Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare. Judecatorul care a sarit gardul ca sa scape de procurori, condamnat la 22 de ani in acelasi dosar

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 11:17 Dosare Anticoruptie


Dan Adamescu
Foto: Hotnews
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, luni, pe Dan Adamescu la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, pe judecatorul Mircea Moldovan la 22 de ani de inchisoare, pe Elena Roventa la cinci ani si zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani si pe Ion Stanciu la trei ani si opt luni, potrivit agentiei Mediafax.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa, ca omul de afaceri Dan Adamescu este vinovat pentru faptele de coruptie de care l-au acuzat procurorii si l-au condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare si trei ani interdictia unor drepturi, printre care si dreptul de a fi director si administrator al unei societati sau de a coordona societati comerciale, in tara sau in strainatate.

Judecatorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucuresti, a primit cea mai grea pedeapsa din dosar - 22 de ani de inchisoare cu executare -, pentru interventii in cauze de insolventa. Judecatorii Curtii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ sase ani pentru fiecare fapta de care a fost acuzat. In urma contopirii pedepselor, instanta a decis ca Moldovan sa fie condamnat la sase ani si zece luni de inchisoare, la care au adaugat un spor de 15 ani si doua luni de inchisoare, ceea ce reprezinta o treime din totalul celorlalte pedepse.

In 24 iunie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Dan Adamescu, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Adamescu este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu, pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























21583 vizualizari

  • +18 (20 voturi)    
    si asta-i un apropiat al PDListilor!!! (Luni, 2 februarie 2015, 11:26)

    lili [anonim]

    Si al lui Traian Basescu!
    Uite ce scrie Sorina Matei pe blogul ei!
    O adunatura de hoti!!!

    http://sorinamatei.blogspot.ro/2012_05_01_archive.html
  • +13 (23 voturi)    
    Varanul-10, Adamescu 4 NU e corect ! (Luni, 2 februarie 2015, 11:28)

    un domn [utilizator]

    Varanul a luat 10 ani de studiu la Brutarie..iar Adamescu numai 4..NUMAI tupeul de a mitui Judecatori ar trebui sa aiba indexare de 150%...pe bune acum !!!!
  • +13 (13 voturi)    
    recurs (Luni, 2 februarie 2015, 11:38)

    virgilius [anonim]

    Toate sentintele sunt atacabile numai cu apel. Nu mai exista recurs ci doar calea de atac extraordinara a recursului in casatie, care este altceva.
  • +7 (11 voturi)    
    Apel? (Luni, 2 februarie 2015, 11:47)

    Ilaoran [anonim]

    Daca sentinta este data de Curtea de Apel de ce nu este definitiva? "Apel" exact asta inseamna, ca nu este prima instanta care da sentinta..
    • +8 (8 voturi)    
      b (Luni, 2 februarie 2015, 13:44)

      b [anonim] i-a raspuns lui Ilaoran

      Doar pt. ca se numeste Curte de Apel nu inseamna ca judeca doar in apel. Curtile de Apel judeca si in fond si in apel in functie de prevederile de competenta aplicabile. In acest caz, fiind vorba de judecatori de Tribunal in dosar, competenta pe fond apartine Curtii de Apel (reguli de competenta dupa calitatea persoanei):

      Art. 38: Competenţa curţii de apel
      (1)Curtea de apel judecă în primă instanţă:

      c)infracţiunile săvârşite de judecătorii de la judecătorii, tribunale şi de procurorii de la parchetele care funcţionează pe lângă aceste instanţe.
  • +5 (19 voturi)    
    haha (Luni, 2 februarie 2015, 12:43)

    Mazeta [utilizator]

    20.000 de euro erau banii de seminţe ai lui Adamescu. Cred că i-au căutat cu lumânarea cea mai mică infracţiune comisă. Un fel de: „bine, atunci vă dăm o amendă pentru că n-aţi purtat centura”.
  • +8 (10 voturi)    
    i-au dat de l-au julit (Luni, 2 februarie 2015, 12:50)

    ToXRM [anonim]

    judecatorului atletic ... asta ar fi un semnal pt justitia romaneasca, orice spaga mica iei, s-ar putea sa iei multi ani de parnaie. imi pare rau ca adamescu a luat doar 4, la cat a furat in imobiliare si ce a mai facut, merita macar cat varanul.
  • +8 (8 voturi)    
    Cu 4 ani la Adamesteanu nu se face primavara ! (Luni, 2 februarie 2015, 14:25)

    andreesanu [utilizator]

    La tunurile lui Adamesteanu sa scape cu 4 ani din care v-a face 1/3 cum au obiceiul cei care judeca de forma punerea in libertate conditionat Vezi Vintu ;Nastase etc
    este floare la ureche.
  • +1 (1 vot)    
    Bine , dar judecatorul (Marţi, 3 februarie 2015, 15:56)

    mopsu [utilizator]

    nu a ucis, nu a furat ca mazarii, oprisanii, fluturii, popovicii , cocosii, vosganienii, tradicenii, si lista este imensa. Un alt ticalos , complice cu catalin voicu, a luat patru ani cu suspendare, fiind judecator la iccj. Cum e posibil?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by