Profesor de la un liceu din Ploiesti, cercetat fiindca ar fi luat mita de la elevi timp de cinci ani

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2015, 0:35 Dosare Anticoruptie


Un profesor de fizica de la Liceul Tehnologic "1 Mai" din Ploiesti este cercetat penal sub control judiciar pentru luare de mita, el fiind acuzat ca timp de aproximativ cinci ani a primit de la elevi bauturi alcoolice, tigari, bani sau telefoane pentru a nu-i lasa corigenti sau repetenti, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, luni, de Parchetul Tribunalului Prahova, profesorul Daniel Ionascu de la Liceul Tehnologic "1 Mai" din Ploiesti este cercetat penal sub control judiciar, fiind acuzat ca a pretins si primit de la 47 de elevi whisky, cartuse cu tigari, bani, telefoane mobile sau componente de calculator (stick-uri de memorie, router wireless) pentru a nu-i lasa corigenti sau repetenti. Mita ar fi fost primita in perioada 2010 - 29 ianuarie 2015.

Conform procurorilor, profesorul de fizica le dadea elevilor cheile autoturismului sau, spunandu-le unde este parcat, pentru ca acestia sa lase in masina bunurile date ca mita.

Pana in prezent, anchetatorii au calculat ca profesorul a primit bunuri si bani in valoare totala de 15.017 lei. Aceasta valoare este provizorie insa, fiind calculata dupa ce procurorii i-au audiat pe elevii de la patru clase unde profesorul preda, dintr-un total de 12 clase la care era titular.

Sambata, anchetatorii au facut o perchezitie la locuinta cadrului didactic, gasind mai multe bunuri care ar fi fost primite mita, respectiv 73 de pungi de cadou in care se presupune ca ar fi fost puse bunurile date de catre elevii cu o situatie scolara dificila.

Imediat dupa perchezitie profesorul a fost retinut si dus in instanta cu propunere de arestare preventiva, propunere care a fost respinsa de magistrati, acestia dispunand controlul judiciar.

Procurorii au contestat decizia, urmand ca judecatorii Curtii de apel Ploiesti sa decida daca mentin controlul judiciar sau dispun arestarea preventiva a profesorului.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























762 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Profesor de la un liceu din Ploiesti, cercetat fii (Marţi, 3 februarie 2015, 19:34)

    MaryLu [utilizator]

    Intrebarea mea este daca vreunul dintre elevii si parintii cotizanti au dat"SPAGA"obligati sa promoveze la fizica ;ei fiind elevi model,fara absente cu materia bine pusa la punct.Intreb in cunostinta de cauza a unuia dintre contribuabili care trecea pe la scoala facultativ,iar cunostintele la aceasta materie erau minimale ca sa nu spun nule.Totodata stiu ca inainte de sesiunea de corigente domnul profesor facea meditatii cu elevii fara sa ceara niciun folos.Se organizau ei cumva sa rasplateasca activitatea de meditatii si sa se asigure ca vor promova ex de corigentie.Totdodata stiu ca nu toti promovau clasa,pt ca nu se trezeau nici inainte de corigenta,nu pt ca nu cotizau la asazisa mita.Mentionez ca nu il cunosc pe prof in cauza si ca omul facea cat putea cu impertinentii care nici la scoala nu veneau,dar sa invete.Sistemul ii obliga sa ii promoveze,fara prosti numai ar exista multe unitati de invatamant.Oare cati profesori dau meditatii,fara sa plateasca impozite si sunt cercetati?Inteleg sa faca plangere la politie elevii si parintii celor care stiau fizica si erau obligati la meditatii,respectiv"MITA".Oare te poti numi elev cand ai peste 100 de absente,oare ce parinte esti cand stii ai un copil care se numeste elev,dar el nu merge la scoala?Cred ca ancheta se poate extinde pana sus,la directiune,inspectorate,minister;nu este un caz singular.Mai trist este cand profesorii au elevi de bun simt si domniile lor cauta nod in papura sa le dea note mici,obligand la meditatii;corigente....contributii obligate de asta data nejustificate.Cunoastem si astfel de cauze,iar aici drama e mai mare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by