Perchezitiile DNA sunt in dosarul 'Gala Bute'; este vizat un fost consilier al Elenei Udrea (surse) / Perchezitii la locuinta lui Rudel Obreja

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 9:23 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA efectueaza luni mai multe perchezitii in dosarul privind gala in care a boxat Lucian Bute la Bucuresti, in iulie 2011, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca se fac perchezitii la Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, la adresa din jud. Ilfov, localitatea Corbeanca, Adrian Gardean, la adresa din jud. Ilfov, comuna Snagov, sat Ciofliceni, Rudel Obreja, fost presedinte al FRB, la adresa din Bucuresti, sector 2, Miron Lupulescu, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Hateg, Cornel Resmerita, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Lupeni, Gheorghe Nastasia, la adresa din jud. Prahova, localitatea Busteni, dar si la firmele SC Termogaz Company SA, SC Rogard Coom Impex SRL , SC Consmin SA, SC Last Time Studio SRL.

Potrivit surselor citate, procurorii ar fi constatat infractiuni noi de coruptie pentru angajati ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar si fapte prin care s-au fraudat fonduri ale institutiei condusa la acea vreme de Elena Udrea pentru a fi trecute in patrimoniul lui Rudel Obreja si pentru ca acesta sa obtina un credit de la BRD.

La DNA vor fi aduse la audiere in cursul zilei de luni, la structura centrala, opt persoane. Printre acestia se afla si Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Rudel Obreja, primarul din Lupeni, dar si Adrian Gardean care controleaza S.C. Termogaz Company S.A. In cazul ultimului, procurorii ar fi descoperit ca a transferat in contul SC Europlus Computers SRL 900.000 lei si 2.100.000 lei , la 28 respectiv 29 decembrie 2011, iar pentru a justifica aceste plati intre cele doua firme s-a incheiat un contract de publicitate avand ca obiect prestarea de servicii cu ocazia galelor de box ce urmau sa fie organizate de Oreja. Sursele sustin ca suma astfel obtinuta ar fi fost folosita pentru achitarea integrala a creditului bancar la 29 decembrie 2011 si 8 februarie 2012 .

SC Termogaz Company ar fi o firma specializata in lucrari de constructii, care a incheiat in perioada 2010 - 2011 mai multe contracte de achizitie publica finantate din fondurile MDRT, veniturile sale in acest interval de timp fiind reprezentate aproape exclusiv din platile efectuate in baza acestor contracte - aproximativ 45 milioane lei.

Procurorii considera, au explicat sursele, ca exista indicii puternice ca aceasta operatiune a avut caracter fictiv, iar platile catre societatea administrata de Obreja ar fi fost efectuate la cererea reprezentantilor MDRT si au natura unui folos obtinut in schimbul atribuirii contractelor de achizitie publica.

Caracterul fictiv al acestei tranzactii ar fi fost constatat si de reprezentantii organelor fiscale, care ar fi omis insa sesizarea organelor de urmarire penala, existand indicii ca decizia ar fi fost luata de catre Vasile Rusan, functionar cu atributii de conducere in cadrul Administratiei Finantelor Publice Hunedoara, in schimbul unor beneficii materiale primite de la Adrian Gardean. De asemenea, au mentionat sursele, exista indicii ca Adrian Gardean si Stefan Lungu ar fi intermediat legatura dintre administratorii societatii comerciale si reprezentantii MDRT.

Aceleasi surse au mentionat ca pentru a diminua impactul fiscal al tranzactiei, SC Europlus Computers SRL a inregistrat la randul sau in contabilitate cheltuieli fictive in baza unor documente emise de societati de tip fantoma.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza perchezitii in 18 locatii situate in Bucuresti si alte patru judete intr-un dosar privind achizitii, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri europene.

'Ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 18 locatii (sedii ale unor societati comerciale si domicilii ale unor persoane fizice) situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj', se arata intr-un comunicat al DNA publicat luni.

DNA precizeaza ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri europene.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7685 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Tocmai acum??? (Luni, 2 februarie 2015, 9:52)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Foarte bine, sa-i ia pe toti si sa-i bage la puscarie, dar timingul e prost ales si poate decredibiliza aceasta institutie, avand in vedere scandalul Udrea - Coldea...Va da apa la moara Antenei 3 care va apasa pe pedala politizarii DNA si SRI. De fapt, a si inceput deja...
  • +2 (4 voturi)    
    Trage multi dupa ea (Luni, 2 februarie 2015, 9:57)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Aceasta politruca infatuata si intriganta va trage pe mult dupa ea. Aflam, in fine, si adevarata fata a basismului post-fesenist
  • 0 (6 voturi)    
    Coldea raspunde in stil mafiot (Luni, 2 februarie 2015, 10:04)

    Cristiann80 [utilizator]

    Si iata cum Coldea actioneaza in stil mafiot, se rabuna pe faptul ca Udrea l-a deconspirat.
    Iata cum Mafia executa, chiar daca Elena Udrea nu are nicio implicare in Gala Bute.
    Coldea s-a gandit bine sambata si duminica si a considerat ca nu este suficient despre mizeria cu faptul ca a fost nevasta lui Cocos, a mai inventat niste aberatii, sa raspunda si de greselile celor implicatii in aceasta gala. Acuzatii confuze, ireale, fortate, doar ca Udrea a deconspirat madia din SRI si DNA.
  • +2 (4 voturi)    
    Perchezitiile DNA (Luni, 2 februarie 2015, 10:06)

    Craciunitza [anonim]

    de ce asa tarziu ?? Este deja subiect expirat..care-i logica reluaraii ??
    • +2 (2 voturi)    
      nutica sau gabita? sau o admiratoare? (Luni, 2 februarie 2015, 12:48)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui Craciunitza

      dupa logica ta n-ar mai trebui anchetat nimic din era guvernarii nastase.

      logica de fier a lui nuti, c(oe)ur de fer.
  • +4 (4 voturi)    
    intarata-i drage! (Luni, 2 februarie 2015, 10:13)

    amycus [utilizator]

    ca noua ne place...

    poate scapam de urgia asta fanariota a ultimilor 25 ani.
  • +2 (2 voturi)    
    DNA si combaterea coruptiei (Luni, 2 februarie 2015, 10:22)

    Craciunitza [anonim]

    sa revedem Legea 656/2002 republicata 2012 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism !

    Daca BNR si Agentia Nationala pentru Prevenirea si Sanctionarea Spalaii Banilor si-ar face treaba ca la carte, oare astfel de cazuri nu ar fi din ce in ce mai rare??
    retorica intrebare !
    Azi o intrebare pentru Directia Supraveghere a BNR: de ce la unele sucursale BNR din teritoriu a fost desfiintata supravegherea bancara si s-au transformat inspectorii in statisticieni ?
    Sunt zeci de inspectori care ar ar fi utili in control bancar sau preluati de DNA ! Sunt super calificati in prevenirea spalarii banilor prin bancile comerciale !
  • +1 (1 vot)    
    sugativa TERMOGAZ COMPANY SA (Luni, 2 februarie 2015, 10:59)

    Interlop [anonim]

    TERMOGAZ COMPANY SA a supt in ultimii ani contracte de peste 1miliard , specialista la facut domenii schiabile neterminate

    http://contractecustatul.com/blog/contracte-cu-statul-termogaz-company-sa/
  • +2 (4 voturi)    
    mai bine mai tarziu decat niciodata... (Luni, 2 februarie 2015, 11:29)

    lili [anonim]

    Dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni este evident ca a incetat si protectia politica la matrapazlacurile ILEGALE de muuuuulte milioane de Euro facute de dna Udrea si acolitii ei!
    La puscarie cu toti hotii !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by