Codrut Seres, condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare cu executare in dosarul privatizarilor strategice. Zsolt Nagy - 4 ani de inchisoare. Vezi restul pedepselor din dosar

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:31 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres
Foto: Rompres
Codrut Seres, fost ministru al Economiei, a fost condamnat la 4 ani si 8 luni de inchisoare cu executare de Inalta Curte in dosarul privatizarilor strategice, transmite B1 tv. Seres a primit doua condamnari pentru fapte diferite, pedepsele fiind contopite. Si fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a fost condamnat la patru ani de inchisoare. Decizia de marti a instantei este definitiva.
Celelalte condamnari definitive pronuntate marti de instanta (Agerpres): Michal Susak (cetatean ceh) - 4 ani; Mircea Calin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetatean romano-englez - 4,6 ani; consultantul international Vadim Benyatov - 4,6 ani; Stamen Stanchev - 5,2 ani; Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - 5 ani; Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie - 4 ani, Gabor Kerekes - 4 ani, Mustafa Oral (cetatean turc) - 3 ani inchisoare.

Fostul ministru PC al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, au fost acuzati de procurori ca ar fi utilizat pozitiile pe care le ocupau in Guvern pentru a favoriza anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta. Anchetatorii sustin ca faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept tradare.

Potrivit procurorilor, Seres, Nagy si fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor Kerekes Gabor, au constituit sau au aderat la un grup infractional cu carater transnational, din care au facut parte si deja celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu (judecati pentru spionaj intr-un alt dosar), dar si alti trei inculpati (un turc, un ceh si un romano-englez).

Activitatea infractionala ar fi avut loc in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006 si ar fi constat, printre altele, intr-o serie de actiuni ilegale care ar fi menit sa distorsioneze procesul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, de vanzare a unui pachet de 8 % din actiunile Petrom, de privatizare/restructurare a Romaero Bucuresti si Avioane Craiova, de consultanta in vederea privatizarii SN RADIOCOMUNICATII SA, de consultanta in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana SA, dar si de selectare prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.

Mai exact, demnitarii ar fi furnizat informatii confidentiale despre o serie de licitatii organizate de minister pentru consultanta sau privatizarea unor societati si ar fi incercat, in unele situatii, sa influenteze rezultatul unor licitatii. Se pare ca sesizarea pentru demararea anchetei a venit din partea unor ofiteri SRI care supravegheau domeniul economic.

In 26 august 2008, Senatul a aprobat urmarirea penala in cazul lui Codrut Seres. In cadrul aceleiasi hotarari, alesii au decis ca cele 70 de volume originale ale dosarului DNA sa fie secretizate si arhivate la Senat. Asta ar fi putut duce la imposibilitatea derularii in continuare a procedurilor. Din fericire, senatorii au fost de acord sa returneze dosarul si, pe 30 martie 2009, cei doi fosti ministri au fost trimisi in judecata.

Codrut Seres a fost ministru al Economiei in Guvernul Tariceanu, fiind membru al Partidului Conservator (condus de Dan Voiculescu).







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























22009 vizualizari

  • +28 (30 voturi)    
    Anii sa se adune, nu sa se contopeasca!!! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:39)

    fit [utilizator]

    Trebuia sa se adune anii de inchisoare, nu sa se contopeasca! Daca se judeca doua procese in acelasi timp esti in avantaj fata de situatia in care ti-ai ispasit deja o pedeapsa si urmeaza sa fii condamnat pentru alta! DFeci Seres trebuia sa ia 6 ANI!
    • +27 (27 voturi)    
      in SUA... (Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:48)

      AK-47 [utilizator] i-a raspuns lui fit

      ...si-ar fi luat condamnare pe trei vieti si toata averea confiscata.
      • +3 (3 voturi)    
        Opa... (Marţi, 27 ianuarie 2015, 17:25)

        Close [utilizator] i-a raspuns lui AK-47

        Dar asta nu-i batran, cate carti sa scrie acum ca sa i se reduca pedeapsa? Trebuie inventate noi metode de reducere a pedepsei pentru cei sub 60 de ani...
    • +21 (23 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:58)

      qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui fit

    • +24 (26 voturi)    
      Mda (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:41)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui fit

      Legi facute de infractori PENTRU infractori.
      Chiar si prin asta ne dam seama cine a pus mana pe tara asta si in ce hal suntem si de unde ni se trage.
  • +25 (25 voturi)    
    PCB (Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:50)

    omezu [utilizator]

    Partidul Conservator din Brutarie in frunte cu dom' Profesor. Si ce companie selecta o sa aiba in curand...Hrebe, Adam, Qariu, etc. numai baieti finuti. Nu o sa avem parlament cu 300 de membri, dar poate o sa avem o puscarie cu 300 de parlamentari :))
  • +27 (27 voturi)    
    dupa contopire a ramas cu (Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:51)

    lucyan [anonim]

    patru ani si opt luni? mai bine s-ar spune dupa topirea pedepselor, ca asa rezulta, codul penal este pentru infractori, dar nu aia marunti, astia care fura cu milioane sau atenteaza la siguranta nationala...
    aia marunti sunt pedepsiti mai aspru, pe cand la astia din urma li se topesc pedepsele... mai scriu si vreo doua carti, se asteapta si varsta de 60 ani si scapa cu vreo doi ani de sanatoriu...
    pana cand nu se vor inaspri pedepsele, pana cand nu se reintroduce legea 18, aia cu ilicitul, pana cand nu se urmaresc averile...., nu vom scapa de aceste naparci, care ne rad in nas si mai dorm si prin parlament de unde dau legi in favoarea lor...
  • +17 (17 voturi)    
    trist (Marţi, 27 ianuarie 2015, 11:53)

    gigi1 [utilizator]

    Obiective strategice care tin de siguranta nationala sunt facute praf si in loc sa se repare/anuleze procesele doar il baga pe codrut 4 ani la racoare, codrut care deja are probabil zeci de milioane prin elvetia in urma tranzactilor, asta arata cat de adanca e coruptia, codrut e bagat in fata de ochii lumi.
  • +18 (18 voturi)    
    si cu banii la pusculita (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:04)

    marius [anonim]

    ... si fara nici o confiscare a averii in scopul recuperarii prejudiciului ! ? ,
    deci gigel continua sa plateasca pt a-i pazi, incalzi si hrani in inchisoare pe acesti cinici tradatori ...
    • +1 (1 vot)    
      intrebare (Marţi, 27 ianuarie 2015, 19:50)

      rollotomasi [utilizator] i-a raspuns lui marius

      Care era prejudiciul ?
  • +21 (23 voturi)    
    pentru TRADARE=condamnare apa de ploaie (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:10)

    andreesanu [utilizator]

    Incadrare fapta ca TRADARE ,iar condamnarea cit pentru o gainarie sau o ciomageala la meci !!!
  • +24 (24 voturi)    
    WOW ! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:12)

    LegatusAugusti [anonim]

    Unul care sparge un magazin si fura tigari cam tot atata ia !
    Tradare ? Pe vremea lui Ceasca se lua un glont in scafarlie ! Cu pedepsele astea...................
  • +13 (13 voturi)    
    Tradatorii (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:22)

    Frank777 [utilizator]

    Au distrus tara.Sa plateasca!
  • +11 (11 voturi)    
    Pedepsele! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:25)

    EuSiCuMine [utilizator]

    Pedepsele sunt cu executare sau cu suspendare?
    • 0 (0 voturi)    
      :) (Marţi, 27 ianuarie 2015, 23:23)

      hopshio [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

      Cu suspendare. Dupa care, l=au incarcerat la Rahova :)
  • +9 (9 voturi)    
    la asa pedepse.... (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:47)

    Martinezu [utilizator]

    Merita riscul. NU se face nici o diferenta intre cel care fura 1000 de lei si cel care furma citeva milioane de euro. Ce daca mor copii prin spitale fara fonduri sau oameni pe soselele distruse.
    Ce conteaza ca pleaca doctorii din tara si nu exista specialisti pentru cele citeva echipamente pe care le mai avem...
  • +8 (8 voturi)    
    În sfîrșit. (Marţi, 27 ianuarie 2015, 12:47)

    vali47 [utilizator]

    Greu mai sunt pedepsiți unii care au distrus România!Nu sunt așa mulți,dar găsesc avocați veroși ca Abraham,Bolcaș și alte lichele care se pun chezaș pentru ei.Bineînțeles că nu pe gratis,borfașii plătind din ce au furat.
  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 ianuarie 2015, 13:59)

    [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
    Putin, foarte putin! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 17:40)

    sorin [anonim]

    Mult prea mica aceasta pedeapsa in raport cu functiile detinute de condamnati, la varful statului roman, precum si modul de operare, prin tradarea intereselor nationale...In China ii impuscau direct...Asemenea pedepse le dai unui gainar, nu unor tradatori de nivel inalt...
  • 0 (0 voturi)    
    ....... (Marţi, 27 ianuarie 2015, 19:36)

    PopescuVasilica [anonim]

    ma intreb au mai ramas ,,basisti'' care condamna in continuare tradatorii si pungasii,retineti pungasii, despre hoti am o oarecare admiratie...mmmazepaaa unde esti?...cumva cu d'om proffessssooor....?
  • 0 (0 voturi)    
    confiscarea averii (Marţi, 1 martie 2016, 12:34)

    ion [anonim]

    Stimate Dl. Ciolos cum ramane cu recuperarea prejudiciului? Va faceti toti ca ploua...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by