voturi)    
      Raspuns lui Alo? (Duminică, 8 februarie 2015, 9:18)

      chiaburu [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      Mai Alo pecelume traiesti? Deunde vii?
      CEC-ul a mai credite mai mari de 1milion de euro de 3 milioane si peste!
      Daca cele cateva zeci(nu stiu precis cate)Ha pecareleare Doamna Udrea la Nana este MOSIA DE
      LA NANA A LUIUDREA, atuncxi ce putyemsa zicem de miile de Ha pe care le foloseste Voiculescu Dan de la ADS si care nua dat un ban arenda la stat, ce sa mai zicem?!/..
      Dupa tine daca iau un credit de la Banca si-mi
      cumpar unteren arabil inseamna ca fac spalare de bani?
      De unde ai invatat tuasta?
      Este cazul sa se ia masuri impotriva celor ca tine care vorbesc fara ei si spun lucruri trasnite!
      Alo? du-te la SCOALA!
      • +1 (1 vot)    
        Una e penala, alta nu, (Luni, 9 februarie 2015, 12:05)

        dbdb [utilizator] i-a raspuns lui chiaburu

        asta e diferenta, chiar daca amandoua sunt, exact tot hotii.
    • +1 (1 vot)    
      Exaaact! (Luni, 9 februarie 2015, 12:03)

      dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      Am spus-o de cand s-a intamplat! acum apar si dovezile, una cate una! rabdare si tutun...
  • +9 (19 voturi)    
    Astia nu mai au liber decat pentru PSD? (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 19:37)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Bravo DNA-ule, la foc continuu, fara weekend-uri! DNA si Parlamentul sunt cei mai vrednici in dosarul asta. Ghita stie de ce!
  • -8 (20 voturi)    
    mai sunt, mai sunt?! (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 19:46)

    lili [anonim]

    Toata reteaua de cunostinte a dnei Udrea(a-propos, pana unde se va ajunge, pana la acel mare barbat la care o Romanie intreaga se gandeste?!) se va intalni in puscariile patriei, acolo sa vezi distractie, toti hotii in puscarii!!
    Succes DNA, nu mi-am imaginat ca voi prinde la viata mea un astfel de spectacol unic, sa apuc s-o vad pe Dna Udrea maine poimaine cu catuse !!!
    Iar daca-l voi vedea si pe Traian Basescu altceva nu-mi doresc decat sa fim sanatosi si ei sa stea la puscarie, acolo sa le putrezeasca osicioarele!
  • +2 (24 voturi)    
    Beneficiile electorale nu se pot cuantifica (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 20:13)

    HaraldHarfagre [utilizator]

    Rezultatul electoral al unei anumite acțiuni nu poate fi clasificat nici măcar ”bun” sau ”rău”, cu-atât mai puțin să i se admită vreo valoare exactă.

    Concluzia e simplă: DNA și SRI nu au dovezi reale împotriva Elenei Udrea și se fac de râs cu grație. Vor neapărat să o aresteze și probabil vor reuși, dar România iese șifonată din chestia asta, indiferent cât vor aplauda arestarea telespectatorii Antenei 3 obsedați de poșetele și pantofii ei.
  • 0 (24 voturi)    
    Asta-i executie securista (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 20:16)

    Cristiann80 [utilizator]

    Tinta este Elena Udrea. Nu ne mai miram, Ma intreb daca Udrea are caine, sa se astepte sa fie anchetat. Nu este vina ei, ca poate unii au gresit din minister. De unde sa stie ea, ca fac tot felul de aranjamente daca le-au facut? De ce se leaga de numele ei totul dupa 4 ani de cercetare si nu gasise nimic?
    • -2 (6 voturi)    
      saraca... (Duminică, 8 februarie 2015, 7:48)

      lili [anonim] i-a raspuns lui Cristiann80

      E "curata, ca lacrima"!
      La puscarie cu ea, o escroaca si o mincinoasa si sper sa-l traga dupa ea si pe Traian Basescu!
      Este evident ca a protejat-o de aceste dosare iesite ABIA dupa plecarea de la Cotroceni de care avea cunostinta!
      Traian Basescu este complice, a tinut dosarele la sertar pana a plecat de la Cotroceni ca sa nu-l intrebe presa toata ziua buna ziua iar acum da lectii de familist incuindu-se in casa, prilej sa scape de intrebari indiscrete!
      La puscarie cu hotii astia care au devalizat Romania, ei si cei care i-au PROTEJAT aduca Traian Basescu tinand in saracie jumatate dintre romani!
      Toata ziua buna ziua ne spunea la TV ca el stie tot, atentiona despre hotiile unuia sau altuia si vreti sa ne spuneti ca Traian Basescu NU a stiut despre hotiile Elenei Udrea si ale Cocosului ei si ale acolitilor lor?!
      A stiut dar din acei bani, probabil ca si-a alimentat campania prezidentiala din 2009 si campania analfabetei fiice EBA ajunsa europarlamentara la Brusselles unde s-a facut de ras de cate ori a deschis gura!
      La puscarie, dna Udrea este o escroaca de dimensiuni uimitoare, cred ca o Romanie intreaga(cu exceptiile celor care au profitat de pe urma ei!)isi freaca mainile asteptand s-o vada cu catuse la Targsor!!
      Dvs, sincer chiar NU credeti ca Dna Udrea a furat, a primit spagi de milioane de Euro?!
    • +2 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 februarie 2015, 8:39)

      [anonim] i-a raspuns lui Cristiann80

      • +1 (1 vot)    
        Daca fostii PDL-isti nu doreau sa intre (Luni, 9 februarie 2015, 12:13)

        dbdb [utilizator] i-a raspuns lui

        in colimator, trebuiau sa nu faca faptele penale respective, in loc sa stea relaxati ca vor fi scosi de Basescu pana la prescrierea faptelor, eventual pana la adanci batraneti. Epoca ai ilustrat-o tu perfect prin fraza:" a plecat Basescu, tunurile pe PDL-isti" , din care reiese implicita: cat a fost Basescu, PDL-istii au fost scutiti. Eu zic ca era deja si timpul, faptele sunt de ani de zile deja, dosarele au fost facute de ani de zile si stateau prin sertare. Hai cu ele afara si sa inceapa curatenia si printre PDL-isti si mai ales basisti!
  • +5 (9 voturi)    
    bica, udrea, si topoliceanu (Sâmbătă, 7 februarie 2015, 21:32)

    Interlop [utilizator]

    Breazu are teren in comun cu Topoliceanu, vad ca apare in declaratia de avere http://www.cni.com.ro/decl/Ana_Maria_Topoliceanu.pdf
  • +2 (2 voturi)    
    Golgota marturisirilor! (Duminică, 8 februarie 2015, 6:41)

    hotnewsfil [utilizator]

    In primii ani '50, securitatea - cainele de paza, bratul de fier -, nu avea odihna : ii 'rezolva' la foc continuu pe cei suspecti ca ar fi "dusmani ai partidului".
    Cand cadea napasta pe un cetatean ca ar fi un astfel de "dusman", il treceau prin malaxorul marturisirilor (al depozitiilor). Pe unii dintre suspecti, - mai speriosi -, securistii ii rezolvau in doi timpi si trei miscari : bietii oameni "marturiseau" si despre laptele supt, isi asumau orice invinuire - la comanda -, scriau ce li se cerea despre "reteaua de suspecti" imaginara din care faceau parte.
    Marturisirile se storceau mai greu de la cei mai caposi, care nu-si marturiseau "vinovatia".
    Truditorii securisti aveau mai mult de lucru cu ei pana sa-i faca sa inceapa sa vorbeasca ce trebuia anchetatorului ca sa-si incheie rapid dosarul.
    Un astfel de capos, dupa ce a scapat din chinul marturisirilor, ii povestea unui amic : 'm-au batut trei zile ca sa vorbesc si, apoi, trei zile ca sa tac'.
    Trebue sa avem intelegere si mila fata de bietii securisti anchetatori - bratul de otel al partidului. Nu le era usor nici lor sa isi duca la indeplinire sarcina de serviciu, sa curete tara de dusmani ai partidului (ei ziceau ca o curata de "dusmanii poporului").
    Venind la oile noastre, este grea Golgota marturisirilor, aceea la al carui capat se afla Traian Basescu. Multi dintre cei care marturiscsc (se spovedesc) - cei mai multi - se pliaza mai repede pe imperativul momentului. : spun ce trebue si scapa usor, pe un drum incalcit, la capatul caruia ies spalati de pacate. Ei recunosc ca au facut si 'nefacute', ca stiu ei bine din ce retea fac parte (aceea care duce catre Basescu)
    Cu unii suspecti, vreo doi trei, lucrurile merg mai greu, refuza sa spuna ce trebue. Exista ac si pentru cojocul lor : vor fi trecuti prin malaxoare mai sofisticate, care sa-i fragezeasca vreo trei zile, ca sa inceapa sa vorbeasca, dupa care malaxoarele vor fi setate pe regim greu, sase zile, ca sa faca 'ciocul mic' marturisitorii prea limbuti.
  • +3 (3 voturi)    
    Am mai auzit asta... (Duminică, 8 februarie 2015, 10:28)

    hipster [utilizator]

    Cei 10% reprezinta "zeciuiala" aplicata de alianta DA. A existat si in alte dosare vehiculat acest procent. Baietii si-au propus sa fure cu mai mult bun simt decat predecesorii lor. Pana la urma nu ai cum sa nu devii corupt cat timp finantarea campaniilor electorale se fac in maniera prea cunoscuta.
    Alesii ajung durect obligati sa ia spaga la cat ii costa cate o campanie electorala...
  • 0 (0 voturi)    
    Uauuu! (Duminică, 8 februarie 2015, 12:41)

    Azra [utilizator]

    L-au saltat pe Cici agricultorul de cabaret.
  • +1 (1 vot)    
    Negativii nedevelopati frateeeee..... (Duminică, 8 februarie 2015, 15:54)

    TRABI [utilizator]

    Tzigatudor asta este oare gitano ?
    Ce mai .... special facut pentru afaceri romanesti ale politicienilor ...
    Ia ascultati aici : - cand s-a taiat uzina la care am lucrat , numai tigani cu jeep intrau in incinta si imparteau teancuri de bani din plase din plastic ambulante cu magazionerii si oamenii de la birou patrimoniu pusi de asa zisii directori politici ..
    Nu e o tragedie nationala facuta de politicieni cu tiganii lor ? Altfel , puteau trai sigur din acele societati ( cele mai multe profitabile ) si copii nostri ... TRIST...
    N-ar trebui sa facem ceva , oare ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by