Seful Directiei Antifrauda Suceava, retinut de DNA pentru ca anunta cand se faceau controale

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 6 februarie 2015, 16:16 Dosare Anticoruptie


Seful Directiei Antifrauda Suceava, Ionut Vartic, si un om de afaceri au fost retinuti de DNA pentru folosire de informatii nedestinate publicitatii si complicitate la aceasta infractiune, inspectorul antifrauda fiind suspectat ca-l anunta pe omul de afaceri despre controalele la firmele sale.

Potrivit unui comunicat al DNA - Sectia de combatere a coruptiei, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Ionut Daniel Vartic, seful Directiei Regionale Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava, pentru trei infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, si a omului de afaceri Corneliu Ciuchea, asociat si administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la aceeasi infractiune, transmite Mediafax.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 15 mai 2014, Ionut Vartic i-a furnizat omului de afaceri date confidentiale privind un control inopinat pe care inspectorii DRAF Suceava urmau sa il faca la un complex comercial din zona industriala a municipiului Suceava. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protectiei unei societati comerciale detinuta de Corneliu Ciuchea, care avea doua puncte de lucru in complexul respectiv.

DNA mai sustine ca seful Directiei Antifrauda Suceava a transmis in 17 iunie 2014 omului de afaceri Corneliu Ciuchea informatii confidentiale privind controalele pe care echipele de inspectori ale DRAF Suceava urmau sa le faca in Falticeni, iar ulterior Ciuchea a contactat un om de afaceri din Falticeni pe care l-a avertizat cu privire la iminenta descinderii inspectorilor fiscali. In continuare, persoana respectiva a transmis informatiile altor agenti economici, parteneri de afaceri.

In contextul in care una dintre echipe a facut un control la un punct de lucru al firmei omului de afaceri din Falticeni, fiind descoperite plusuri in gestiune fata de inregistrarile casei de marcat, inspectorii intentionand sa dea o amenda de 8.000 de lei, barbatul respectiv l-a contactat pe Ciuchea caruia i-a solicitat sprijinul, temandu-se de eventualitatea unui control la un depozit en-gross din Falticeni si de posibilitatea inchiderii temporare a activitatii firmei.

"Din actele de la dosar a rezultat ca inspectorii Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Suceava s-au limitat la aplicarea contraventiei de 8.000 lei, fara sa inchida activitatea si fara sa extinda controlul la celelalte puncte de lucru ale firmei", arata procurorii.

In ordonanta de retinere se mai mentioneza ca in 5 decembrie 2014, in baza unui ordin al presedintelui Directiei Generale Antifrauda Fiscala si sub coordonarea unei echipe din cadrul acestei institutii, inspectorii DRAF Suceava au facut controale la diverse societati comerciale din judetul Suceava, iar inainte de deplasarea echipelor de inspectori pe teren, Ionut Vartic, in virtutea functiei detinute, a fost informat cu privire la efectuarea controalelor, afland la scurt timp si firmele care erau vizate de verificari.

"In vederea anuntarii reprezentantilor unor societati comerciale protejate cu privire la iminenta desfasurare a controalelor, Vartic Ionut Daniel i-a comunicat informatia lui Ciuchea Corneliu, care, la randul sau, a transmis-o altor persoane. Datorita relatiilor apropiate cu Corneliu Ciuchea, Ionut Daniel Vartic l-a prevenit pe primul mentionat cu privire la efectuarea controalelor inca dinainte de a lua cunostinta de tematica si societatile comerciale vizate, in asa fel incat acesta sa isi poata lua masurile necesare evitarii constatarii unor eventuale nereguli de catre organele de control", sustin procurorii anticoruptie.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati, vineri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Cornel Ciurchea este administrator al firmei Valea Obcinilor din Suceava.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4176 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Pai toti sefii din toate orasele (Vineri, 6 februarie 2015, 16:12)

    Je__ [utilizator]

    Ar trebui arestati pe aceleasi considerente.

    De exemplu in Timisoara, cand se faceau controale in piata de gros sau in mehala, se stia dinainte, ca nici un buticar nu era prezent.
  • +5 (5 voturi)    
    Poc (Vineri, 6 februarie 2015, 16:26)

    Speedster [utilizator]

    :)) DNA-ul ma face sa zambesc, cate unul cate unul, uite asa se curata tara.
  • +1 (3 voturi)    
    Asta imi aminteste de (Vineri, 6 februarie 2015, 16:59)

    cititoare [utilizator]

    Soferii care se atentioneaza intre ei prin semnalizari cind vad un radar. E drept sau nu?
  • +2 (2 voturi)    
    Pai este fidel celor care il platesc! (Vineri, 6 februarie 2015, 17:40)

    provest [anonim]

    Nu asa se face?
    Prin Neamt, acum cativa ani, sefii la Directia de Finante sau sefii Garzii Financiare mergeau in masini inmatriculate la firmele protejate.
    Da' na, pe atunci DNA-ul nu era asa eficient. :)
  • +3 (3 voturi)    
    nu e seful Regionalei (Vineri, 6 februarie 2015, 18:12)

    meebo [anonim]

    e sef serviciu. a picat la concursul de inspector antifrauda.
    ulterior a fost impus de politic ca sef serviciu.
    a fost sef la Garda. Nevasta-sa face si desface la Registrul Comertului Suceava si e presedinta UNPR
  • +1 (1 vot)    
    incredibil (Duminică, 8 februarie 2015, 8:11)

    antyka [anonim]

    Sa inteleg ca Super agentii antifrauda sunt aceiasi Marie( garda financiara de trista amintire) cu alta palarie.
    Aha...super...........


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by